מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה קורה לגוף שלי?עירית04/08/2009
שלום שמי עירית בת 27 חזרתי להתאמן באופן מסודר לפני חודשים (לפני זה במשך כמה שנים התאמנתי לעיתים רחוקות ולא הקפדתי).. מבנה גופי אתלטי יחסית בגלל ששנים רבות בצעירותי רקדתי בלט ואני מאוד רוצה להיפתר מעופי השומן שהצטברו במהלך השנים סביב אגן הירכיים והישבן.
גובהיי 163 ומשקלי עד היום שבו התחלתי להתאמן היה 50 קילו ולא יותר.. אני מתאמת 3-4 פעמים בשבוע אימון הליכה בדופק 150 קבוע למשך שעה או אימון של שעתיים וחצי חוגי אירובי- ובמקום שאני ארד במשקל אני רק עולה במשקל וכרגע אני 53 קילוגרמים.. ההרגשה הכללית היא מאוד טובה כי הגמישות חוזרת והכושר, אני לא מרגישה יותר שמנה (אני רק רואה זאת על המשקל) אבל אני בהחלט לא הצרתי שום היקף בגופי עדיין.
אחרי אימונים אני רעבה ואוכלת אבל אינני אוכלת בסהכ הכללי יותר משאכלתי בעבר וגם חילוף החומרים שלי זהה..
ייתכן שאיך שהוא זה קשור לשעות האימון שלי שהן מאוחרות:מ18:00-20:00 או מ21:00-22:00 ולכך שאני אוכלת אחרי אימון? (אני אדם שלרוב הולך לישון מאוד מאוחר 2 בלילה או אחרי אבל עדיין ישנה לפחות 7 שעות שינה ולפעמים יותר)
מה בדיוק קורה לגוף שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עירית
ענת פלדמן04/08/2009אם אין שינוי בהיקפים (לרעה...) ואת מרוצה מהגמישות והכושר - המשקל ממש לא רלוונטי.
באופן תאורטי, מה יכול להיות?
1. העלית את מסת השריר שלך.
2. במקביל, יתכן ואת בכל זאת אוכלת מעט יותר
3. יתכן ואת צודקת בהערכה שלך ולא אוכלת בהכרח יותר אבל כן בשעות בהן המטבוליזם נמוך יותר. כווני לאכול פחות אחרי אימון (ויותר לפני) ושהארוחה תיהיה יותר חלבונית ופחות פחממות בשעה מאוחרת.
4. מתי התחלת? יכול מאד להיות שעם הזמן בכל זאת תראי ירידה בהיקפים שמורה על ירידה באחוז השומן. (שוב, המשקל כבר פחות רלוונטי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ענת בהמשך לתגובתך
עירית04/08/2009היי ענת,
תודה על התשובה..
ייתכן שהעליתי 2 קילו מסת שריר? אני מתאמנת חודשיים וקצת והבנתי שאצל בחורות מאוד קשה להגדיל מסת שריר בשל חוסר בטוטסטרון..אני מרגישה קצת יותר מוצקה אבל נראה לי מוזר שהעלתי במשקל כתוצאה ממסת שריר
באשר למרוצה או לא מרוצה- אני לא ממש מרוצה כי אני לא מצליחה להוריד את היקפיי באזורים הבעייתים (אגן ירכיים) אבל אני רק בתחילת הדרך ככה שכנראה נדרשת עוד עבודה רבה..
ייתכן שהמשקל שהעלתי זה מצבור נוזלים בשריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי
ענת פלדמן04/08/2009אני גם לא חושבת שזו מסת שריר של שני קילו. אני כן מאמינה ששינוי תזונתי - ואשמח גם כאן לכוון אותך - יביא לתוצאות מיוחלות. כן, את בונה שריר, כמות הנוזלים בו גדולה, וזה שוקל. אני בעד פיין טיונינג בתזונה שלך (לא רשמת כמה זמן את כבר בתכנית הזו?!) ואז רואים תוצאות כמעט מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)