מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה קשהדודי22/07/2009
אני בן 30, בריא, מתאמן כ-7 חודשים אימונים אירוביים ואנאירוביים 3-4 פעמים בשבוע, בשילוב דיאטת ספירת קלוריות, מאז תחילת האימונים והדיאטה ירדתי 25 ק"ג במשקל עד למשקל נוכחי של 67 ק"ג ומתכוון להמשיך לרדת עוד כמה ק"ג בודדים ואז להתחיל שלב עלייה במשקל (בשרירים, כמובן).
עד עתה הייתי מתאמן אימון אנאירובי ואז מייד אירובי כל שכל אימון ארך כשעתיים וחצי(!)
לאחרונה הבנתי שיש להגביל אימון, הן אירובי והן אנאירובי, ל 60 דקות של אימון *אינטנסיבי* לכל היותר, מכיוון שבנקודה זו מתחילה רמת ההורמון קורטיזול לעלות ורמת ההורמון טסטוסטרון לרדת, מצב שלילי באופן כללי ובמיוחד לאור העובדה שזהו מצב המונע התפתחות שריר ואף תורם להרס שריר.
הפכתי והפכתי באינטרנט כדי למצוא מענה לשאלתי ולא מצאתי, והיא -
אימון המכשירים שלי, שמורכב מעבודה על 3 קבוצות שרירים שונות בכל אימון, 3 תרגילים לכל קבוצת שריר, 3 סטים בכל תרגיל (סה"כ 27 סטים באימון), 12 חזרות בכל סט. לוקח לי בדיוק שעה מתחילתו ועד סופו, נטו, לא כולל החימום בהתחלה והמתיחות בסוף.
עם זאת, עד עתה התחלתי כל אימון ב 3 תרגילים נוספים שאינם תרגילי מכשירים -
1 - תרגיל שעובד על זוקפי הגב, בו אני שוכב על ספסל רומי, מחזיק משקולת עגולה במשקל של כ-8 קילוגרם צמוד לחזה, ומבצע כפיפות גב, 3 סטים, 12 חזרות.
2 - תרגיל שעובד על שרירי הבטן, שבו אני נתלה על מכשיר מתאים, מתחיל ממצב שבו רגליי כפופות אל עבר הגוף ב 90 מעלות, ומעלה אותן מעלה כמה שאני יכול, 3 סטים, 12 חזרות, ובחזרה ה 12 משאיר את הרגליים כפופות מעלה וסופר 10 שניות במצב זה.
3 - כפיפות בטן על מכשיר שבו עולים עד לזוית של כ-45 מעלות, בתוספת התנגדות של משקל שניתן לבחור - אני משתמש במשקל של כ-8 קילוגרם, בתרגיל זה אני עושה 90 כפיפות מחולקות ל 6 סטים של 15 חזרות כל פעם, ולסיום עוד 12 חזרות כנגד משקל של כ- 11 קילוגרם.
שלושת התרגילים האלה לוקחים לי כחצי שעה נוספת לפני אימון המכשירים.
מאד מטריד אותי שבכך אני למעשה מאריך את האימון ל 90 דקות, שהם 30 דקות יותר מזמן האימון המומלץ ושאני גורם בכך לעצמי נזק.
מצד אחד, תרגילים אלה הם לא כנגד משקל גבוה ואינם קשים כמו במכשירים ב"אימון העיקרי" בן השעה, ולכן אינני יודע אם להכלילם בהגדרה אימון *אינטנסיבי* . מצד שני בכל זאת אלו תרגילים שהם ללא ספק תרגילים אנאירוביים ואלו תרגילים שמתבצעים כנגד משקל, גם אם נמוך יחסית.
מה דעתכם ?
- האם לפרק את האימון בן חצי השעה הזה ולהכניס את מרכיביו לתוך ה"אימון העיקרי" על חשבון תרגילים אחרים כך שכל האימון בכל מקרה לא ייארך יותר מ 60 דקות ?
- האם להמשיך להתאמן את התרגילים האלו לפני כל אימון, על מנת שאספיק לאכול את הארוחה של אחרי האימון זמן קצר ככל האפשר לאחר תום "האימון העיקרי" ?
- האם להמשיך להתאמן את התרגילים האלו , אך להעבירם לסוף האימון על מנת לשמור את עיקר הכח לתרגילים ב"אימון העיקרי" ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שי
ענת פלדמן22/07/2009עלה כאן לא אחת בפורום עניין האימון לטובת עלייה במסה, שלא מצריך בהכרח שלושה סטים אלא שגם בסט אינטנסיבי אחד אפשר להשיג את אותן תוצאות בדיוק (לא זכור לי מקור המחקר אך ציטטתי אותו בכתבת הכושר שלי בגיליון ינואר השנה של "מנטה"). מה שאתה מתאר מתאים בדיוק לעניין זה, קיצור משך האימון בשליש, מבלי לפגוע בתוצאות שלו. מה שאפשר לעשות לעת עתה הוא באמת לקצר את זמן האימון האינטנסיבי. לגבי חלוקת האימון עצמו -בעיקר לאור השאלות ששאלת בסוף - אני מאד ממליצה על גוון. כמה שבועות לדבוק בתכנית אחת ואז לשנות את הסדר (למשל להעביר את התרגילים לסוף האימון כמו שציינת). איך זה מסתדר לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענת, נראה לי ששאמץ
דודי23/07/2009אבל השאלה היא כעת כיצד לפרק את האימון הקטן הזה שאני עושה לפני כל אימון מכשירים ולהכניס אותו בשגרת האימונים ?
עד עתה עבדתי על הבטן בכל אימון, ובהחלט הבטן היא האזור בגוף החשוב לי ביותר לחיטוב.
האם להשאיר את זה כך ? האם להשאיר גם את העבודה על זוקפי הגב לכל אימון ?
או פשוט להתייחס לבטן כמו לכל שריר אחר ולהסתפק בפעם-פעמיים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן מה דעתך על התוכנית הבאה
דודי23/07/2009שבוע א
---------
יום ראשון - בטן, חזה, תלת ראשי
יום שני - זוקפי גב, גב, רגליים, דו ראשי
יום שלישי - בטן, כתפיים, תלת ראשי
שבוע ב
---------
יום ראשון - זוקפי גב, גב, רגליים, דו ראשי
יום שני - בטן, חזה, תלת ראשי
יום שלישי - בטן, כתפיים, דו ראשי
ואז חזרה על שבוע א' וכן הלאה..
הולך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן23/07/2009אתה מתכוון "היום הראשון, היום השני", לא שלושה ימים ברציפות, נכון?
התכנית נראית על הכיפאק. זכור שאנחנו תמיד בתהליך של צמיחה והתפתחות כך שגיוון היא מילת מפתח בתהליך הזה. כמו גם ניסוי וטעיה. נסה כך שבוע-שבועיים, תראה איך זה מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רצוף
דודי23/07/2009כמובן, אני מתאמן בימים לא עוקבים
ראשון/שליש או שני/רביעי/שישי
ובארבעת הימים הנותרים אני רץ או עושה סטפר, 60 דקות כל פעם
תודה רבה, אחזור לעדכן אותך על התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה על שרירי הבטן
שי אלנקרי23/07/2009היי שי
עבודה על שרירי הבטן צריכה להתרחש בתדירות דומה לזו של כל שריר אחר בגוף. 2-3 אימונים בשבוע עם מנוחות של 48 שעות בין אימון למשנהו יעשו את העבודה ואף ביעילות רבה יותר מאשר עבודה כל יום על השריר, מה עוד שבכל אימון אתה מפעיל את שרירי הבטן וזוקפי הגב בצורה כזו או אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשרירי הבטן
טל23/07/2009היי שי
אני עובד על שרירי הבטן 4 ימים בשבוע
ראשון שני רביעי חמישי
האם זה לא בסדר? זה כאילו אני עובד לחינם בימים הרצופים? וכל עבודתי לשווא? \=
אני די משקיע בשרירי הבאן יותר מכל דבר-עושה כמות גדולה של תרגילים גם עם משקל גוף וגם עם משקל ועובד על טווח תנועה קצר וכו'
אשמח לדעת פרטים בהרחבה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירי בטן
שי אלנקרי24/07/2009הי טל
תוכל לעבוד על שרירי הבטן 4 פעמים בשבוע, אך יהיה מומלץ יותר אם תדאג למנוחה של יום בין אימון אחד למשנהו. מומלץ יותר לבצע עבודה על שרירי הבטן עם טווחי תנועה גדולים יותר ולא קצרים כפי שאתה מבצע היום. עבודה במלוא טווח התנועה של השריר תביא לתוצאות טובות יותר. וזה נכון לגבי כל השרירים. במקרה זה של שרירי הבטן ניתן יהיה לעבוד ולעשות גם תרגילים סטטים ולהשיג תוצאות לא רעות בכלל. המפתח להצלחה הוא גיוון של כל אלה יחד.. תוכל לראות באתר שלי סרטון וידאו המדגים עבודה על שרירי הבטן, תוכל לקחת קצת רעיונות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2-3 אימונים בשבוע
דודי23/07/2009הי שי,
לפי תוכנית האימונים שבניתי לעצמי (פה למעלה בשרשור זה) על מנת לצמצם את משך האימון שלי לשעה, יוצא שאני עובד על השרירים הגדולים (חזה, גב, כתפיים) רק פעם אחת בשבוע, ועל שרירי הידיים (דו-ראשי ותלת-ראשי) פעמיים בשבוע.
האם אני מבין מדבריך שזה לא מספיק וצריך לעבוד על כל שריר 2-3 פעמים בשבוע ?
אני לא יודע איך אני מצליח להכניס את זה ל 3 אימונים בשבוע בני שעה כל אחד בלי להוריד את מספר התרגילים או מספר הסטים לתרגיל עבור כל שריר (ממילא אני עושה רק 3 תרגילים בני 3 סטים לכל שריר)
האו שהתכוונת לעבודה 2-3 פעמים בשבוע באופן כללי והתוכנית שלי נראית לך בסדר?
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנית אימון
שי אלנקרי24/07/2009התכנית נראית על פניו בסדר גמור. לגבי ייעול וקיצור זמני האימון...הייתי ממליץ לך להיפגש עם מדריך בחדר כושר, לשבת איתו על התוכנית, הוא יכיר אותך, אתה תספר לו את כל ההיסטוריה שלך וכך תוכל לקבל הכוונה וטיפים בצורה יעילה ונכונה יותר.
יהיה מקצועי ונכון עבורך לקחת את זה צעד אחד קדימה ולראות פנים מול פנים איש מקצוע.
שיהיה בהצלחה בהמשך תוכנית האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)