אימון גמישות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון גמישות
    חזי
    28/06/2009

היי.אני מאמן קבוצת כדורגל-בוגרים 20+.רציתי לדעת כמה דברים?

-אימון גמישות-מעבר למתיחות והרפייה ספיצפיות שנעשות בתום כל אימון
    כמה יחידות אימון גמישות אני אמור לעשות בתכנית השבועית.
    כמה זמן עליי להקדיש לאימון זה?האם אימון הגמישות הוא כללי או ספיציפי?
    והאם באימוני הטרום עונה אחרי חזרה של שחקנים מהפגרה(כנראה ללא פעילות סבירה)
    אני אמור להקדיש לאימוני הגמישות בתחילת כל אימון מעבר לזמן הרגיל שבו כבר הקבוצה
    בכושר גופני סביר על מנת למנוע פציעות כבר בתחילת האימונים שכידוע מאוד עצימים בטרום עונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון גמישות

הוספת תגובה

• אימון גמישות גם הוא

ענת פלדמן
    28/06/2009

כמו כל אימון - תלוי מטרה. אני לא מאמינה שהמטרה שלך היא לעשות שפגט לשם שפגט או להיות נערת גומי. אני לא צינית, יש כאלו שזו המטרה שלהם. יחד עם זאת יש חשיבות לא מבוטלת לעניין המתיחות, ע"ע יוגה, פילאטיס, ריקוד ודומיהם שנותנים על כך את הדעת, ובצדק. בהנחה שאתה עושה את המתיחות במסגרת האימונים הקבועים שלך אני מניחה שזה מספיק, אם כי אני אומרת לא אחת שלהמתח במשך היום בלי כל קשר לאימון זה הכרח המציאות. לא כאימון מלא של חצי שעה אבל גם כמה דקות של מתיחות והרפיה ביום עמוס או שלא - זה מצויין מכל הבחינות.
    הסתבכתי קצת עם החלק השני של השאלה שלך, אבל אם הבנתי נכון - אני פחות בעד חימום סטאטי של מתיחות ויותר בעד חימום דינאמי ואת המתיחות לשמור לסוף, או לפחות לעשות חימום דינאמי, אז את הסטטי ואז את האימון. בתקופת הפגרה כדאי לשמר פחות או יותר את תבנית האימונים שאתה מבצע בעונה, אולי לגוון עם פעילויות אחרות שכביכול אינן קשורות כמו שחייה למשל. כן, מומלץ מאד להגיע מוכנים לקראת סדרת אימונים עצימה אחרי חופשה, מתיחות גם כחלק מאימון וגם בנפרד (כמה דק', לא יותר מזה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ענת

חזי
    28/06/2009

אוקיי ענת ממה שהבנתי ממך אין צורך באימון ספיציפי של גמישות אלא שילובו בתוכן האימון עם העדפה לדינאמיות.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו