היפרתרופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפרתרופיה
    יואב
    12/07/2009

שלום לכם,

אני בן 19 ומעוניין להתחיל באימון היפרתרופיה ("ניפוח" השרירים).

תמיד חשבתי שיש לבצע שלושה סטים אבל ענת מהפורום כאן אמרה לי שע"פ מחקרים אין צורך בכך ואפשר לבצע פחות ולהגיע לאותן תוצאות. האם מספיק סט אחד או שמא שניים?

אם התשובה היא שני סטים ומעלה - כמה זמן צריך לחכות בין סט לסט? דקה? שתיים?

כמה אימונים יש לבצע בשבוע?

תודה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפרתרופיה

הוספת תגובה

• הי יואב

ענת פלדמן
    12/07/2009

שמחה שאתה קורא אותנו :)) אכן עומדת מאחורי המחקר. זה מאד תלוי בתרגיל, במתאמן, אימונים של יום כן יום לא על מנת לאפשר לגוף להתאושש ולשריר להיבנות. חשיבות גדולה לתזונה שלך, אתה וודאי מודע לעניין. אם אתה בוחר לעשות שניים או שלושה סטים (אין בזה נזק, לפי מחקרים זה פשוט מיותר, יש כאלו שנהנים מזה, לדעתי אפשר לחסוך בזמן ובאנרגיה ולהשיג אותן תוצאות) כחצי דקה מנוחה בין הסטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ענת, אבל...

ירון
    14/07/2009

אני מבין שסיימת את וינגייט בהצטיינות אבל איך זה שכל מאמני הכושר מורים למתאמנים לבצע מספר סטים?
    אפילו קראתי מספר דוקטורים שדיברו על סטים באימון.

האם זו באמת הדעה מקובלת בקרב מאמני הכושר?

אוקיי, ונניח שאני עושה רק סט אחד, כמה חזרות הכי טוב לבצע בשביל היפרתרופיה? 12 חזרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה דווקא לא

ענת פלדמן
    14/07/2009

בזכות וינגייט. יותר התעדכנות שוטפת במחקרים שיוצאים (חדשות לבקרים) ובתור כתבת לענייני בריאות וינגייט נתן בסיס נפלא, אבל זה בעבר הרחוק. חלק טוענים כך, וחלק אחרת, זה טבעי. מדריכים בחד"כ בדר"כ מעדיפים ומנתבים לניפוח על ידי מספר סטים, מחקר אמפירי חדיש למדי נתן דעה אחרת. זה לא אומר שהרבה סטים זה לא טוב, זה אומר שכנראה אפשר גם אחרת. לגבי מספר החזרות : י' יקר - זה תלוי מאד בתרגיל, בנתונים שלך כמתאמן, בכושר האישי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליואב

נועם
    14/07/2009

כמה פעמים יצא לכך לשמוע, "אתלטים אולמפיים מתאמנים רוב הזמן בטווח חזרות נמוך והם בקושי צוברים מסת שריר אם בכלל, לכן טווח חזרות נמוך לא יעיל למטרת גדילה". איזה שטויות! אותם מתחרים רוצים להתחזק מבלי לעלות במסה כדי שיוכלו להשאר בקטגוריית המשקל שלהם, לכן הם מתאימים לעצמם הכנסה קלורית נכונה שלא תביא אותם לעליה במשקל (מאזן קלורי נייטרלי, או אפילו מאזן קלורי שלילי). בלי מאזן קלורי חיובי, הם לא יגדלו לא משנה באיזו שיטת אימונים הם ישתמשו.

דבר שני, למספר הסטים תהיה השפעה גדולה יותר על גדילת השריר מאשר מספר החזרות המבוצעות. למשל, מתאמן מסוים עלול לקרוא על היתרונות באימון עם טווח חזרות נמוך ועומסים גבוהים למטרת גדילה והתחזקות. מאחר וכרגע הוא עובד עם 3 סטים ו-10 חזרות לכל קבוצת שרירים, הוא מחליט לעלות משקלים ולהוריד את טווח החזרות ל-3. עכשיו המתאמן עובד עם 3 סטים ו- 3 חזרות. לא פלא שהוא לא רואה גדילה במסת השריר, הוא מבצע רק 9 חזרות סך הכל!
    אם אותו מתאמן יבצע 8 סטים ל- 3 עד 5 חזרות, צבירת מסת שריר תהיה הרבה יותר משמעותית. לכן, נפח אימון שכולל גם סטים וגם חזרות בכל סט יקבע את אפקטיביות האימון והשפעתו על הגדילה, ולא רק טווח החזרות עצמו.

אחרי שני ההסברים הללו, ברור לנו שנפח האימון הכולל (סטים כפול חזרות) וההכנסה הקלורית הם מה שיקבעו את מידת הגדילה במסת השריר. לכן, תרים משקלים כבדים עם נפח אימון נכון ותוסיף קלוריות אם אתה רוצה לגדול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרטרופיה

שי אלנקרי
    15/07/2009

אכן גם אני קראתי את המחקר והוא מצביע על כך שאין שינוי בין ביצוע של סט אחד ל-3. גם אני לא אהבתי לשמוע את זה, אבל אין זה אומר שממחר מפסיקים לתת 3 סטים בתרגילים. אני בעד גיוון, ניתן לבצע תרגיל אחד של 2 סטים ואחד אחר של 3 או אפילו 4. במספר גדול יותר של סטים האימון מתארך, מאתגר ומסייע בהוצאה אנרגטית גדולה יותר ועל זה אין מחלוקת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו