להתאמן עם אסטמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתאמן עם אסטמה
    תמר
    02/08/2009

הי , מה שלומך?
    אני בת 37 , בתהליך ירידה במשקל בצורה מבוקרת (דיאטנית). לפני כשלושה חודשים התחלתי לסבול מקוצר נשימה בזמן האימונים האירובים ובמיוחד אחריהם . שה התבטא בקושי לנשום (מרגישה שהאוויר לא נכנס) ולאחר האימון שיעולים קשים .
    הלכתי לרופט המשפחה שנתן לי משאף מסוג בודיקורט ושלח אותי לבצע צילום חזה (הכל תקין בנתיים) . הבעיה היא שאני ממשיכה להתאמן באינטנסיביות כמו שאני רגילה ומרגישה שאני צריכה יותר ויותר את המשאף שלי לפני האימונים . אם בהתחלה הייתי צריכה מנה אחת ( שאיפה אחת ) כדי להרגיש טוב באימון, היום אני צריכה 3-4 שאיפות .
    אני מאוד מפחדת להתמכר לנושא . האם כדאי לי להפסיק בהדרגה או להוריד את הכמויות ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להתאמן עם אסטמה

הוספת תגובה

• האם

ענת פלדמן
    02/08/2009

זו תופעה שסבלת ממנה בעבר? הרשי לי לענות לך בכובע של מטפלת בכלים משלימים. גם אני נגד ההתמכרות, בעד להפחית כמויות - אבל חשוב להתייעץ ראשית עם הרופא המטפל, ובמקביל לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום. אין ספק שחוסר הנשימה מאותת על משהו לא תקין ולא בטוח שמשאף הוא הפיתרון האמיתי (כמו לקחת אופטלגין במקום לטפל במקור לכאב. הרי הכאב יופיע שוב לאחר שהשפעת האופטלגין פגה). בינתיים הורידי עצימות. הקפידי על התזונה. שלבי אימוני כוח שחשובים לא פחות. עדכני בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התופעה קיימת במשפחה

תמר
    03/08/2009

הי ענת , תודה על תשובתך . לא סבלתי מתופעה כזו מעולם אבל היא קיימת במשפחה (אמא , אחות, שתהין סובלות ממשקל עודף ). האם יש קשר למשקל עודף ? התחלתי לטפל בבעיית ההשמנה שלי לפי כחודשיים (הייתי ב BMI 34.5 וירדתי כעת ל BMI 31 וממשיכה לרדת ) אחותי ואימי סובלות מעודף משקל חמור וסובלות קשות מאסטמה . אני מפחדת שאני הולכת בדרכן ...
    אני מתאמנת גם אימוני כוח 3 פעמים בשבוע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    03/08/2009

זה מסביר, גנטיקה. את עושה נכון, ממשיכה לרזות. לפי מה שאני זוכרת אין קשר של ממש לאסטמה בהגדרה הקלינית ולעודף משקל אם כי אכן פעילות אירובית בעצימות גבוהה לאנשים עם משקל עודף מקשה משמעותית על הנשימה, זה עדיין לא אסטמה. כאן הגנטיקה משחקת תפקיד משמעותי.
    הורידי בעצימות האירובי, ממש.
    המשיכי עם אימוני הכוח - הם חשובים לא פחות. והקפידי על מתיחות
    המשיכי עם התזונה.
    אני תמיד בעד טיפול משלים... :))
    המשיכי לעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו