מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלותאני13/07/2009
שלום
1. יש לי שבר מאמץ בכף הרגל כבר שלושה חודשים שנגרם כתוצאה מאימון יתר ובגללו אני נמנעת מרוב תרגילי האירובי (בהוראת הרופא) השאלה היא איזה אימון אירובי מותר לי לעשות חוץ מאופניים ושחיה. האם מותר לי לעבוד במכשיר אלפטיקל? (יש לי בבית)
2. אני מתעמלת בסטודיו סי - שהינה רשת לחיטוב. נרשמתי לשם דוקא בגלל שרציתי תרגילי חיטוב (ירדתי המון במשקל. אני ממש רזה אבל הגוף שלי נופל.....). הבעיה היא שאני ממש ממש שונאת תרגילי חיטוב - את כל הקטע של העבודה על השרירים (למרות שאני ממש מכורה לספורט. חיה ונושמת ספורט). חשבתי לי אם יש בכלל דרך אחרת לעבוד על השרירים? אולי פיספסתי איזה ענף ספורט שאוכל להתחבר אליו ודרכו אשיג את אותה תוצאה???
בטח לא......
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 ו 2
ענת פלדמן13/07/20091. מחקת לי את השחייה כאופציה... כדאי לנוח. באמת לנוח - לשים דגש עם תזונה ולעשות תרגילי כוח, לבחור בכל זאת כאלו שאת אולי אוהבת (נגיע לסעיף 2). שבועיים שלושה מנוחה ואז - אליפטיקל, לנסות בזהירות ולעבוד מתוך מודעות - אימון שניים ותראי אם כואב, אם הרגל ממשיכה להחלים. לא בטוח שכדאי אופניים, אגב.
בנימה אישית: את נשמעת צעירונת (בת כמה את?) בגילת גם לי יה שבר הליכ ומנוח זו האפשרות הנכונה ביותר. אמצי אותה.
2. אני חוזרת לשחייה. אם את ממש ממש לא בקטע אז אין טעם. אבל דווקא הגריפה של המים, עבודה עם מחשבה על השרירים שעובדים תוך כדי, (כווץ ישבן, בטן אסופה, ...) - כך השחיה מחטבת מצויין את הגוף. במקביל - אפשר למצוא תרגילי כוח שאת כן מתחברת אליהם (יש כל כך הרבה) לקחת לך מקבץ ולהמשיך לעשות בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת...
אני13/07/2009את מדריכת כושר אז בטח את מבינה על מה אני מדברת. אני חולה על ספורט. לא התאמנתי אירובי במשך 3 חודשים (התגברתי על הדחף לזוז ולא עשיתי אירובי בכלל כדי לתת לרגל להבריא) וזה היה סיוט!!!!!! רק מכור יכול להבין איך זה לא להתעמל אירובי יום ועוד יום ועוד יום כ"כ הרבה זמן(אנשים לא מבינים כשאני אומרת שאני כ"כ מתוסכלת שהרגל לא מחלימה ואני לא יכולה להתעמל. אני מרגישה ממש מוגבלת). העניין שהשבר מאמץ פשוט לא עובר לגמרי אף פעם(אמרו לי שהוא לא מתאחה לגמרי ויש שלב שכבר מותר לעשות אירובי). ואני מזה משתגעת נפשית. אז חזרתי בהילוך איטי עכשיו. אני עושה מחול אירובי מאד מאד עדין 2 פעמים בשבוע 45 דקות (פעם הייתי עושה כל יום שעה) ורציתי לשלב עוד 2 פעמים פעילות אירובי אחרת למען הבריאות הנפשית. אז אפשר אלפטיקל עדין? הרופא אמר לי שאפשר אופניים אבל זה משעמם אותי ומבעס שאני רוכבת בחוץ וכל שניה צריכה לעצור (יש לי אופניים)
אני בת 27 ( זה צעיר ;)? ). 1.68 שוקלת 53 אבל לאחר הורדה של 12 קילו (הורדתי אותם כשהיה אסוררררר לי להתעמל והתוצאה גוף נופל וקצת חלשלוש)
קשה לי עם שחיה. אני מנסה אבל זה בלגן כל פעם ללכת לבריכה וגם משעמם. אני מאלה שצריכים לרוץ ולקפוץ.........אני מבינה שתרגילי כוח זה תרגילי כוח. אז אין ברירה צריך להתחבר
ממש תודה לך! אשמח לעוד טיפים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יותר צעיר ממני :))
ענת פלדמן13/07/2009המממ.... את מדברת על סוג של התמכרות, וקיצוניות, ואנחנו הרי בעד איזון. הייתי עובדת איתך ראשית על הפן המנטלי. על הצורך הזה מלכתחילה בכל כך הרבה ספורט. זו נקודה שיש לתת עליה את הדעת. במגבלות הפורום אשלח אנרגיות חיוביות והרבה אופטימיות. בכוח המחשבה אפשר גם לרפא לחלוטין את השבר (היו לי הרבה כאלו בתקופת הצבא. ואין זכר. אז הכל אפשרי).
אליפטיקל זה בסדר. את יכולה. ו... בהצלחה והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון
אני13/07/2009וואלה צודקת :)
אני מודעת לזה (אחרי שהייתי מושבתת למדתי מה חשיבות האיזון...אז אני מנסה ללכת, גם בעתיד על מקסימום 5 אימוני אירובי וארבעה אימוני כוח בשבוע ) ואם בפסיכולוגיה עסקינן, לכל התמכרות יש סיבה :)
זה סוג של תרפיה ספורט אצלי....אבל עכשיו אני כולה מבלה יומיים 45 דקות כל פעם בחדר כושר
אגב, מה ז"א אפשר לרפא שבר מאמץ בכוח המחשבה? הרגל שלי לא כ"כ נשמעת לי. אם אני טיפה זזה יותר מידי היא כואבת. ואם כואב וממשיכים כבר נהיים צולעים..
תודה על האישור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה :))
ענת פלדמן14/07/2009מסכימה בהחלט לבי הספורט כתרפיה, שחרור, הרפיה, סוג של מדיטציה - גם עבורי.
תרפיה מסוג אחר (מהמילה therapy), טיפול בNLP ותרפית קו זמן. את יכולה לקרוא על זה באתר שלי, זו דרך חיי וכלי העבודה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולסיום
אני14/07/2009נכנסתי לאתר..את נראית ממש חתיכה אגב (הלוואי עלי בעוד 8 שנים להיראות ככה,ובכלל עם שלושה ילדים..את נראית יותר חתיכה מתיכוניסטים....) חוץ מזה, שגם לי יש תואר בשפה ואני לומדת עכשיו שפה שלישית..וגם מנסה להירשם לקורסים של מאמני ספורט (כל התחום הזה מושך אותי שנים אבל בגלל השברי מאמץ כלום לא בטוח...)
מעניין אותי לקרוא בעיון את השיטה של הדמיון מודרך.אני אנסה להתעמק ולראות אולי זה יכול להיות אפקטיבי
תודה והמון הצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות ! על הכל :)) ו
ענת פלדמן15/07/2009אשמח לעזור גם בהמשך. בהצלחה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)