מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופקשלום23/07/2009
אני בן 29 , כל חיי עסקתי בפעילות גופנית (חדר כושר , כדורסל ועוד..) לפני שנה גילו אצלי עקב תלונות שלי דליפה קלה עד בינונית במסתם אאורטלי בלב (מסתם דו עלי) , ואסרו עלי לעשות פעילות אנירובית בכלל ומותר לי לעשות פעילות אירובית אך שתהיה מבוקרת...
איך שהוא יצא ששנה שלמה הפסקתי לעשות פעילות גופנית כלל וכלל.
לאחרונה התחלתי ללעשות הליכה במכשיר ריצה ביתי במהירות 6.5-7 ואני מודד דופק תוך כדי , יוצא שהדופק שלי במהירות זו הוא בין 120 ל140 , אבל שאני מגביר מהירות ומתחיל לרוץ אני מגיע ל 160-170, שאלתי היא כזאת 1.האם זה בסדר שהדופק הוא בקצב 120-130 במשך 40 דקות הליכה (די קבוע כל זמן ההליכה)
2.מהו הטווח הרצוי של דופק בריצה במהירות 10-11
3.תוך כמה זמן אמור הדופק לייצב את עצמו ולחזור לקצב סדיר במנוחה לאחר הליכה של כ 40 דקות
ראוי לציין שהדופק שלי במנוחה הוא 55-60 , הקרדיולוג טוען שזה נובע מחדר שמאלי רחב שהתרחב במהלך השנים שלמעשה חיפה על הדליפה במסתם
בבדיקת ארגומטריה שעשיתי נתגלו צניחות st של עד 1.5 בקטעים מסויימים , אך הקרדיולוג פירש אותם כפולס פוזיטיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובותיי, בהסתייגות:
ענת פלדמן23/07/2009רק חזרת לפעילות, כך שלוקח זמן לחזור לכושר, וערכי הדופק שלך וודאי ישתנו במאמץ. על אותו קצב הליכה צפה לערכים נמוכים יותר בקרוב.
1. למה כוונתך אם זה בסדר. בהנחה שמבחינה רפואית מותר לך לעשות פעילות אירובית אז זה בסדר גמור. האם אלו ערכים שמתאימים באופן כללי לקצב? זה מאד תלוי ומשתנה וקשה לי לתת לזה ציון. אילו הרכים שלך, אני מניחה שעם הזמן הם ירדו כי תיכנס לכושר.
2. רצוי לא לעבור את ה 85 אחוז מהדופק המירבי (220 פחות הגיל).
3. ככל שאתה יותר בכושר קצב הלב חוזר לפעימות הרגילות שלו מהר יותר. ככל שאתה פחות בכושר לוקח יותר זמן להסדיר את הנשימה ואת הדופק. גם כאן וודאי תראה שיפור בהמשך. זה מאד תלוי, אין לי תשובה מדוייקת.
כדאי להיות במעקב אצל הרופא המטפל במיוחד אם אתה נכנס שוב למסלול פעילות עצים יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא ספורט
שי אלנקרי24/07/2009שלום,
משאלותייך עולה כי כל הנושא של הכושר הגופני די חשוב לך, לכן הייתי ממליץ לך להיות במעקב אצל רופא ספורט+קרדיולוג בכדי לקבל את ההמלצות הנכונות לגבייך. לקבל תשובה חד משמעית דרך הפורום זה לא יהיה נכון וגם לא רציני לגבייך לכן יהיה מומלץ שתיתייעץ עם איש מקצוע מעולם הרפואה והספורט. תוכל לקבל שרות טוב במדיקס בהדר יוסף או במכון וינגייט.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)