מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ימי מנוחהסטודנט02/08/2009
שלום,עוד פעם.
השאלה היא כזאת:ההמלצה היא להתאמן יום כן,יום לא,3-4 פעמים בשבוע.האם בימי מנוחה אסור לי בכלל לבצע פעילות על שרירים שאימנתי אתמול?למשל,כמה שכיבות סמיכה,מתח?לפעמים יש מרץ לזה.
ועוד,כהמשך:אם השרירים לא כואבים,האם האימון היה חלש או קצר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן
ענת פלדמן02/08/2009עדיפות לימי מנוחה על מנת לתת לשרירים זמן להתאושש. יחד עם זאת אתה יכול לעשות כמה שכיבות סמיכה, אין בעיה. מתאים? יופי. אין כוח? לא חובה. הזהר מעומס יתר, תמיד מתיחות בסיום, תמיד חימום דינאמי לפני הפעילות.
אתה מכווון לשריר תפוס אחרי האימון או לכאב במהלך האימון? תלוי מה המטרה שלך. כשאתה עובד על מסה - אתה מרגיש היטב את הקושי. במספר חזרות גבוה על עומס קל יחסית - הכאב נמוך בהרבה. בכל מקרה שריר מתפתח מול התנגדות, גבוהה יותר או פחות - אבל מורגשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
סטודנט02/08/2009תודה,ענת.
אחרי האימון אף פעם שרירים שלי לא תפוסים.אולי באמת המשקל נמוך מדי?(8 קילו.אבל העניין הוא,שאני כן מרגיש מאמץ רב.למשל,בתרגיל כמו ברמת משקולת בישיבה,ממצב של יד קרובה לרצפה,לכיוון הכתף,אחרי 10-11 פעם זה נעשה לבלתי נסבל).
במשך יומיים קרובים יש כאב מאד קל,שלא מפריע לי להמשיך להתאמן 48-72 שעות אחרי כן.
מהו מספר חזרות נמוך?את רב התרגילים אני עושה ב 10-12 חזרות,משתדל מאד לאט,כדי להרגיש את השריר.חוץ מתרגיל הנעת ידיים מכיוון אמצע החזה לצדדים,ופה אני באמת מתקשה לעבור את ה 5-6.
מטרתי,כאמור,היא להגדיל את השריר לכמה ס"מ,אבל גם לחזק אותו.כי הרי מה הטעם בלהיות נפוח וחלש?))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי
ענת פלדמן03/08/2009שאתה לחוץ על תשובה ולכן מעתיק אותה אלף פעם... השרירים לא אמורים להיתפס אחרי כל אימון. לא זו האינדיקציה לעבודה אפקטיבית. אם אתה מכין היטב את הגוף לפעילות ובמצע מתיחות לסיום -שרירים תפוסים הם לא הכרח המציאות. אם אתה מרגיש את העבודה עם המשקל. (8 קילו זה משקל יפה !) ורואה שזה "בלתי נסבל" אחרי 10 חזרות - אתה כנראה פועל נכון.
אתה עושה נכון, זכור לנשום במהלך התרגיל, לשתף את הראש ואת המחשבה, מה שנקרא BODY MIND CONNECTION. מספר החזרות תלוי גם בתרגיל. התרגיל האחרון שציינת: בצע בישיבה או בברכיים כפופות להגן על הגב. אולי להוריד במשקל על מנת להגי ל 8 חזרות ואם אין לך אפשרות להוריד במשקל - (כי זה מה שיש בבית) נסה בהדרגה להוסיף כל פעם חזרה אחת. טיפ לגבי העניין הזה בדיוק - בגיליון ספטמבר של "מנטה", ובינינו: כשהמוח משתתף בפעילות, עוד חזרה אחת היא אפשרית בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
סטודנט03/08/2009אני באופן טבעי אדם לחוץ.))אבל הפעם מי שהיה לחוץ זה ה FIFEFOX שלי.))
יופי,הכנסת בי קצת אופטימיות.
ולגבי במוח:הוא עושה את רב העבודה במקרה שלי.-)
לבינתיים זהו,עד להתקדמות הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי :) עדכן בהמשך !
ענת פלדמן03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)