מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אליפטיקל כברירת מחדלנירית05/07/2009
שלום רב,
אני שלושה חודשים לאחר לידה בנסיונות נואשים להשיל את עשרת הקילוגרמים החדשים.
בעבר הייתי הולכת 3 פעמים בשבוע 45 דקות +תרגילים לבטן, ירכיים וישבן.
לאור פציעה חוזרת (כבר פעם רביעית שאני מנסה לשוב להליכות וכל פעם מחדש נוצר שפשוף ושלפוחיות באחורית כף הרגל-למרות שזו נעל שהשתמשתי בה לפני הלידה{סאקוני} ואני שורכת חזק+גרב עבה לספורט..).
בינתיים הומלץ לי לקבוע תור לאורטופד כף רגל..אך עד אז שבתי להתאמן על אליפטיקל שברשותי (12 קילו של קטלר)ותרגילים (מכשיר מתיחות). השאלה היא עד כמה זה פחות יעיל מהליה שהייתי עושה בחוץ ?
מבחינת התחושה אני מרגישה שהזעתי פחות מחצי מאשר בחוץ-קצת מתסכל..אני שוקלת האם בכלל הוא עשוי להביא תוצאות כפי שהיו לי בעבר ע"י הליכה מאומצת בחוץ???
שאלה אחרונה: זה בסדר שאני מתאמנת עם כפכפים?(שכן כף הרגל לא זזה ממילא).
תודה ענקית וסליחה על אורך ההודעה.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיונות שיצלחו
ענת פלדמן05/07/2009כשהתזונה שלך תהיה נכונה, אשמח לשמוע מה את אוכלת ולכוון אותך נכון יותר. אין ספק שאת אמורה ויכולה לחזור למשקל ולגזרה של לפני הלידה. (ומזל טוב אגב ! ) תני לגוף שלך את הזמן, הוא חוזר לעצמו מכל הבחינות עד כשנה אחרי הלידה.
האליפטיקל הוא מצויין, הוא לא יותר טוב או פחות טוב - בהנחה שאת פועלת בעצימות בינונית-גבוהה. (התנגדות, מהירות). אם את עובדת עם מזגן בחדר וודאי שאת מזיעה פחות, זו לא האינדיקציה אלא הדופק הוא הקובע.
אני מאד בעד שילוב. אל רק האליפטיקל. אם את יכולה לשחות למשל.
אני מניחה שעל האליפטיקל הכפכף עובר, אם כי בכל מקרה עדיפות לבולמי זעזועים של משקל הגוף ולאחזקה נכונה יותר של כף הרגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
נירית06/07/2009ראשית תודה ענקית על התגובה היסודית, המקצועית והאדיבה!! (זמן רב לא נתקלתי בכזו).
אין ספק שעניין הנעל הוא זמני (עד להחלמת הפציעה). אני משתמשת באליפטיקל 3 פעמים בשבוע 40 דקות על עוצמה 6 לבינתיים+תרגילים מייד לאחר מכן (בטן, ירכיים וישבן).
לגבי תזונה: אני בטוחה שמה שאני עושה ממש לא "מקצועי", אך לצערי מהיכרות ארוכת שנים עם תכונותי ונטייתי לשחור/לבן.. אני נוהגת כבעבר (שירדתי במשקל והצלחתי להתמיד ): בבוקר קפה..אח"כ (11) מעדן דיאט+2 כפיות גבינה. צהריים (15) סלט ירקות+ירקות מבושלים, מעט אורז/קוסקוס וכדומה ושניצל לייט או רגיל/נקניקיה וכדומה..(בקיצור די הכול פרט ללחם)בערב מנה של ברנפלקס/קרנצ'ים עם חלב %1 (בערך קלוריות) . בין לבין תפוח/קרטיב דיאט ופטל דיאט/מים עם לימון ונענע/דיאט ספרייט(בנוסף לצרות אני במרתון מבחני סוף תואר שני). לחם אני אוכלת רק בשבת(2 פרוסות לכל היותר-משתדלת להמנע מהחולשה הכי גדולה שלי)
שוב סליחה על אורך ההודעה..אשמח לשמוע עד כמה אני סוטה מהדרך הנכונה :)
תודה ענקית!!! מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה יקירתי
ענת פלדמן06/07/2009אין "דרך נכונה" אלא יש דרך נכונה עבורך. ויש הבדל, את יודעת. כי בעיקרון אני כן בעד הלחם, אבל זורמת איתך. (כמובן בהנחה שאין רגישות לגלוטן חלילה). בגדול - עדיפות לחזה עוף במקום לשניצל ו... נקניקיה? לא חלבון איכותי במיוחד. תפוח בכל מקרה, כדאי שניים ביום, ושתייה של מים (אם כי נענע זה מצויין). וודאי ביקרת באתר שלי וראית המלצות לתפריטים. . אם את מרגישה שהתזונה הזו נכונה ומתאימה לך נכון לעכשיו - לפי מה שאני מקבלת ממך זה בסדר גמור. על איזה צרות את מדברת? את בתקופה סטודנטיאלית מדהימה, אני בטוחה. תהני מהרגע, לא סתם ההווה הוא present- -מתנה. תהני מזה בשלוקים גדולים. הפכי את הלחץ ל חץ, היי ממוקדת והוציאי מהרגע את המקסימום.
סבלנות כמילת מפתח. להנות מהאוצר החדש במשפחה. הישקלי פעם בשבוע, עשי "הסכם" עם המשקל שכל שקילה את רואה חצי קילו פחות ו"פתאום" את חוזרת לג'ינס. בהצלחה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון
שי אלנקרי06/07/2009כן, כמו שענת אמרה כדאי שתגווני בסוג הפעילות שאת מבצעת. מומלץ לשלב בין ההליכות לאימון על האליפטיקל(ברגע שתוכלי לנעול נעליים). אני פחות הייתי ממליץ לעבוד עם כפכפים, אמנם כף הרגל "מקובעת" במידה מסויימת אך עדיין קיימת סכנת החלקה ופציעה כתוצאה מהכפכפים. האינדיקציה של שריפת הקלוריות לא קשורה בכמות הזיעה, תנסי לכבות את המזגן ותפתחי חלונות ותראי שתזיעי הרבה יותר, אמנם יש בזה תחושת סיפוק גדולה יותר אך אין הדבר מעיד על שריפת קלוריות גבוהה מהרגיל. לאחר הפגישה עם האורטופד תסיקי מסקנות נוספות, בינתיים הקשיבי לגוף ותעשי רק מה שביכולתך, זה עדיף הרבה יותר מלא לעשות כלום..שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת את נדירה!!! שי תודה ענקית!!!!!!
נירית06/07/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
ענת פלדמן07/07/2009ותודה רבה :))) בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהצלחה
שי אלנקרי08/07/2009בהמשך הדרך. נשמח להתעדכן במצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)