כאבים בעקבות ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בעקבות ריצה
    עופר
    05/07/2009

הי
    אני בן 27, לפני כחודשיים חזרתי לרוץ אחרי כמה שנים שלא עסקתי בפעילות גופנית. התחלתי די בהדרגה, אימונים של הליכה וריצה כשלוש פעמים בשבוע. לאחר כמה זמן החלו להופיע כאבים בשוקיים מקדימה שממשיכים גם אחרי הריצה. עשיתי הפסקה של שבועיים, הכאבים כמעט עברו, אבל כשחזרתי לפעילות הם חזרו.
    כמובן שאני אפנה לרופא, אבל בינתיים, לא הייתי רוצה להפסיק בפעילות. על איזה פעילות היית ממליצה כתחליף בינתיים? לשחות אני לא ממש יודע ועדיף משהו שאפשר בבית - חשבתי אולי על סטפר או אופני כושר?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בעקבות ריצה

הוספת תגובה

• הי עופר

ענת פלדמן
    05/07/2009

נשמע כמו מקרה קלאסי של שברי הליכה, כמובן שזו לא דיאגנוזה, רק שכך זה נראה מרחוק... ההפסקה שעשית - טוב עשית. וקלטת אותי, אני אכן בעד שחייה. מה שכדאי לעשות:
    1. לפנות לאורטופד (רוב הסיכויים שתקבל "גימלים", לא יותר מזה, אבל לפחות תדע במה הענייין וזה חשוב)
    2. לשאול אותו גם לגבי התזונה שלך, אולי יש מקום לתוספים (אם כי ויטמין D אנחנו אמורים לקבל מספיק מחשיפה מינימלית לשמש).
    3. כשהכאבים חולפים - כדאי לשלב הליכה, אופניים, אליפטיקל. אני מניחה שמההליכה אין לך כאבים. אפשר מידי פעם ללכת עם משקוליות או שני בקבוקי מים, לבצע תרגילים תוך כדי הליכה על מנת להעלות את הדופק. אבל רק מידי פעם על מנת שלא להעמיס על שורש כף היד.
    4. מדרגה אירובית, במיוחד לגברים. אני מאד בעד. אם יש לך כזו בבית או שאתה יכול לרכוש - אימון עם מדרגה אירובית (אפשר מול קלטת וידאו, אבל יש גם כמה תנועות בסיסיות שאפשר לאמץ) - פשוט נפלא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו