מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לאחר אימון כוח!אלעד19/06/2009
שלום רב
אני רוצה לדעת בבקשה האם אחרי אימון כוח במקום תוסף תזונה (אבקת חלבון) אני יכול לחליף את אבקת החלבון ולשים בשייק יוגורט 1.5% עם חלב, בננה ,תות וכל הפירות... (בבלנדר)
1.האם זה אפקטיבי לאחר אימון כמו אבקה?
2.האם זה משמין?
3.איזה טיפ הייתם ממליצים לי לאחר אימון כוח? -מה לאכול?
תודה רבה! ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז הי
ענת פלדמן19/06/2009מה מטרת האימון שלך? נתונים אישיים חשובים (גובה גיל בעיקר משקל). אם אתה עובד על ניפוח (חשוב להבין את ההבדל מחיטוב) - מכוונים ל 30 גר' חלבון אחרי האימון. שזה הרבה, ואז האבקה מספקת את הנדרש. לשם היפרטרופיה חשובה גם כמות החלבונים היומית שאתה צורך (המלצה ל1.5-2 גר' כפול משקל הגוף)
1. השילוב הזה של היוגורט עם הפירות, ואפשר להוסיף גם חלב, כרבע שעה אחרי האימון עוזר בהחלט לשרירים להתאושש, אם המטרה היא חיטוב זה וודאי מספיק.
2. תלוי כמה אתה אוכל במשך כל היום כולו. לשם הערכה קלורית אני צריכה לדעת בדיוק את הכמויות. גביע יוגורט, בננה עוד כמה פירות, אתה יכול להגיע יפה לשייק של כ 400 קלוריות, בתור ארוחת ביניים זה הרבה בתור ארוחה גדולה זה סביר וזה לא ממש אומר הרבה אם אני לא יודעת מה וכמה אתה אוכל כל היום כולו.
3. השילוב של חלבון ופחמימה, השייק שציינת הוא טוב, גם כריך עם טונה או קוטג', גם יוגורט וגרנולה, גם ארוחה גדולה יותר של מנת חלבון ומנת פחמימה (אורז מלא עם דג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת עזרת לי המון!
אלעד19/06/2009ענת עזרת לי המון תודה רבה על ההשקע
אוקיי ועכשיו לכמויות:
כשאני חוזר מהאימון אני מכין את השייק בדרך הבאה:
2 בננות +גביע יוגורת 1.5% (200מ"ל)+יוגורות תות 1.5% או לפעמים 3% +תמר אחד ובנוסף קצת פחות מחצי ליטר של חלב. בערך 2 כוסות חלב רגילות.
יש לציין שאני לא שותה הכל! ולכן אני מסתפק רק בכוס וחצי של שייק, כי בדר"כ שאר בני הבית גם שותים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :))
ענת פלדמן19/06/2009יופי של שייק, לא מעט קלוריות (בננה גדולה יכולה להגיע גם ל 200 קלוריות אבל הרי אתה לא שותה הכל) אז זה נפלא. שמחה שזה עזר, והמשך לעדכן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לאחר אימון כוח
שי אלנקרי23/06/2009אין שום בעיה לצרוך חלבון יוגורט אחרי אימון, אמנם הספיגה יותר איטית מתוסף חלבון אך אם אינך מתכוון להתחרות בתחרות פיתוח גוף זה בסדר. חשוב שתקפיד על צריכה מותאמת, בין אם זה 20-25 גרם חלבון, תצטרך ככל הנראה יותר מיוגורט אחד בשביל לקבל את הכמות המתאימה, השילוב של פירות הוא נהדר ויוכל לסייע בהתאוששות ובהולכת החלבונים אל השרירים. כדאי שתיקח יוגורט עם אחוז שומן נמוך יחסית (עד 1 וחצי% שומן) כדי שהספיגה תהיה מהירה יותר ודלה בשומן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)