מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרעם23/06/2009
אם הגעתי למקסימום של גדילת השריר, מה קורה אם אני מפסיק ללהתאמן (האם זה ישמר או ירד)?
ואך אפשר לישמור עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם צפית
ענת פלדמן23/06/2009בסדרה "הישרדות" וודאי ראית מה קרה למסת השריר של הבנים: ירדה פלאים. מקרה קיצוני יותר הוא כשרגל חבושה בגבס כמה חודשים וכשמסירים את הגבס היא הרבה יותר מצומקת מהרגל השנייה. פעילות גופנית כדרך חיים, ואם רוצים לתחזק גוף שרירי יש להמשיך להתאמן, באותם עומסים, ולהיזהר מעומס יתר, תרתי משמע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו
רעם23/06/2009אני רוצה להבין אם הגעתי למקסימום של השריר אי אפשר להגדיל אותו בכל זאת?
ואך אני יודע שהגעתי למקסימום?
ואני מרגיש שאני עושה שכיבות שמיכה שאני ממש שובר את השריר למרות שאני עושה פעם ביומים,מה לעשות בנידון (האם כדי להפסיקוכו)?
באמת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא באמצעים טבעיים
ענת פלדמן23/06/2009וזה לא ממש מומלץ, אתה יודע. איך לדעת אם זה המקסימום? אי אפשר. אבל מה שברור זה שהגבול נקבע גנטית. לא כל כ הבנתי מה זה "שובר את השריר". מאמץ יתר? מרגיש את העבודה? פעם ביומיים זה מצויין. חימום דינאמי לפני, חובה ומתיחות אחרי. כשהשריר נבנה אתה אמור "לשבור" אותו קודם על מנת לבנות אותו במנוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רעם23/06/2009אך עןשים חימום?
והשריר לא נשחק מחזרות של שכיבות שמיכה?אאפשר להפסיק ולא יקרה כלום לשריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו
רעם23/06/2009את יכולה לבנות לי תפריט אימונים בשכיבות שמיכה?
ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחימום ועוד
ענת פלדמן23/06/2009חימום דינאמי יכול להיות ניתורים במקום 5 דק' או ריצה קלה או דלגית. להכין את הגוף למאמץ ולא מיד להתחיל בתרגיל כי זה יכול לגרום חלילה לקרע בשריר או פציעה אחרת.
מה זאת אומרת השריר נשחק? כן, הוא עובר תהליך קטבולי, ובמנוחה - אנאבולי וכך הוא נבנה.
שכיבות סמיכה אפשר בסטים - נניח שלושה סטים עם מנוחה של חצי דקה. סט ראשון - מספר חזרות אופטימלי עם ידיים ברוחב הכתפיים. (כמה חזרות אתה עושה עד שממש קשה לך). הסט השני - ידיים קרובות זו לזו. הסט השלישי - ידיים רחוקות מרוחב הכתפיים. שים לב לבטן אסופה, ראש בהמשך לגוף וגב ישר. שכיבות סמיכה אפשר גם לגוון על מדרגה (או ידיים או רגליים על המדרגה, ) או אפילו על פיטבול (או ידיים או רגליים על הכדור).
מתיחות לסיום - לזרועות, לחזה ולגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועד שאלה
רעם23/06/2009לא צריך חימום לידים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזרועות, אתה מתכוון?
ענת פלדמן23/06/2009בעיקרון בריצה קלה אתה מזיז את הזרועות, וודאי בקפיצה על דלגית. זה מספיק. אני אוהבת את המתיחות (שנחשבות כחימום סטאטי) לשמור לסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)