שחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחייה
    דאנה
    18/06/2009

היי, אממ, המיפרקים שלי בגוף די מתפוררים, אני עושה יחסית הרבה ספורט, אבל לא מטורף, הליכה/ ריצה/ אופניים, כמעט כל יום את אחד מהם... למשך שעה-שעתיים.
    אני מתכוונת לעבורלשחייה, אז השאלה היא, כדי שאני יהי בטוחה, שחייה יכולה לדפוק איזשהו מפרק? כלשהו.. כתף, שורק כף היד, מפרקים ברגליים... כל מפרק שהוא! או שזה לגמרי ספורט בריא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• הי דאנה

ענת פלדמן
    18/06/2009

האימפקט על המפרקים בשחייה הוא מינימלי. יחד עם זאת - התחילי בהדרגה, וגם כשאת כבר בכושר לשחייה נסי להקשיב לגוף שלך ולא להגזים. אני בתקופות מוגזמות של שחייה הייתי מרגישה את הכתף למשל. אז שוב- להתחיל בהדרגה כי גם אם את בכושר לריצה או אופניים זה לא אותו הדבר כשאת שוחה (קחי רץ מרתון ותני לו לשחות את אותו המרחק הוא יטבע). וגם כשאת מתרגלת וממשיכה -אז עם יד על הדופק.
    נשמע שאת עושה המון המון ספורט, מעט מוגזם, שווה למתן ולאכול מסודר ובריא.
    שורה תחתונה: השחייה מדהימה, את יכולה לשלב אותה עם שאר הפעילויות ולהוריד בעצימות ובתדירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

דאנה
    20/06/2009

כרגע, אני בטוח יתחיל בהילוך נמוך, אני לא ממש בכושר של שחייה, גיליתי את זה בפעמים שייצא לי לשחות הרבה...
    איך את מציעה לי להתחיל? מבחינת זמנים... בשביל להשתפר, כמה זמן שחייה ומנוחה, ובאיזו מהירות לעלות את זמן השחייה
    וגם לגבי תזונה, אני כרגע אוכלת בריא וטוב, יש תזונה שאת ממצליצה לאכול אחרי/לפני השחייה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתחיל

ענת פלדמן
    20/06/2009

זה מאד אישי, גם תלוי בכושר ההתחלתי שלך, וגם תלוי בסגנון שאת חזקה בו. חזה? חתירה ?גב?
    אני בעד שחייה רציפה, ללא מנוחה. להגיע לדופק גבוה יחסית (גם תלוי בגיל שלך, 75 אחוז מהדופק המקסימלי) ועל הדופק הזה להישאר.
    את יכולה בפעמים הראשונות לשחות חצי שעה רצוף, אם קשה לך אז פשוט יותר לאט. בהדרגה גם להעלות בקצב וגם בזמן. את יכולה לשחות רצוף סגנון אחד או פעם כך ופעם אחרת. אין בזה חוקיות העיקר לגוון. אני שנים הייתי מתחילה עם 30 בריכות חתירה רצופות (של 50 מטר), אחכ עוד 10 חזה ועוד 10 גב. כיום אני שוחה בבריכה חצי אולימפית ואז אני חייבת לגוון, 10 חתירה, ואז כמה גב, בריכה חתירה בריכה חזה. מכוונת ל 50 דק' במים, מגיעה לקצת יותר משני ק"מ.
    איך שנוח לך, מה שעושה לך טוב, בלי להגזים. עדכני בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיתי היום

דאנה
    25/06/2009

אני קצת גמורה עכשיו, גם כי ישנתי רק שש וחצי שעות ואז הלכתי לשחות....
    אני מאוד חלשה בשחייה שהיא לא שחיית חזה, הכי הרבה ששחיתי איי פעם חתירה זה איזה חמש מטר....
    אממ, שחיתי 20 דקות חזה, נחתי איזה שתי דקות, ואז רבע שעה כזה עם יותר מנוחות כי ניסיתי חתירה ושחיית גב, וזה עייף אותי ממש, חתירה הצלחתי רק בריכה אחת, גם זה לפעמים בקושי, וגב הצלחתי שתי בריכות-שלוש. אחר כך שחיתי עוד שעה חזה שמידי פעם עשיתי בריכה אחת חתירה או גב.
    אחרי משהו כמו 20 דקות שחיית הרגשתי לחץ ממש על הגב התחתון, ועכשיו תפוס לי צד אחד, זה יותר טוב מריצה. כי זה רק שריר, אבל עדין, מה אני עושה כדי למנוע את זה?
    וגם מידי פעם כאבו לי הבירכיים קצת, אבל זה יכול להיות כי אתמול בערב רצתי, אז הם היו רגישות יותר...
    טוב, אני מקווה שאני ישתפר בחתירה וגב מתיישהו^^

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נשמע שאת

ענת פלדמן
    25/06/2009

בעומס יתר יקירתי. שעה שחייה רק של חזה ועוד נסיונות חתירה וגב ועוד ועוד זה המון לפעם ראשונה, אני לא אוהבת את הלחץ בגב התחתון (סגנון חזה: כדאי לשפר) ולא את כאבי הברכיים. ברור שעם הזמן סבולת החתירה והגב ישתפרו, אבל הגבילי את זמן השחייה שלך ובכל מקרה אחרי זמן סביר (חצי שה לפעמים הראשונות, בהדרגה להעלות ל 45 דק', גג שעה כשאת ממש בכושר לשחייה)
    שמרי על עצמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה להגביל:S

דאנה
    26/06/2009

זה כמו בריצה, אני מגבילה את עצמי ל40 דקות ולא תמיד מצליחה, ורצה שעה... זה כיף אני אומרת לעצמי רק עוד חמש דקות, ואז "טוב נו, אני יסגור כבר 50 דקות" וככה זה נמשך, וגם בשחייה, זה כיף... ולא קשה מידי, רק אחר כך אני מרגישה את השרירים, אז לא נורא... זה לא מרגיש הרבה עומס, חוץ מהגב זה סבבה, כמעט...
    מה אני עושה עם הלחץ על הגב? זה רק בצד אחד של הגב התחתון:S יכול להיות שאני לא שוחה נכון חזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    26/06/2009

יכול מאד להיות. כשאת שוחה שמרי על בטן אסופה, הרימי את עצמך "דרך הבטן" ולא דרך השכמות. שמרי על ראש בהמשך לגב והקפידי לסיים בסגנון גב על מנת לעבוד על השרירים האנטגוניסטים. למתוח, להאריך, להרפות. אני בעד גב קלאסי.
    אני יודעת בדיוק למה את מתכוונת, בצעירותי מעוטת מטלות באופן יחסי הייתי שוחה שלושה וחצי ק"מ. זה טירוף. השתדלי להגביל את עצמך במיוחד כשכואב משהו, על מנת להמנע מנזק תמידי. אנא הקשיבי ותלמדי מניסיון של אחרים. 40-50 דק' שחייה מספיק ליום אחד, מתיחות לסיום ולהפסיק אם כואב. הגב הרי לא מתחיל לכאוב אחרי 20 דק' אלא רק אחרי שעה, אני טועה בגדול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עונה

דאנה
    27/06/2009

אממ, בפעם הראשונה הוא כאב אחרי שעה, בפעם השניה הוא כבר היה תפוס אז לפני הוא התחיל לכאוב... אחר כך הלכתי לג'קוזי קצת שישחרר...
    ניסיתי לשחות עם קימור מינימלי בגב התחתון, זה נורא קשה, אבל אני ינסה להרים את עצמי מהגב כמו שאמרת.
    גב קלאסי את מתכוונת ליד אחרי יד, נכון?
    אולי מתיישהו קצת יימאס לי אוני ייכנס לאימון נורמלי וקבוע, זאת אפשרות, גם עם הריצה זה דיי קרה... הצלחתץי לרוב להגביל את עצמי ל40 דקות.
    ו... תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לא

ענת פלדמן
    28/06/2009

גב קלאסי זה שתי ידיים. ציפה על המים, עבודה מהטוסיק ומהשכמות.
    בשחיית חזה המטה היא לא לעלות מהגב, אלא לאסוף את הבטן פנימה ומשם לקבל את התנופה. אם יש לחץ על הגב התחתון להפסיק מיד, זה לא בטוח שרירים. אז יכולה לעבור לגב אם כואב בשביל המתיחה וודאי לנוח. 40 דק' זה מצויין. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו