מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם פעמיים בשבוע זה בזבוז זמןיובל22/07/2009
שלום
אמרו לי לא פעם שפחות משלוש פעמים חדר כושר בשבוע זה בזבוז של זמן וכסף.
עם הזמן שלי, יוצא לי בד"כ פעמיים בשבוע, למרות שלפעמים גם שלוש.
האם באמת יש דברים בגו, שפעמיים בשבוע מאבד מהאפקטיביות של האימון?
האם זה תלוי על איזה סוג אימון? איזו קבוצת שרירים? וכו'
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, זה לא בזבוז זמן,
ענת פלדמן22/07/2009אכן כדאי למצות את המקסימום מהאימון (אין זה אומר לעבוד על מקסימום יכולת, זה אומר לעבוד. פעילות אירובית, פעילות אנאירובית, מתיחות וכו', להיות במסגרת). אכן עדיפות להוסיף עוד הליכה פעם או פעמיים נוספות, או שחייה, או כל פעילות אחרת (תלוי גם במטרת האימון, וודאי לטובת הבריאות). הרבה מתאמנים אצלי פעמיים בשבוע ואכן מקבלים הכוונה לספר לי על הליכה או שחייה טובה, וגם אם לא יוצא - עדיין הפעמיים הללו עדיפות על בכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מהות ההבדל?
יובל22/07/2009השאלה אם בין פעמיים לשלוש יש הבדל ממש מהותי מבחינת תוצאות שרואים.
ד"א, בנוסף לחדר הכושר אני משחק כדורגל פעם בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה לך
ענת פלדמן22/07/2009על הכדור-רגל. בשביל לענות לך אני צריכה לדעת מה מטרת האימון שלך. שיפור כושר גופני כללי? חיטוב?מסה? קרדיו? ואז לצעת מה בדיוק אתה עושה בחד"כ על מנת להשיג את המטרה שלך וכמובן כמובן התזונה. באופן כללי אם פעמיים בשבוע זה כל הזמן שיש לך אז ברור שזה עדיף על בכלל לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה:
יובל22/07/2009המטרה היא בעיקרה שיפור כושר גופני וחיטוב.
אני עושה 10 דקות ריצה (בערך קילומטר וחצי), מכשירים לידיים, משקולות, ותרגילי בטן.
תזונה אני לא עושה משהו מיוחד, אוכל רגיל, אבל נמנע משווארמות וכאלה.
אני לא מחפש מהפך בחיים, רק את המטרות ציינתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצויין
ענת פלדמן22/07/2009ודווקא אם תקפיד מעט יותר בתזונה (בלי מפכים, רק השינויים הקטני שיעשו את ההבדל) אתה לא רק משיג את המטרה אלא גם שומר עליה בקלות יחסית לאורך זמן. שווארמה אין בה רע של ממש עדיפות בלי פיתה :) וכמובן זה עניין של כמות. ממה כן להתנזר בכל זאת? מתוקים, מטוגנים, משקאות ממותקים, לאכול כל כמה שעות, להקפיד על פירות ירקות קטניות חלבון דגנים... יש באתר שלי עוד דוגמאות. מבחינת הכושר נראה שאתה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים בשבוע
עופר קיס22/07/2009אם פעמיים בשבוע אז אימון אינטנסיבי
או אימון מחזורי. אירובי אנאירובי : 30 שניות אירובי עצים- 12 חזרות תרגיל כח- וכן הלאה למשך 8-10 דקות 2 דקות ריצה קלה להתחיל ב 2 מחזורים ולהעלות.
תרגילי הכח כוללים SQUAT מתח, לחיצה אולימפית ולחיצת כתפיים בעמידה.
אם קשה מדי אז 30 דקות משקולות כסד , אימון מחזורי עליון תחתון לסרוגין. מנוחה 10 דקות ואז 20 דקות אירובי קשה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)