מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצימות אימוניםשי05/07/2009
אני בן 37 'שוקל 85 ק"ג '175 ס"מ
מתאמן ריצה בלבד בין 9 ל 11 ק"מ ,4 עד 5 פעמים בשבוע
דופק בין 160 ל 170 [בדיקה עם שעון פולאר ],
השאלות שלי הן
א' עד איזה אחוז עצימות בדופק מותר לי להגיע ?
ב' כמה פעמים בשבוע אני צריך להתאמן ?
המטרה שלי היא
א' להוריד משקל שמשום מה לא זז ואני לא טורף וחושב
שמכניס הרבה פחות קלוריות ממה שאני מוציא,
ב' שמירה על בריאות תקינה ממחלות שכיחות כמו לב,סכרת ועוד כל מיני שאני
לא רוצה לחשוב עליהם
ג' שמירה על סיבולת לב ריאה ברמה טובה.
להוסיף ולציין שאני עובד במשרד לא פיזית,זז מדי פעם
תודה מראש
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ענת פלדמן05/07/2009א. לא מומלץ לעבור את הדופק המירבי שלך באימון (220 פחות הגיל) ואם אתה עובד בעצימות של כ 85 אחוזים מזה - זה בסדר.
ב. אימון ריצה שכזה אפשרי שיעשה יום יום, תוך שימת קשב לגוף: אם אתה עייף או חלילה כואב משהו - אז לעשות יום יומיים של מנוחה. פעילות עצימה שכזו 3-4 פעמים בשבוע זה ממוצע סביר שאפשר להתמיד לאורך זמן.
ג. להורדה במשקל אכן חשובה מאד התזונה שלך. יש באתר שלי כמה דגמאות לתפריטים של בנים. הכלל של 5-6 ארוחות ביום הוא חשוב לטובת המטבוליזם ושריפת שומנים, אבל יש עוד. חזור אלי עם שאלות בנושא.
ד. לטובת הבריאות הכללית כדאי לבצע גם תרגילי כוח, ולהקפיד על מתיחות בעיקר בסיום האימון.
בריצות אתה עובד נפלא על סבולת לב-הריאה.
גם בעבודה משרדית אפשר לשלב מתיחות על הכסא מידי פעם, לזכור לנשום (באמת לנשום) ללכת לשולחן סמוך במקום לשלוח מייל, לעלות ברגל במקום במדרגות. לחשוב "תנועה" גם במקום נייח יחסית. התזוזה שלך מידי פעם כמו שאתה מציין, חשובה - במקביל לפעילות הגופנית שלך.
והכי חשוב: באמת לפעול בכוונה לשמור על הבריאות המנטלית והפיזית, לחשוב חיובי, תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עופר05/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתה של ענת
שי אלנקרי05/07/2009אכן אתה עובר את דפקי הדופק המומלצים (עפ"י הנוסחה) מניסיון אישי שלי עם מתאמנים רבים, יש לא מעט אנשים המסוגלים להפיק הרבה יותר מחישוב הנוסחה הבסיסית של 22ם פחות הגיל וכמו ששעוני פולאר מחשבים. במקרה כזה, אם ברצונך לקחת את הנוזא צעד אחד קדימה כדאי שתעבור בדיקה ארגומטרית שתבחן את הדופק שלך במאמץ וכך תקבע מהם הדפקים המומלצים עבורך. במידה והחלטת להמשיך במצב זה, מומלץ אכן להקשיב לשעון ולדופק המומלץ וכן להקשיב לגוף...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)