מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה במתן תשובהאלעד18/06/2009
שלום, רב קוראים לי מאור אני תלמיד כיתה י' הנני מתאמן בחדר כושר כבר תקופה אני שוקל רק 55 ק"ג שזה ממש משקל נמוך ביחס לגיל(16),אך הבעיה היא שיש לי מותניים די רחבות וזה מפריע לי מאוד למבנה הגוף. אני רץ מדי שבוע לפחות פעם אחת ריצת 2 אלפיים מטרים. האם ניתן לעצב את המותניים כך שלא יהיו כ"כ רחבות? אם כן אשמח לקבל ייעוץ למשל כמה פעמים לאכול ביום
כי אולי אני רץ אבל לא אוכל נכון, מה ש"מבטל" את הריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאור
ענת פלדמן18/06/2009המשקל שלך לא אומר לי הרבה ביחס לגיל - מה שמעניין זה מה הגובה שלך.
אתה בשלבי גדילה וצמיחה והתפתחות ויש סיכוי מאד גדול שעוד תגבה (מחכה לשמוע באמת מה הגובה שלך) ושמצב המתניים עוד ישתפר לשביעות רצונך. יחד עם זאת אני מסכימה שאפשר כבר עכשיו לנהל אורח חיים בריאו שכולל תזונה מזינה ומאוזנת כמו גם פעילות גופנית.
ריצת אלפיים פעם בשבוע זה נחמד אבל לא מספיק. כדאי להיות בכלל יותר פעיל במשך השבוע: אתה שוחה? הולך הרבה ברגל? אופניים? כדור-סל עם החבר'ה? הכל הולך. בשילוב עם תזונה נבונה אתה מפחית את אחוזי השומן בגוף וגם במתניים. אפשר פה ושם גם להוסיף תרגילי חיזוק.
לגבי האוכל: לא פחות קלוריות אלא קלוריות איכותיות. הקפד על ארוחת בוקר קלה ומזינה, פרי לבית הספר, צהרים ללא ג'אנק (אורז מלא, בשר או דג, קטניות. אמא מכינה? תבקש אוכל בריא, היא כבר תדע), אחה"צ פרי או כריך ובערב ירקות, חביתה, גבינה. ככה בגדול ועל קצה המזלג, וכמובן לשתות רק רק מים. ההנחיה היא בלי מתוקים או ג'אנק עד כמה שאפשר, ולבחור בבריאות.
זה אגב לא מבטל את הריצה, זו חיונית בכל מקרה לכושר האירובי שלך אבל בהחלט לתזונה חלק מכריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מאור...
אלעד18/06/2009ענת ראשית תודה רבה רבה על היחס המצויין והמענה
אז ככה אני שוקל 55 ק"ג ל לגובה 175 בן 16
ועוד כמה שאלות קטנות... אם אני אוכל מדי יום אורז לבן (לא מלא) זה בסדר? כי זה מה שבדר"כ אנו מכינים בבית.ובנוסף, מתי אני צריך לאכול כלומר, כל כמה שעות? -האם כל 3 -4 שעות זה טוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן18/06/2009יחסית לגובה שלך אתה אכן רזה עם BMI נמוך במיוחד. חשיבות לתזונה לבריאות בכלל וכנראה להורדה מסויים של אחוזי שומן שאולי מצטברים במתניים (לא ראיתי אותך, זה עולה מדבריך). אכילה של כל שלוש שעות זה מצויין, 5-6 ארוחות ביום. פחות או יותר לפי מה שרשמתי ויש באתר שלי עוד כמה דוגמאות. אורז לבן חסר את אותם סיבים תזונתיים שיש לאורז המלא, ערכו התזונתי נמוך יותר. אתה יכול להציע לאמא שלך לערבב ולהכין את האורז חצי-חצי. חצי מלא חצי לבן ואפילו להוסיף לבלילה גם קינואה. אני מכינה זאת לילדיי והם מאד אוהבים. מכינים את זה בדיוק כמו אורז רגיל, אבל זה יותר בריא. בשילוב עם גרגרי חומוס למשל או אפונה - זה יתן חלבון מלא.
ו... לשתות מים.
תזונה נבונה בשילוב עם הפעילות האירובית תתרום לירידה של אחוזי השומן, בנוסף לתרגילי חיזוק לכל הגוף כמו גם לבטן, למתניים. שים לב שאתה צורך מספיק קלוריות ביום, כלומר אוכל :) כי אתה ממש לא אמור לרזות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)