מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהגנה על הברכיים בהליכוןחן02/07/2009
שלום,
שמי חן, 23, בגיל שנה וחצי הובחנתי עם דלקת פרקים שהתרכזה באזור הברכיים ובעיקר בברך שמאל. לפני כ-9 שנים המחלה הפכה לרדומה.
אני התחלתי ללכת למכון כושר לאחרונה ואני משתמש בהליכון, עושה הליכה בשיפוע - זאת מאחר והבנתי כי ריצה על ההליכון פוגעת בברכיים - האם זה נכון? האם הליכה בשיפוע על הליכון טובה יותר לברכיים? אם לא, אז מה לעשות? אני אינני מעוניין לסכן את הברכיים ואשמח לעזרה (יש לציין כי אני לא עושה אף תרגיל שקשור לרגליים מלבד ההליכון, והמתיחות כמובן).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חן
ענת פלדמן02/07/2009מאחלת למחלה להישאר רדומה. כמה דברים:
1. אכן האמפקט על המפרקים ועל הברכיים בריצה הוא גדול מאד. לך כדאי לוותר. השיפוע מעלה את עצימות ההליכה, ללא ספק, והוא נכון לך יותר.
2. אני ממליצה בחום כן לעבוד על חיזוק שרירי, של כל הגוף וגם של הירכיים לטובת הברכיים. כלומר שריר ארבע ראשי, תלת ראשי מחוזקים יותר ימנעו חלילה פציעות
3. אני ממליצה בחום גם על גוון. שחיית חתירה למשל שם העומס על הברך הוא מנינמלי, בשילוב עם ההליכות היא מצויינת.
הייתי עובדת גם על שחרור החרדה או הפחד מהישנות המחלה חלילה, אלמנט מנטלי שלעניות דעתי הוא בלתי נפרד מהתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת
חן02/07/2009א. תודה רבה על התגובה, הורדת לי קצת מהלחצים שהיו לי...
ב. אמרת לעבוד על חיזוק השרירים ברגליים, איך אני עושה את זה? (אני רק מזכיר שאני נמנע מלעשות פעילויות שיוצרות לי לחץ על הברכיים מאחר ואני מרגיש כי הן מזיקות לי)
ג. האם הליכה בשיפוע הינו הפתרון הטוב ביותר? או שישנם פתרונות טובים יותר? (לעשות אירובי ולא להזיק לברכיים)
בתודה מראש,
חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
ענת פלדמן02/07/2009אני מאד מבינה על מה אתה מדבר, סבלתי מכאבי ברכיים שנים ונמנעתי מריצה (היום אני רצה, הרבה, בשילוב עם שחייה ופעילויות אנאירוביות. חלק מהעניין הוא אכן תרגילי חיזוק (מיד ארחיב) ובעיקר עבודה מנטלית (בשיטות הטיפול שאני עוסקת בהן). בכל מקרה עבודת כוח אם היא בחד"כ זה פשוט יחסית כיון שעבודה מדוייקת אחראית וזהירה על מכשירי הדחיקה למיניהם שעובדים על הארבע ראשי הם טובים. בזהירות, עם הכוונה, ובמשקלים נכונים. כנ"ל גם לגבי התלת ראשי (אחורי). לא הייתי מבצעת מכרעים, לא כדאי.
אם אתה לא עובד בחד"כ לא חסרים תרגילים מול משקל הגוף (למשל ישיבה על הטוסיק, נשענים על הרגליים ועובדים על הארבע ראשי כפיפה ופשיטה. תחילה ללא משקולת על הרגל, בהמשך עם. מינימום עומס על הברך, מקסימום עבודת חיזוק.
שוב, הליכה בשיפוע היא טובה, אבל אני מאד בעד לשלב עוד פעילויות על מנת שלא להגיע למונוטומיות מיחד וחלילה לעומס יתר מאידך. שחייה למשל (בעיקר חתירה). לא הייתי ממליצה על טניס או סקווש, לא כדור-רגל, ובזהירות עם כדור-סל. תמיד עם נעליים נוחות עם תמיכה אופטימלית ובולמי זעזועים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק שרירים
שי אלנקרי02/07/2009אכן כמו שענת אמרה, חיזוק שרירים זה הדבר החשוב ביותר.
ברגע שהשרירים יהיו חזקים יותר הלחץ מהמפרקים ירד ובכך תוכל לבצע את הפעילות הגופנית
עם פחות קשיים וכאבים...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)