אימון אינטנסיבי בזמן ביוץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אינטנסיבי בזמן ביוץ
    שלי
    14/06/2009

בשעה טובה גילית שאני בהריון(שני)
    בעברי הרחוק הייתי ספורטאית אז זה 5 שנים שאיני עוסקת בספורט בכלל. דוקא לפני כחודש חזרתי להתאמן וערכתי אימוני ספינינג עצימים ומפרכים בדופק גבוה מאוד מאחר ואני לא בכושר. כל אימון הגעתי ל90% דופק והדופק ההמוצע היה בסביבות 85%
    מרגע הידיעה על ההתעברות אני מקפידה לא לחצות את ה 70% דופק אך רגע אני בחששות כבדים האם לא הזקתי כבר לי או להריון העקבות האימונים המאומצים בעת הביוץ ולאחריו לפני שידעתי על קיומו של ההריון.
    אשמח להסבר מקצועי מה הסיבות בגינם ממליצים ל לחצות את ה70% דופק ומה הסכנה בפעילות מאומצת בשלבים כל כך מוקדמים של התחלת הריון?
    אני בפחד גדול שלא גרמתי נזק ולצערי רופא הנשים לא מעוניין לנדב אינפורמציה המבוססת על ספקולציות
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימון בזמן הריון

שי אלנקרי
    14/06/2009

קודם כל מזל טוב!
    עליי לציין שאי ידיעה בדבר הריון היא זו שהניעה אותך לפעילות גופנית מאומצת ולכן זוהי אינה אשמתך. ההמלצה לגבי הפעילות הגופנית בטרימסטר הראשון היא כ- 60-70% מדופק מקסימאלי באימון אירובי וכ- 50% באימון אנאירובי. מכיוון שבטרימסטר הראשון מתרחשות מרבית ההפלות מומלץ להישמר ולא להגזים במידת אינטנסיביות האימון. ההמלצה לשמור על דפקים אלה נובעת מכך
    שדופק העובר מושפע ישירות מדופק האם. מצוקה עוברית מוגדרת מדופק הנמוך מ- 100 ודופק מעל 180. קיימת סכנה שהאשה תגיע לדפקים גבוהים מידי עקב פעילות גופנית ודופק בהריון גבוה ב- 15-10 פעימות יותר מהמומלץ יכול לסכן את העובר.
    לגבי הנזקים, אין לדעת. רק בדיקות רפואיות מקיפות הם אלה שיקבעו את מצב העובר. אני מכיר עשרות נשים שהתאמנו בזמן ההריון אימונים מאומצים ולא נגרם כל נזק לעובר, זה מאוד משתנה וזו הסיבה שיש להישמר בכל מקרה ולא לקחת סיכון.
    שיהיה המון בהצלחה בהמשך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו