מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטהעמית23/06/2009
שלום אני בת 19 ויש לי אירוע חשוב מאוד בעוד 3 שבועות. אני לא שמנה אבל יש לי איזה 5 קילוגרמים מיותרים..אני יודעת שדיאטת כסאח רק תלך לרעתי ולכן אימצתי לעצמי תוכנית אימונים קטנה בדרך הכי בריאה שיכולתי לחבר.
אני הולכת שעתיים ביום כל יום. לפי החישובים ובמחשבונים שמצאתי ככה אני שורפת כמעט 1000 קלוריות ביום מהליכה מהירה של שעתיים ואכילה מאוזנת ובריאה. לפי החישובים שלי זה יוצא גרעון של 7000 קלוריות בשבוע, כלומר קילו. האם זה הגיוני שאם אני ידבוק בתוכנית זו אני אוכל לרדת 3 קילו ב-3 שבועות הבאים?
אני אוכלת ארוחות מסודרות בוקר צהריים וערב וביניים...מקפידה על שתיים מים מרובה ואכילת ירקות ופירות. נמנעת ממתוקים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע הגיוני,
ענת פלדמן23/06/2009שעתיים הליכה זה לא צחוק, כלומר זו לא תכנית אימונים :קטנה". היי קשובה לגוף שלך, אם את לא מסוגלת או אין לך כוח -עשי הפסקה. עדיפות מלכתחילה להגביל את הפעילות הארובית לשעה את גם מנטלית עומדת בזה וגם יכולה אחכ להתמיד ולשמור על המשקל. אוייב זהה לדיאטת הכסאח היא התנודתיות במשקל.
בנוסף: שלבי פעילות אנאירובית ותמדדי היקפים בנוסף למשקל. נוטים לחשוב בטעות שרק פעילות לשריפת שומנים חשובה להרזיה - זה לא מדוייק. השילוב עם תרגילי כוח - אפילו בסיסיים ביותר - תשמר את מסת השריר שנוטה לרדת בדיאטה לא פעילות ואף תעלה את קצב המטבוליזם. זה יתרום להיצרות היקפים. ממליצה בחום לשלב כ 20 דק' כאלו לפחות 3 פעמים בשבוע. 1000 הקלוריות שאת שורפת ביום מתווספים לעוד כ 1500 קל' שאת שורפת מזה שאת תודה לאל חיה ונושמת. (BMR) כדאי להתייחס גם לנתון הזה. אכילה מאוזנת של שלוש ארוחות + שתי ארוחות ביניים כשאת מכוונת לאכול בין 1200-1400 קלוריות יומיות - שתייה של רק מים 2-3 ליטר ביום ובימי ההליכה המאומת אפילו יותר - הגיוני שבשבוע הראשון תוביל לירידה גדולה מקילו ואחכ יש מצב לקילו בשבוע. בעיקרון הבריא ביותר זו ירידה מתונה של כחצי קילו בשבוע. ואם תכנית הבריאות החדשה שלך תביא לכך שתוכלי לאמץ אותה לחיים, הרבה מעבר לתאריך היעד - זה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמית23/06/2009תודה רבה על התשובה.
אילו תרגילים את ממליצה על פעילות אנאירובית? יש לי אוסף תרגילים של חיזוק הישבן הבטן והידיים...האם זה יספיק? יש לי גם משקולות בבית של קילו כל אחת איך אוכל לנצל את זה טוב יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
ענת פלדמן23/06/2009לישבן (ולירכיים), לבטן ולזרועות (כמו גם לגב) ומתיחות לסיום. אפשר גם תרגילים עם משקוליות - המגוון הוא עצום. את יכולה לחפש ברשת. באתר שלי יש גם תחת "כושר גופני" וגם ב"מאמרים שלי". הרעיון הוא למצוא רפטואר נוח ומתאים לך ועם הזמן מעט לגוון. אז נכון לעכשיו לאוסף שיש לך הוסיפי ירכיים וגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)