דופק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק
    אייל
    13/06/2009

שלום לכם,

אני כבר מתאמן הרבה שנים ולפחות פעמיים בשבוע רוכב על אופני הרים. כמו כן אני הולך עוד פעמיים בשבוע.

ללא ספק אני בכושר טוב, הרבה יותר טוב מבעבר.

שאלתי נוגעת לדופק שאליו אני מגיע לפעמים.

הדופק הממוצע שלי ברכיבת אופניים של 35 ק"מ עומד על כ 134 פעימות לדקה.

העניין הוא שעדין, אמנם הרבה פחות מקודם, אני עולה בזמן למאמץ לטווחים של 184 ואפילו 189 פעימות בדקה - אמנם לשניות ספורות אבל זה קורה.

אני בן 47 עם משקל יתר קל (כ 4 ק"ג) אני שוקל 82 ק"ג גובה 176 ס"מ.

האם ההגעה לדופק הזה היא נורמלית ? האם לאור הכושר שבו אני מצוי הדופק הזה גבוה מידי ?

מה דעתכם.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק גבוה

עופר קיס
    13/06/2009

אייל שלום
    הבעיה בדפקים גבוהים היא שכמו בכל מערכת ככל שאתה קרוב יותר למקסימום יש סיכון ליותר תקלות, בעיקר כאשר המערכת לא צעירה - אני בטוח שהבנת את האנאלוגיה. תגביל את הדופק הגבוה שלך להגברת בטחון בריאותי
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אייל

ענת פלדמן
    13/06/2009

מסכימה עם עופר. הדופק המקסימלי שלך (הערכה, נתון אינדיקטיבי שיש להתיחס אליו) הוא 220 פחות הגיל. לא מומלץ להגיע אליו, וכשאתה עוד עובר אותו (189 במקום 173) זה יכול להיות מסוכן. זה נורמלי שאתה מגיע לערכים כאלו בפעילות עצימה במיוחד (למשל בעליות עם האופניים) אבל כדאי "להיות עם יד על הדופק" ולהקפיד שלא.
    ההליכה מצויינת, אני מאמינה ששם אתה סביב הדופק הממוצע. שחייה גם מבורכת אם זו אופציה עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו