מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב של כושר, תזונה ומועדפת..יהודה05/07/2009
אני חייל משוחרר בן 22 שעובד מועדפת...
הייתי בשגרה של 100 כפיפות בטן, 50 שכיבות שמיכה ליום, ריצה של 2 ק"מ 3 פעמים בשבוע.
לאכילה לא הייתי שם לב כי בעבודה בתחנת דלק הלילה היה הופך לצהריים, הבוקר ללילה- ולאכול מסודר במצב כזה נראה פשוט מיותר לנסות..
לאחרונה שני עובדים עזבו את התחנה בה אני עובד- ועכשיו אני עובד 8 שעות ביום- כל יום! ללא הפסקה- לפעמים 8 שעות הפסקה בין משמרת למשמרת..
אבל אני רוצה לקחת את עצמי בידיים- להוריד את המשקל המיותר- ולהכנס למצב שבו אני מרוצה מאיך שאני נראה, ממה שאני אוכל- להראות ולהרגיש כמו שצריך- אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל..
אז השאלה מתחלקת לכמה-
האם שגרת האימונים שלי בסדר? האם יש אפשרויות להוסיף דברים? צורך להגביר או לגוון חלק מהפעילויות הקיימות..? לשנות שגרה לגמרי? מה... אבל בקטנה ;)
דבר שני- איך אפשר לבנות תפריט לאכילה נכונה עם כל כך הרבה משתנים בשעות- ולידע כללי- מה יכולה להכיל ארוחה נורמלית בכל שעה?
ודבר אחרון- איך אני משלב בין כל הדברים האלה בזמן כל כך דחוס?
תודה מראש ושבוע טוב..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית תזונה וכושר
ענת פלדמן06/07/2009הי יהודה. אם נוח ל עם שגרת האימון הזו- לא הייתי ממש משנה. אתה כן יכול לגוון מידי פעם, סה"כ הריצות מצויינות ואם זה נוח לך אז אתה יכול להמשיך. הקטע הקריטי יותר הוא באמת האוכל כי לא ייתכן שאתה מעביר יום שלם בלי לאכול. זה לא נכון וזה לא בריא. האם יש אפשרות להכין כריכים? להביא פירות? ירקות חתוכים? יוגורטים? ביצים קשות? רעיון הכריכים יכול להתאים לך, רק אמור לי מה האפשרויות בכל זאת מבחינת הפסקונת של אכילה. כי אם אתה כל שעתיים אוכל משהו קטן ומזין ובערב אוכל ארוחה חמה כמו שצריך - זו יכולה להיות יופי של שגרה בריאה עבורך.
לגבי איך אתה משלב בין הדברים: את הריצה אפשר לעשות בערב חרי העבודה או מוקדם בבוקר לפני. תלוי מה בא בחשבון ואיך יותר נוח לך. חזור אלי עם האופציות ונחשוב ביחד. יום אימון אחד יכול להיות גם בסוף השבוע ובאמצע השבוע לשלב עוד שני ימי אימון. (האימון עצמו הוא רק שעה מקסימום כך שלא אמורה להיות בעיה).
מחכה לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי..
יהודה06/07/2009הבעיה היא שהעבודה היא ממש טובענית- כל יום- גם ימי שישי ושבת יש צורך לעבוד כי המקום פועל 24 שעות- ובגלל מכסת העובדים- אני עובד כל יום..
משמרות אפשריות הם מ6 בבוקר עד 2 בצהריים- שזה בדרך כלל בנות עושות- ככה שהבקרים בדרך כלל פנויים, משמרות צהריים מ2 עד 10, ומשמרות לילה- מ10 בלילה עד 6 בבוקר..
לגבי כריכים אפשרי מאוד- אומנם שעות העבודה לא נוחות אבל השגרה בה בדרך כלל מאפשרת לי הפסקה של 40 דקות עד שעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא
ענת פלדמן06/07/2009אז תכין לך כמה כריכים מזינים של לחם דגנים עם טחינה, או לחם (דגנים) עם גבנ"צ וירקות, או אחד עם טונה ומלפפונים. תהיה יצירתי, ותשתדל לשמור על מרווח של בין שעתיים-שלוש בין הארוחות. רצוי להוסיף גם פירות, שני תפוחים למשל ולגוון עם חטיפי אנרגיה בשביל הכיף (אם זה טעים לך). לא להגיע למצב של צום (מצב של צום זה לא לאכול יותר מ 3 שעות). הקפד לשתות מים במשך כל היום כולו, ואתה מסודר. בבית, או בבוקר או בצהרים או בערב (תלוי במשמרת שלך) הקפד לאכול ירקות, חלבון איכותי, אורז מלא, וכו', - יש באתר שלי כמה דוגמאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהננסה :)
יהודה06/07/2009תודה רבה.. :)
המשקל שלי הוא בערך 5 קילו עודף- מקווה לרדת לפחות את זה ואז לעבוד יותר גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכן אותנו,
ענת פלדמן07/07/2009אני בעד לנסות לשלב את הפעילות הגופנית כבר עכשיו, ספר שאתה מצליח :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)