מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה יעודית לפעילות גופניתירון06/07/2009
שלום, אני נמצא כבר כחודש בתוכנית הרזיה מסודרת (אני שוקל היום כ 120 ק"ג, לעומת 130 ק"ג בתחילת התוכנית). לאחרונה הכנסתי פעילות של כ 30 דקות נסיעה מאומצת באופניים כחצי שעה לאחר יקיצה. ביומים הראשונים זה הוציא אותי לגמרי מאיזון בכל הנוגע לתחושת הרעב שלי.
הדיאטה שלי מונחת ע"י התוכנית של חלי ממן... 6 ארוחות שמכילות כ 1500 קלוריות.
שאלתי היא: האים נכון לאכול משהו קטן (כמו 3 כפות תירס, או משהו דומה) לפני הרכיבה והאים יש צורך לאכול משהו עם ערך גלוקמי גבוהה (כמו חצי בננה) לאחר הרכיבה (חשוב להזכיר שאני רוכב רק 30 דקות במהירות של 20 עד 25 קמ"ש), כל זאת כתוספת לתפריט היומי ?
אשמח לתשובה ברורה ומפורטת ככל האפשר, ירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ירון
ענת פלדמן06/07/2009ירידה של 10 ק"ג בחודש? - מרשים ביותר... כדאי למתן את הקצב לטובת הבריאות, אם כי אין לי מספיק פרטים לחוות דעה. בכל מקרה - בהצלחה ויופי שאתה שומר על עצמך.
לשאלתך: לפי הספר ההמלצה היא לאכול משהו קטן לפני הפעילות (תירס על הבוקר?!) למשל טוסט או תמר או כמו שאמרת חצי בננה (דווקא לפני) על מנת לתת לגוף את האנרגיה הזמינה הראשונית לה הוא זקוק. יחד עם זאת - זה מאד אישי. אני שוחה בבקרים מוקדם מאד בבוקר ולא תמיד חשה צורך לאכול משהו- והאמן לי שעדיין מתרחשת הגליקוליזה ושריפת שומנים. גם אחרי הרכיבה, כיון שמטרתך היא לרזות, אתה לא חייב לרוץ לאכול על מנת לעזור לגוף להתאושש, מה שכן - כדאי לאכול ארוחת בוקר ולהתחיל את היום מהבחינה הזו. כך שאחרי הרכיבה אם אתה פותח את היום עם שתי פרוסת לחם קל וממרח כלשהו זה מצויין (ואחכ את התכנית הרגילה שלך. אחרי שעתיים פרי, אחכ צהריים וכך הלאה) וכמובן כמובן לשתות מים בכל זמן שהוא - לפני במהלך או אחרי הרכיבה, אבל להקפיד על מים.
מה שאני כן ממליצה בנוסף לתפריט היומי זה שתי קוביות שוקולד מריר של 70 אחוז - לשלב במשך היום. לפעמים לפני אימון, לפעמים לפני האוכל, לפעמים בנוסף למנת ביניים. ממריץ ומעורר, אנטיאוקסידנט - מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)