מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי ענת מקוהו שזוכרת אותינופר19/06/2009
זו נופר,ההיתי שמחה אם תעזרי לי לבנות תוכנית אימונים שפויה ונורמלית
וקצת לעזור לי אם התזונה
אני לא יודעת כמה קלוריות לאכול,כמה ספורט,סתם שיגע אותי(:
עליתי 3 קילו ממשקלי אני שוקלת רק 55
קיבלתי כל כך הרבה מחמאות..
עכשיו אז אני רוצה לשמור על זה ולהמשיך להתחטב ..ואני לא יודעת איך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נופר19/06/2009שוקלת עכשיו 55
ולא רק
כי זה משקל נורמלי(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוודאי שזוכרת, איזו שאלה
ענת פלדמן19/06/2009תכנית אימונים שפויה ונורמלית היא כזו שמתאימה לך. אני צריכה לשמוע מה בא בחשבון, מהו סדר היום, מה ההעדפות שלך (ואם אשלח אותך לשחות כי אני חסידה גדולה של שחייה ומבחינתך זו לא אופציה אז לא ממש עזרתי). מה בתפריט הכושר?
המשקל שלך נשמע מצויין, לא זכור לי הגובה. עשי לעצמך חישוב BMR חדש כי המשקל השתנה. לפי זה נדע פחות או יותר כמה קלוריות את אמורה לצרוך ביום לשם שמירה על המשקל, בסה"כ את את הכל יודעת אבל יש מקום לחדד ולמקד את הדברים.
המחמאות חשובות ומרוממות, התחזרי לזה, זה נפלא !
מחכה לשמוע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנופרי אנא כתבי לי לפורום ולא למייל
ענת פלדמן19/06/2009ייעוץ טלפוני או במייל אני נותנת סביב השעון למתאמנים ולמטופלים שלי, בתשלום. אני יודעת שזה נראה כאילו זה לא משנה אם אני עונה לך מפה או משם אבל את העבודה בפורום אני עושה (כמו כל המנהלים) בהתנדבות מלאה כך שכשאת שואלת כל הגולשים יכולים לקבל מהתשובות שלנו. זה לא שאענה פחות טוב כי את לא משלמת, אבל אני עושה הפרדה בין הדברים, וכך גם "נוגעת" בכל המתעניינים בשרשור מה שעונה על המטרה שלי בעבודתי כאן.
רשמי שוב את הדברים, אולי ההודעה שלך ארוכה מידי, נסי לחלק אותה לשני חלקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי רק מכייון שזה לא נשלח
נופר19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננסה עכשיו:)
נופר19/06/2009בגלל שהיתה לי התעסקות אובססיבית במשקל,זה מתיש
אני לא יכולה למקד את כל האנרגיה שלי בזה
העליה הזו שיחררה בי קצתאת הפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה זה נשלח
נופר19/06/2009אני רוצה ירידה ממש קטנה,אבל בלי להרגיש שאניב דיאטה או מסכנה
פשוט לעשות פעילות גופנית נורמלית! לאכול בריא והלתחטב קצת
לגבי תזונה אני מעדיפה 3 ארוחות ביום-בוקר,צהורים,ערב+ארוחת ביינים קטנה.(פרי\מעדן וכו)
ככה זה יותר עדיף לי כי זה מונע ממני התעסקות עם האוכל במשך היום
גם משביע אותי יותר,וגם כי אני די עסוקה בדרך כלל במיוחד עכשיו בחופש,ניסתי את זה וזה הכי עוזר לי,אבל המתוקים האלה..קשה קשה כל כך אז שיבלתי אותם בתפריט בצורה כזו
במקום מנה אחת מותרת בשבוע אני אוכלת 2,כי באמת קשה לי בלי..600 קלוריות כל אחת
ובשאר הימים אני אוכלת מאוזן מאוד תפריט בערך של 1200 קלוריות רק בגלל שאני אוכלת 2 כאלה בשבוע ואני בכלל לא רעבה גם בכלל חלוקת המנות ל3 ארוחות שזה יוצא יחסית ארוחות גדולות ומשביעות
הגובה שלי 1.65
הספורט שאני עושה כרגע זה כל יום מקציבה לעצמי חצי שעה של אירובי לא משנה מה\קפיצות\ריצה קלה\הליכה מהירה\משהו שאני יהנה ממנו בעיקר..
ומסימת ברבע שעה של תרגילי חיזוק לכל חלקי הגוף כל פעם מתמקדת בקבוצת שרירים אחרת קבוע
אני בכושר ואין לי בעיה לעשות את זה כל יום,אך לעפימם אני אומרת אולי זה יותר מדי?לא מבחינת עומס פיזית,מבחינת עומס נפשי..
אני רוצה משו פשוט שלא יעלה אותי במשקל שרק יתחטב ואפילו יוריד קצת ויראה מראה יותר "מוצק"
אשמח אם תעזרי לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי יקירתי
ענת פלדמן19/06/2009נשמע, ואני גם יודעת שזה כך, שאת מאד מודעת וקשובה לגוף שלך, כמו גם יודעת היטב את החומר. מה לאכול, מתי ולמה. הקפידי על לפחות יום מנוחה אחד שבו את לא מקזזת את הקלוריות כי את לא עושה ספורט. זה לא קשור. את זקוקה למנוחה מידי פעם. וגם אם יום אחד שאמור להיות בו אימון אין לך כוח - אז לא בכוח, את זה את גם יודעת. וזאת על מנת שבאמת תוכלי להמשיך עם זה בכיף ולא תרגישי אילוץ. הכושר לא אמור להיות עומס נפשי. נהפוך הוא. הוא אמור להיות סוג של "בריחה", מדיטציה, שחרור, הרפיה. ולכן אם את מרגישה שאת מכריחה את עצמך - אז אל. אל תכריחי. ואולי עדיף לבנות תכנית של שלוש או 4 פעמים ולו בשביל שזה לא יהווה עבורך עול נפשי.
כשאת עושה את תרגילי ההתנגדות מקדי את החשיבה בדיוק לאזורים עליהם את עובדת. אל תתני שם למחשבות לברוח אלא שתפי את המוח בתרגילים. הוכחות מדהימות כמה זה משפר וממקסם את יעילות האימון.
תני לזמן לעשות את שלו, וכשאת ממשיכה להתאמן ללא פחד (כמו שאת אומרת, זה אחד הדברים שהכי נהניתי לקרוא, שאת נטולת פחד) אז תבאנה התוצאות. ועוד: תפעלי מתוך קבלה ואהבה עצמית. אמרי לעצמך כל בוקר וכל ערב מול המראה במשך 21 יום "אני מקבלת את עצמי ואני אוהבת את עצמי". נשמע הזוי, אבל חשוב. חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ידע נשפך ממך(:
נופר21/06/2009להפך זה בכלל לא נשמע לי הזוי,אין כמו כוח המחשבה והמילים...ו...האמונה :)
אפשר להגיע להכל.
וכן אני מקשיבה לגוף מתי שאין כוח,אז אין כוח..אבל רק אם באמת אין כוח..בלי תירוצים יותר מדי
במיוחד עכשיו בחופש אז אני ישנה מאוחר וקמה מאוחר,לכן קיזזתי גם את האורחות ל3 -4 והגדלתי אותן
1500 קלוריות ליום כולל ספורט ישפיע על משקלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :))
ענת פלדמן21/06/2009אני מציעה שתנסי לשבוע אחד מה שאמרת, ותראי איך זה משפיע. אני מנחשת שתהיה ירידה קלה במשקל, ואז תצטרכי לאכול מעט יותר. מצד שני את פחות פעילה במשך היום. כן, יש אימון, אבל את ישנה עד מאוחר, פחות מתרוצצת ממקום למקום (או שאולי אני טועה) בכל מקרה - ניסוי טעיה. קחי שבוע ותראי מה קורה למשקל. בעה"ש שזה יהיה מאוזן - ונוח עבורך להמשיך כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)