מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדר כושרלא משנה28/06/2009
ביתי בת ה12 עוד לא קיבלה ווסת והיא רוצה להירשם לחדר כושר מצאנו חדר כושר לגילאי 12 אורך האימון הוא 30 דקות 3דקות ב10 מכשירים האם זה יכול ליפגוע לה בגדילה או בהיתפתחות והאים אתה ממליץ לירשום ? או שעדיף שהיא תעשה כושר בבית יש לנו הליכון אופניים לא בצורה של אופנים ארוכים אלה בצורה ארוכה יש לה מישקולות של 1 קילו.
אם אתה לא ממליץ לירשום אותה (אתה יכול לפרט למה לא) כדאי ליקנות לה עוד כול מיני מכשירים?
ועל איזה מכשירים אתה ממליץ?
כדאי ללכת לתזונאית שתיבנה לה תפריט מתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת פרטים
ענת פלדמן29/06/2009יכולים לעזור במתן התשובה שלנו. גובה, משקל ומטרת הרישום לחד"כ. בעיקרון לילדים אני מאד בעד עיסוק בספורט "חופשי", תנועה, בעיקר לנערות. ריקוד בחוג, או אירובי. למצוא משהו שהילדה אוהבת לעשות. ובכלל אם בכל זאת נרשמים לחד"כ אז לשלב. שהיא תאמץ את עניין הכושר, התנועה, הפעילות, כדרך חיים, מתוך הנאה. אפשר גם בבית (יש לכם מסלול הליכה?!) ולגוון בתרגילים: אפשר עם משקוליות, אפשר גם בלי. יש באתר שלי כמה תרגילים, הסברים ודוגמאות.
ולשאלתך: זה לא יכול לפגוע לה בגדילה, חד משמעית. מה שכן - תזונה מאוזנת ונכונה ומספיק שעות שינה (והרבה שמחת חיים) יעזרו לה למצות את פוטנציאל הגובה.
תזונאית יכולה לעזור להכניס מודעות לענין האוכל, אני בעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון כושר
לא משנה29/06/2009משקל 52 גובהה 150 המטרה לעצב את הגוף ולישמור על אורך חיים בריא ולגבוהה להרזות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי, אני עומדת מאחורי
ענת פלדמן30/06/2009התשובה הקודמת שלי, מחדדת ומוסיפה:
1. שמירה על אורח חיים בריא זה נפלא, גיל מצויין להתחיל לפתח בו מודעות. לפעילות גופנית, תזונה נכונה, חשיבה חיובית. יופי. תזונאית זו אפשרות (יש אפשרות ללכת דרך הקופה) והיא תאמר לכם את זאת: להמעיט עד למינימום בממתקים, שטויות מטוגנים, ג'אנק. לאכול 5-6 ארוחות מאוזנות ובריאות (בוקר ביניים צהרים ביניים ערב) שתי מנות פרי ביום, קטניות, חלבון איכותי, דגנים. ולשתות רק מים.
2. עניין הכושר: שוב, חשבו ביחד מה הילדה אוהבת לעשות. אני בערך בגילה גיליתי את חוגי האירובי למיניהם, והתמכרתי. ריקוד, תנועה, מוסיקה זה התחום שלי, ומאז שאני זוכרת את עצמי אני שוחה. כך שאתם כהורים מכוונים אותה להתנועע בדרך שמתאימה וכיפית לה. אני לא בטוחה שחד"כ זה הפיתרון, אבל אם אחד ההורים מתאמן שם למשל וזה יוצר זמן איכות עם הילדה - אז זה מצויין
3. נקודה חשובה ביותר: כששומרים על אורח חיים בריא ומאוזן - אז גם יורדים במשקל והגוף מתחטב. אל תקחו את זה כמטרה אלא בדיוק את מה שרשמתם: בריאות. כשהבריאות היא מטרת העל כל השאר כבר מגיע. תנו לילדה להיות ילדה ולא להתעסק עם מספרים ושקילות אבל כן להקנות לה את המודעות, לתת לה את הכלים ולפתח רגש אחריות על גופה ונפשה.
4. הגובה שלנו נקבע גנטית, אין פעילות ספורטיבית שתשפיע עליו לכאן או לכאן. אבל: שנת לילה מספקת, (עכשיו חופש, ובכל זאת שתלך לישון בשעה נורמלית לתת להורמון הגדילה לעשות את שלו) תזונה נכונה ופעילות גופנית יעזרו לילדה למצות את פוטציאל הגובה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)









