כמה שאלות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות.
    ערן
    18/07/2009

1.אני בן 17 ומשקלי 64 ולפי אחוזון ה bmi אחוז השומן בגופי ה 21% ,וכמו אנשים רבים אני רוצה להשיג בטן שטוחה,הבעיה היא לא השרירים,אלא השומן,ולפי מה שהבנתי הורדה לפחות בסביבות ה10-15 אחוז היא טובה ולא מוגזמת,אבל אני לא מאמין באימוני קראנצים בכוון שהם עלולים לפגוע בעמוד השדרה,ואני מעדיף תוכנית של תרגילים שלא דורשת מכשירי כושר,אז אפשא מכם מספר עצות בנושא,אין לי בעיה עם להתחיל לשנות תזונה,העניין הוא שאני לא יודע מאיפה להתחיל
    כמובן שאני צריך להמשיך אם פעילות גופנית,אבל מה אפקטיבי ומה לא?

2.האם ניתן בשלושה חודשיים להוריד לפחות 10 אחוז bmi ?או שזה אינטסיבי מדי?

3.מאיזה תרגילים עוד ניתן לעשות חוץ מאימוני כוח וריצה כדי לשפר סיבולת ושריר?

4.אם אני יורד מ21 אחוז ל10 אחוז,אני לא עלול להגיע לכמה קילוגרמים לפני תת משקל?
    האם זה בריא להיות אם אחוז שומן קטן,אני מתכוון בסביבות ה10 אחוז עוד שזה מהווה סיכון מסוים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות.

הוספת תגובה

• נראה לי שלא הבנת נכון

דניאל
    19/07/2009

ה-10% אחוז שאתה מדבר עליו בשביל להשיג בטן שטוחה הם לא BMI, אלא אחוזי שומן בגוף.
    אם תגיע ל-10 במדד BMI אתה תהיה בתת תזונה חמורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההודעה הכפולה

דניאל
    19/07/2009

BMI לא מודד את אחוזי השומן בגוף שלך, אלא את יחס המשקל-גובה.
    בשביל למדוד אחוזי שומן יש מכשירים מיוחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון מאד דניאל,

ענת פלדמן
    19/07/2009

מתייחסת לשתי ההודעות שלך. :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BMI

ענת פלדמן
    19/07/2009

Body Mass Index הוא נתון שונה מאחוז השומן בגוף, וזה האחרון הוא נתון מדוייק בהרבה על מנת להעריך מצב בריאותי ומשקל תקין. BMI של 21 הוא טוב מאד, אבל באמת חסר נתון של אחוזי שומן.
    15 אחוזי שומן הם מצויינים, אבל אנחנו לא יודעים כמה אחוזי שומן יש בגוף שלך עכשיו אלא אם כן עשית בדיקה (מהימנה, לא בהכרח הבדיקות של חדר הכושר, הן לא ממש אמינות).
    אתה מדבר על מכרעים? אם זה לא נוח לך אז אתה לא חייב. לא חסרים תריגלים שאפשר לעושת בסלון בבית בלי מכישרים אלא מול התנגדות הגוף. אבל גם כאן כדאי לעבוד נכון, לעשות מתיחות לסיום על מנת להמנע מפציעות. תכנית אימונים אופציונלית יוצאת בגיליון אוגוסט (אני כמעט בטוחה) של "מנטה". אבל לא חסרים תרגילים ברשת. קח בתור התחלה שלוש פעמים בשבוע, חימום דינאמי לפני (שיכול להיות כבר אימון אירובי בפני עצמו. למשל ריצה קלה של כחצי שעה).
    אכן חשובה ביותר התזונה שלך בעיקר לצורך הפחתה של אחוזי השומן בגוף. להוריד שטויות ומטוגנים, לשתות רק מים, לאכול מסודר (5-6 ארוחות ביום) באתר שלי יש כמה דוגמאות.
    2. אנחנו לא יודעים מהו אחוז השומן בגוף שלך כעת אבל בגדול להפחית 10 אחוז מהשומן בגוף בכמה חודשים זה הזוי. כוון לשינוי הדרגתי, אורח חיים, כזה שאפשר להתמיד בו לאורך זמן.
    3. ריצה, שחיה, הליכה, כדור-רגל, אופניים כפעילות אירובית. תרגילי כוח (עם משקוליות, כדור פיטבול, גומיה או כנגד משקל הגוף) יש כמות עצומה של תרגילים לכל השרירים בגוף. ומתיחות לסיום כמובן.
    4. יש הבדל בין משקל הגוף שלך לבין אחוז השומן בגוף שלך. המשקל כולל גם את השלד, השומן, השרירים וכל אילו שוקלים. אחוז שומן של 10 עדיין לא מסוכן לבריאות אבל אין ספק שמספר נמוך מאד הוא לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו