משקל וחזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל וחזרות
    ירון
    23/07/2009

שלום רב,

התאמנתי בחדר כושר 3 חודשים ועשיתי הפסקה של חודש וחצי.
    כעת חזרתי להתאמן.
    מטרתי היא להוריד באחוזי השומן, ולהעלות את מסת השריר. יש לי עודף משקל של 20 ק"ג.
    מאמן אחד במכון אמר לי שבשביל המטרה שלי אני צריך תוכנית של 15 חזרות כל תרגיל עם משקל יותר נמוך, ואילו מאמן אחר אמר שהוא ממליץ על 8-12 חזרות.
    שאלתי:
    מה עדיף להרזיה ועליה במסת שריר? 15 חזרות ומשקל נמוך יותר, או יותר לכיוון ה8 חזרות ומשקל נמוך יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל וחזרות

הוספת תגובה

• ירון

ענת פלדמן
    23/07/2009

ברשותך ושה ZOOM OUT על השאלה שלך:
    ראשית אתה מוריד באחוזי השומן בגוף, ורק אז את המעה את מסת השריר. בינתיים אתה משמר אותה, מתחטב.
    חשובה מאד התזונה שלך לצורך העניין. מספר חזרות כזה או אחר כמעט אינו רלוונטי אם אינו נתמך במאזן קלורי שלילי, תזונה מזינה ומותאמת אישית
    לעיתים 8 חזרות זה מספיק, מאד תלוי בתרגיל שאתה מבצע וגם במשקלים שאת מעמיס.
    חשוב התהליך כולו, התזונה, הכושר האירובי שלך, אם 8 חזרות קלות לך מידי אפשר להגיע גם ל 12.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון השאלה

ירון
    23/07/2009

היי,

התכוונתי שבשלב החיטוב, כשהמטרה היא שמירה על מסת השריר- האם עדיף פחות חזרות (8) במשקל גבוה יותר, לעומת יותר חזרות (15) במשקל נמוך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון: 8-12 ולא 8

ירון
    23/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    23/07/2009

עבודה על סבולת שרירית בעומס נמוך יחסית על מספר חזרות גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו