מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה - להפסיק ולעבור למסה? להמשיך?דודי23/07/2009
שלום,
אני בדיאטה מזה כ-7 חודשים במהלכה ירדתי בקצב של 1 ק"ג לשבוע בממוצע וכעת אני נמצא במשקל האופטימלי לגובה שלי - 67 ק"ג לגובה 1.75. אני כבר נראה טוב מבחינת משקל, אך יש לי עדיין שומן ניכר היטב בבטן ולא רואים שרירים בכלל, למרות שמשקל שמודד אחוזי שומן הראה 15% שזה יפה, ואני בכושר טוב - דופק במנוחה אחרי אימון בסביבות55.
ברור שאני רוצה להוריד את השומן באזור הבטן, אך אני מתלבט האם להפסיק עכשיו את הדיאטה, על מנת להעלות במסת שרירים סוף סוף אחרי חצי שנה של אימונים שבהם כמובן לא התחזקו השרירים שלי כמעט, בגלל הדיאטה, אלא רק ירד שומן וגופי חוטב, ורק לאחר מכן לחזור לדיאטה - מתוך ההגיון שכשאני שוקל יותר אני יכול לאכול יותר, גם בדיאטה, ואז יש פחות פוטנציאל של נזק לגוף עקב הכנסה קלורית נמוכה מאד והרס שריר.
אני חייב לציין שהנטייה הטבעית שלי היא להמשיך בדיאטה עד שיראו שרירי בטן ורק אז להתחיל במסה, וזה בעיקר מסיבה פסיכולוגית שאני יודע כמה קשה לחזור לדיאטה אחרי שהפסקת, ואני מוכן לסבול גם את זה שאראה קצת שדוף ורזה מדי בדרך. כמובן שאין לי שום כוונה להגיע לסף תת המשקל (57 ק"ג שהם 10 ק"ג פחות מעכשיו) בשום אופן ומשום סיבה שהיא.
אני רק רוצה לוודא שהחלטתי סבירה ושאני יכול להמשיך להתעלם באלגנטיות מכל ההערות על זה שלהמשיך לרזות זה כבר ממש לא יפה, אתה דופק לעצמך את הגוף ושאר ההערות המעצבנות
(והתקפי הפולניות של אמא)
על מנת להמשיך כרגע בדיאטה, עד לסיומה, אני צריך לצרוך 1,800 קלוריות בימים עם אימון אנאירובי (3 פעמים בשבוע), 1,600 קלוריות בשאר השבוע (4 ימים בשבוע) , ואני מוציא באימונים בסה"כ כ- 1,800 קלוריות בשבוע.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שי
ענת פלדמן23/07/2009קשה לי לתת לך תשובה חותכת וודאית על גבי הפורום. אני נוטה ללכת עם הנטייה הטבעית שלך כי אתה מכיר את הגוף שלך היטב ונמצא עם יד על הדופק לאורך כל התהליך. אחדד כמה דברים:
1. בהנחה שאתה מקפיד על התזונה שלך - לא רק מבחינת כמות הקלוריות אלא בעיקר מבחינת איכותן - עם הזמן תתרום משמעותית להורדת אחוזי השומן גם באזור הבטן.
2. לא הייתי לוקחת את נתון אחוזי השומן כאבסולוטי, מכשירי המדידה הללו מאד לא מדוייקם. זה נותן כוון ראשוני אבל יחסי בלבד (למדידה קודמת למשל. וגם אז התוצאה יכולה להיות מאד תנודתית)
3. החדשות הטובות הן שאם במהלך הפעילות שלך אכן שילבת אירובי ואנאירובי - גם אם אתה לא "מנופח" אזי שימרת היטב את מסת השריר שלך, או לפחות שימרת אותה בצורה אופטימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה כיף
דודי23/07/2009שיש מישהי גם מקצועית וגם נחמדה כזאת להתייעץ איתה
עד עכשיו עשיתי הכל לבד לבד, וזה נחמד ומועיל שיש עם מי להתייעץ.
תודה
לעודד את שאר חברי הפורום שמתחילים/בתהליך של הרזיה הנה תמונת לפני/אחרי שלי, ובתור מי שהצליח לרדת הרבה במשקל, אני חותם על זה שלמרות שאימון כושר אולי לא שורף כל כך הרבה קלוריות כמו שחושבים, הוא עוזר מאד מאד לדיאטה, והופך אותה להרבה יותר קלה לביצוע ולהתמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נסיון
דודי23/07/2009:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא ספק עשית עבודה טובה :)
שי אלנקרי23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמופת והשראה לכולנו. כל הכבוד !
ענת פלדמן23/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)