מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצויות שריריםיודה02/07/2009
רציתי לשאול מדוע לאחר פעילות ספורט מתונה של הליכה ו/או ריצה קלה לסירוגין במשך 40-30 דקות - יש לי התכווצויות שרירים למחרת?אני בן 44 בריא ולא מעשן.אני עושה שחרור בסוף.נראה לי שמתכווצים לי השרירים יחסית בקלות.אמנם אני לא התאמנתי שנים והכושר לא גבוה אבל תמיד היתה נטיה לכיווץ- האם יש סיבה ומה ניתן לעשות לצמצם או למנוע?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שריר
שי אלנקרי02/07/2009שלום יודה,
התכווצויות שרירים יכולים להתרחש מכמה סיבות: חוסר גמישות של השרירים, עייפות של הגוף והשרירים, הפרעה מטבולית או אפילו יכולה להתרחש כתוצאה מלחצים. בכל אופן, מומלץ שתחזק גם את שרירי הרגליים בין אם אתה הולך לחדר הכושר או בין אם אתה אפילו מתאמן רק בבית. מומלץ שתבצע מתיחות בסיום האימון וגם כשהשריר נתפס, אמנם מחקרים הוכיחו שלמתיחות אין כמעט השפעה אבל אני סבור שמתיחות אף פעם לא מזיקות. אופציות אחרונות הן אמבטיה חמה ועיסוי מקומי. 2 האופציות האחרונות יכולים להקל על כאבי השרירים במידה כזו או אחרת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה בהחלט ועוד
ענת פלדמן02/07/2009מדגישה את עניין הלחץ ששי התייחס אליו. הפעילות אמורה לשחרר ממתחים ומלצחים ביומיום, ובכל זאת הגוף ממשיך לשדר סוג של מצוקה. זכור לנשום במהלך הפעילות, להזרים חמצן לשרירים, התמקד בניקוי ראש. דמיין למשל תוך כדי ריצה שאתה בחוף הים נניח, או שהמתחים יוצאים מגופך כל זמן הפעילות. שתף את הראש בזמן האימון, כך גם במתיחות. לא לבצע את המתיחה לשם המתיחה אלא באמת להתכוון, לנשום תוך כדי, אולי "להכניס" צבע מרגיע". אני בעד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות שרירים
עופר קיס02/07/2009שלום יודה
יש אנשים שיותר רגישים להתכווצויות שרירים.
למעשה , אם הפעילות חוזרת על עצמה בדיוק ( כמות האינטרוולים של הליכה ריצה, משכם ועצימותם) לא אמורים להתרחש כיווצים לאחר 3 אימונים זהים. אם בכל זאת יש והתזונה תקינה ללא דיאטות מוזרות, ניתן לבדוק זאת בוינגייט או בMEDIX בהדר יוסף אצל רופאי ספורט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)