מספר שאלות על כושר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות על כושר
    מישהו
    04/08/2009

שלום,

כמה שאלות שאנסה לשאול אותן בקצרה
    אני מתאמן בעיקר אימוני כח כ 3 פעמים בשבוע- קצת משקולות יד, שכיבות סמיכה, סקוואטים

1)כיצד ניתן לנפח את השרירים, אני מקבל קצת צורה של גוף שרירי אבל בידיים למשל הם נשארו רזות אבל עם ה"גולה" של השריר, ז"א איך אני יכול לנפח את כל היד ולא רק שהשרירים יבלטו

2) אילו תרגילים יש לירכיים ולשוקיים שניתן לעשות בבית ללא חדר כושר(ואם כבר תרגילים כאלה שגם ינפחו)

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות על כושר

הוספת תגובה

• תשובות על כושר...

שי אלנקרי
    04/08/2009

לגבי שאלתך הראשונה, יכול להיות שאתה לא עובד מספיק או נכון על הידיים. עבודה על הידיים כוללת תרגילים לשריר הדו ראשי (קידמי) והתלת ראשי (אחורי) אופן האימון על כל אחד מהשרירים צריך להיות זהה ולא רק להקפיד לעבוד על "הגולה", במידה ואתה מתאמן לפי הספר ועדיין לא רואה מספיק תוצאות, כדאי שתבדוק את כל נושא התזונה יחד עם דיאטנית קלינית שתוכל לתת לך כיוונים של התזונה(לפני ואחרי אימון ובמהלך היום).

לרגליים ניתן לבצע מספר תרגילים כדוגמת סקואטים, לאנצ'ים, עלייה על מדרגה, עלייה על הבהונות והרמת אגן בשכיבה על הגב..
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד קצת...

ענת פלדמן
    04/08/2009

1. מה שמתנפח זה השרירים, לא איבר אחר בגוף. ולכן אם אתה רואה רק גולה, כנראה שלא עבדת על כל קבוצות השרירים בזרוע: כתף, תלת ראשי, דו ראשי, גם שכמות לצורך העניין, חזה. אמה.
    2. חשיבות רבה לתזונה שלך - פחמימה לפני, חילבון ופחמימה אחרי, מספיק חלבונים במשך היום, בהתאמה אישית.
    3. אלמנט הזמן. סבלנות, זה תהליך.
    4. תרגילים שמנפחים אילו תרגילים עם עומס גדול יחסית, עבודה איטי יחסית, מתוך מודעות וקשב. לאט, לנשום, לחשוב. ושוב, זה לוקח זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מישהו
    04/08/2009

אבהיר את עצמי קצת יותר, אני עושה גם משקולות ל"גולה" גם שכיבות סמיכה לחלק האחורי, גם קצת כתפיים וכו'

פשוט השינוי הבולט ביותר הוא בגולה כי זה השריר שהכי קל לעבוד עליו, אבל גם האחרים קצת גדלו,השאלה שלי היא הייתה קצת אחרת וכאן אסביר את עצמי שוב כי אולי לא עשיתי זאת מקודם:

במקום שהגולה תצמח והחלק האחורי קצת וכו', אני מעוניין שהקוטר אם נקרא לזה ככה, של היד יגדל גם, ז"א לא רק השרירים שעליהם אני עובד יגדלו בהתאם, אלא גם ההיקף של היד יגדל. אם נדָמה את היד לצינור אז עד עכשיו הוא בקוטר 40 נניח והאימונים עשו קצת בליטות מקדימה ומאחורה אבל אני מעוניין גם שהקוטר הכללי יתרחב ל50 וכו'.

לגבי פחמימות לפני, עד כמה זמן לפני אימון מומלץ לאכול פחמימות? וכנ"ל לגבי חלבון ופחמימות אחרי- עד מתי אחרי?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההבהרה :)

ענת פלדמן
    04/08/2009

הגנטיקה משחקת כאן תפקיד משמעותי, יש לקחת זאת בחשבון. נשמע שאתה פועל נכון, ובכל זאת יש מקסימום מסויים של רוחב שריר שאפשר להשיג. אכן התזונה תומכת, וחשובה לטובת המטרה שלך. פחמימה - כשעתייםלפני היאמון. שילוב של חלבון ופחמימה עד כשעה אחרי האימון, ובכלל לאכול נכון במשך כל היום כולו. כמות חלבונים של כ 1.5-2 גר' כפול משקל הגוף, להיזהר ולא להגזים עם זה. לשתות מים, לכוון למאכלים בריאים, בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו