מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים וכובד ב 20 הדקות הראשונותאבי23/08/2007
אני מתאמן בהליכה-ריצה ושחיה כ 50 דקות ביום. בעשרים דקות הראשונות קשה לי לנשום עמוק ואני מרגיש מוגבל וכבד ממש, רק שהדופק מתחיל לטפס מעל 120 (אחרי 20 דקות) מתחיל להיות לי קל ואז אני מרגיש שאני יכול להמשיך עוד ועוד. דופק מקסימאלי 140 ותוך דקה מסיום הכושר הדופק יורד ב 25 פעימות. אני בן 55. האם זה נורמלי? מצביע על בעיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כובד נשימה התחלתי
עופר קיס24/08/2007אבי שלום
אם אתה בן 55 אני מקווה שעברת בדיקת לב במאמץ ב2-3 שנים אחרונות. אם לא אז יאללה
יתכן ויש לך בעייה במערכת הנשימה , ומה לגבי דופק מקסימאלי נמוך יחסית.
העובדה שישנה ירידה של 25 פעימות בדקה הראשונה להתאוששות מעודדתץ
להלן המלצותי
בקש בקופה מן הרופא שלך לעשות בדיקת מאמץ בשם CPET
CARDIO-PULMONARY EXERCISE TEST בדיקה זו היא בדיקת מאמץ מקסימאלית הנעשית
בד בבד עם בדיקת מערכת הנשימה על ידי הכנסת פיה לפה במשך הבדיקה. בסיום הבדיקה תדע מה הדופק המקסימאלי האמיתי שלך, מה הסיבה לכבדות בתחילת הפעילות, מה רמת הכושר הגופני שלך ובאיזה דופק להתאמן ולסיום אם יש בעיות במערכת הלב הריאות, כלי הדם והשרירים שפעלוץ
אם יש לך שאלות נוספות בבקשה
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)