מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בעקבות ריצהעופר05/07/2009
הי
אני בן 27, לפני כחודשיים חזרתי לרוץ אחרי כמה שנים שלא עסקתי בפעילות גופנית. התחלתי די בהדרגה, אימונים של הליכה וריצה כשלוש פעמים בשבוע. לאחר כמה זמן החלו להופיע כאבים בשוקיים מקדימה שממשיכים גם אחרי הריצה. עשיתי הפסקה של שבועיים, הכאבים כמעט עברו, אבל כשחזרתי לפעילות הם חזרו.
כמובן שאני אפנה לרופא, אבל בינתיים, לא הייתי רוצה להפסיק בפעילות. על איזה פעילות היית ממליצה כתחליף בינתיים? לשחות אני לא ממש יודע ועדיף משהו שאפשר בבית - חשבתי אולי על סטפר או אופני כושר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עופר
ענת פלדמן05/07/2009נשמע כמו מקרה קלאסי של שברי הליכה, כמובן שזו לא דיאגנוזה, רק שכך זה נראה מרחוק... ההפסקה שעשית - טוב עשית. וקלטת אותי, אני אכן בעד שחייה. מה שכדאי לעשות:
1. לפנות לאורטופד (רוב הסיכויים שתקבל "גימלים", לא יותר מזה, אבל לפחות תדע במה הענייין וזה חשוב)
2. לשאול אותו גם לגבי התזונה שלך, אולי יש מקום לתוספים (אם כי ויטמין D אנחנו אמורים לקבל מספיק מחשיפה מינימלית לשמש).
3. כשהכאבים חולפים - כדאי לשלב הליכה, אופניים, אליפטיקל. אני מניחה שמההליכה אין לך כאבים. אפשר מידי פעם ללכת עם משקוליות או שני בקבוקי מים, לבצע תרגילים תוך כדי הליכה על מנת להעלות את הדופק. אבל רק מידי פעם על מנת שלא להעמיס על שורש כף היד.
4. מדרגה אירובית, במיוחד לגברים. אני מאד בעד. אם יש לך כזו בבית או שאתה יכול לרכוש - אימון עם מדרגה אירובית (אפשר מול קלטת וידאו, אבל יש גם כמה תנועות בסיסיות שאפשר לאמץ) - פשוט נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)