מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עזרה די דחופה...יניב שמחי19/07/2009
שלום, קוראים לי יניב שמחי.
אני בן 15 וחודש. הגובה שלי הוא 1.70 וכמה סנטימטרים...
המשקל שלי הוא 56.6
עכשיו, אני בכלל לא שמן. יש לי מין משהו קטן כזה שאולי כשאני יושב אז אפשר איכשהו לקרוא לו כרס...
ואני לא בכושר. ואני לא חזק. ואני מאוד אוהב ספורט, וכדורסל. יש לי בבית סל וכדור, אז אין לי בעיה לשחק כמה זמן שצריך כל יום.
יש לי זמן פנוי בלי הפסקה, אז גם זה לא מהווה שום בעיה.
ואני גם גר ביישוב שיש לנו בריכה חינם שפתוחה מ-9 בבוקר ואין לי בעיה ללכת לשם כל יום.
גם יש לי בבית הליכון, אז גם בו אני יכול להשתמש.
אז בסה"כ כל התנאים לטובתי. יש לי את כל מה שאני צריך.
דרכים לעשות כושר, אהבה לספורט, כרס קטנה שאפשר להפוך לשרירים...
יש רק בעיה אחת. אני פשוט לא יודע איך.
אני לא מבין בזה, בכלל.
ויש לי עודף מוטיבציה, ולאחר שקראתי מספר כתבות של אריק שרון מ"כללית" אז אני לגמרי מבולבול...
הוא אומר שם שעודף מוטיבציה זאת בעיה.
שזה יכול לעשות נזק...
ואני לא רוצה לעשות נזק.
אני לא רוצה להצטער על השטויות שאני עושה, ושכל החיים ייכאב לי הגוף.
אני מוכן לעשות כל מה שיידרש ממני, באמת.
אני רק רוצה הסבר, זה הכל.
פעם אחת ולתמיד, תשובה ברורה, ומפורטת...
אני רוצה לדעת בדיוק איזה ספורט לעשות באיזה יום באיזה כמות ואיזה מספר דקות.
אני רוצה לדעת מה לאכול ובאיזה כמות וכמה זמן אחרי איזה ספורט...
אני רוצה לדעת איזה מתיחות לעשות לפני איזה ספורט, ואיזה תרגילים לעשות ובאיזה תדירות...
יש סיכוי, שפעם אחת ולתמיד, אני אקרא הסבר אחד פשוט שיסביר לי מה אני עושה עם החיים שלי?
עכשיו, מה המטרה שלי?
להוריד את הכרס לגמרי.
להיות חזק.
ואני חושב שגם לפתח שירירים, אבל לא ממש כזה....
אם הייתה אפשרות להיות חזק ושיהיה לך שרירים רק בבטן ובידיים אז זה מה שהייתי עושה.
אבל בגלל כל הכתבות שקראתי אני יודע שזה לא באמת אפשרי..
כל פעם אני רואה איזה כתבה שמרגישה כאילו אם רק תעשה מה שהיא אומרת אז הכל יהיה ברור.
אבל תמיד יש עוד מלא דברים שלא ברורים, ובסופו של דבר, אולי הדברים המסוימים שכתוב שם לא מתאימים לגיל שלי, לגובה שלי, לכושר שלי, למשקל שלי...
יש מצב שיענו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה אלוף !
ענת פלדמן19/07/2009מכיר את זה שהשאלה לפעמים הרבה יותר חשובה מהתשובה, או שהשאלה מראה כמה שאתה חכם הרבה יותר מתשובה מושכלת? אז השאלות גאוניות, אילו שאלות "מיליון הדולר", ואני ממש לא צינית. אז קרשית השאלות שלך מאד ממוקדות מאד מחודדות ותשובה ממוקדת ומחודדת תוכל לקבל רק לפי הנתונים האישיים שלך. לא רק גובה גיל משקל (כן, זה עוזר) אלא גם באמת לפי רמת הכושר, לפי הפן המנטלי, כלומר בהתאמה אישית. וזה משהו שהוא גם דינאמי מתפתח ומשתנה.
לגבי עודף מוטיבציה: עלול לגרום לעומס יתר, אובר עיסוק בספורט אכן יכול לגרום נזק.
אז אצן לך תשובה כללית לכל אחת מהשאלות, נתחיל בהדרגה, עם הזמן תשאל עוד לפי דברים שהשתנו או שאל מתאימים לך כשהכי חשוב בכל התהליך זה להקשיב לגוף שלך. אם אתה יכול לתת קצת יותר - או אם אתה צריך לנוח כי משהו כואב חלילה או לא מתאים.
לגבי הכושר:
אתה רזה, אם כי בדיקת אחוזי שומן יכולה לתת תמונה ברורה יותר (אבל אתה לא חייב). כל הפעילויות שתארת (שחייה, מסלול הליכה וכו') הן פעילויות אירוביות שטובות לפיתוח הכושר האירובי (נשימתי, סבולת לב-ריאה, מטבליזם, שריפת שומנים...) וזה חשוב לבריאות. אז את זה כדאי לשלב. שלוש פעמים בשבוע, או ריצה או שחייה או כדור-סל (אם כי נחשב שילוב של ספורט אירובי ואנאירובי) או שלושתם לסרוגין (כי כדאי לגוון ולשלב ) שלוש פעמים בשבוע בין חצי שעה לשעה.
תרגילי חיזוק לכל הגוף, בתופ הפעילות האירובית שלך או בנפרד (עם חימום של כחמש דק' לפני). תרגילי כוח לכל הגוף: שכיבות סמיכה, מתח, מקבילים, כפיפות בטן. גם כאן: במידה, וכדאי לעבוד נכון וכדאי לקבל תכנית מותאמת אישית אבל בגדול המטרה שלך היא חיזוק השרירים בגוף.
אתה אגב לא יכול להפוך את השומן לשריר, אילו שתי רקמות נפרדות, אבל השילוב של האירובי והכוח יפחית את אחוז השומן בגוף וגם ישמר את המסה השרירית ויגדיל אותה.
מתיחות לסיום, תמיד. כך שבגדול יש לך שלוש פעמים בשבוע אימון שמורכב מאירובי ואנאירובי ואורכו כשעה ורבע (אירובי כ 45 דק' ואנאירובי כחצי שעה) גם זו לא תורה מסיני ואפשר לגוון ולשנות אבל זה בסיס טוב להתחלה.
לגבי התזונה:
חשוב מאד השילוב עם האוכל. ככלל לא שטויות, לא מטוגנים, ולשתות רק מים. לאכול מסודר 5-6 ארוחות ביום (יש באתר שלי כמה דוגמאות אתה יכול להתרשם) ולהקפיד על מזון איכותי ובריא. לפחות שתי מנות פרי ביום, ירקות, בשר או דגנים, קטניות, מוצרי חלב עד 5 אחוז). לפני האימון (תלוי מה השעה) אתה אוכל פחמימה (בננה או מנת פסטה או כריך - שוב, תלוי מתי האימון) כשעתיים לפני. ואחרי האימון, עד כשעה אחרי חשוב השילוב של החלבון עם הפחמימה (כריך עם טונה, כמה תמרים עם חלב...)
זה נראה לי יפה בתור התחלה. אם לא באתר שלי אז יש ברשת עוד המון תרגילים שיכולים להתאים (בגיליון אוגוסט של מגזין "מנטה" יוצאת תכנית אימונים שלי גם לבנים, משהו חביב שאפשר ליישם בבית. אני מקווה שזה באוגוסט). חזור אלינו עם שאלות יותר ממוקדות, נגמר לי הדף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)