מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי כפיפות בטןניב29/06/2009
אני מעוניין לפתח קוביות בבטן (לא מוגזמות אבל כן צורה ברורה של קוביות) ואני מבצע כפיפות בטן בסטים של כפיפות עד לגירוי של שרירי הבטן ותחושה של "אני לא יכול יותר" (או תחושה קרובה לזה) בסיום הסט. כי בסטים מוגדרים מראש של X כפיפות לסט אני מרגיש שזה לא ממצה.
כרית מתחת לגב ומשקולת מאחורי הראש כך שכדי להגיע לתחושה הזו ממש לא צריך 100 כפיפות. אפשר הרבה פחות. ואני מצליח להגיע לא פעם לתחושה הזו.
הבעיה היא שהרבה פעמים- באמצע הסט הגב מתחיל לכאוב וזה מונע ממני להמשיך.
יש אולי תרגיל מקדים נפרד שאפשר לעשות כדי שאח"כ כשאעבור לתרגיל הבטן, הגב יכאב הרבה פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן
ענת פלדמן30/06/2009מצאת את האימון שטוב לך וזה יופיץ אפשר בגל זאת לגוון בתרגילים - לא רק כפיפות קלאסיות אלא עבודה בזויות שונות על השריר. מצרפת מאמרים
כשכואב הגב אכן מפסיקים את הפעילות. הגב לא אמור לכאוב כלל אז אל תכוון ל"יכאב פחות".
כשהגב "משתתף" זה מראה או על עומס יתר או על שרירי פיצוי שמשתתפים בלית ברירה כי הבטן חלשה מידי (ואז שרירי הגב נרתמים לעזור). אני מאמינה שבמקרה שלך זה החלק הראשון. אתה כנראה בכל זאת מעמיס - אם לא בכמות אז באיכות.
מה עושים?
1. מגוונים בתרגילים
2. מבצעים חימום דינאמי ומתיחות לגב לפני האימון ונמתחים היטב בסוף.
3. לא מגיעים עד לקצה גבול היכולת
משלבים תזונה נכונה ופעילות אירובית על מנת להשיג את המטרה ומבצעים בנוסף תרגילי חיזוק לכל הגוף לטובת האזון
4. תרגילי חיזק לגב עצמו, אם כי אני מציינת זאת בעירבון מוגבל: כדאי לדעת איזה תרגיל מתאים ואם מרגישים לחץ בגב אז להפסיק.
שוב מדגישה את עניין המתיחות, נשימות, הרפייה.
תרגילים נוספים:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7543
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7317* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)