תוכנית אימונים ביתית של כוח לחייל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית אימונים ביתית של כוח לחייל
    רון
    06/08/2009

אהלן, כרגע אני חייל קרבי, התגייסתי עם כושר גופני גבוהה ומוטיבציה גבוהה.
    התגייסתי לחיל שלא רציתי , ניסית להגיע ליחידה המובחרת של החיל ובגלל סיבות מסוימות לא התקבלתי.
    אני לא אשמיץ את החיל בגלל שיש שם אחלה אנשים, אבל זה לא מה שרציתי.

אני רציתי ח''יר, התאמנתי במכון במשך שנתיים אח''כ נכנסתי לכושר קרבי במשך שנה + אימונים אישים והרגשתי שאני ממצה את הכושר שלי טוב מאוד.
    קיבלתי ביום סיירות מטכ''ל ובגלל שבר מאמץ לפני הגיבוש חתמתי ויתור (סיפור ארוך).

כרגע אחרי 4 חודשים בצבא הכושר שלי ירד כמעט לאפס, והכוח הפיזי שלי כמו כן ירד גם (שכיבות שמיכה בטן מתח וכו').
    כרגע אני שוהה בבית בגלל פציעה - יש לי שבועיים ימי מנוחה.
    אני מושבת מבחינת ריצות והליכות ארוכות, אבל תרגילי כוח לבטן , לגב, ליד ולחזה אני לא מושבת.
    אני מעוניין בתוכנית ביתית יומית כולל תזונה.
    ההקדמה הייתה למען שלא תתנו לי תוכנית למתחילים, שתדעו שאני מתחיל מאיפשהוא ואני יודע שלשריר יש זכרון ביולוגי אז לא לרחם וכמובן הכל בהדרגה.
    אשמח לעזרה כדי שאחזור לבסיס לפחות עם כוח פיזי ולא דחלילון.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הי רון

ענת פלדמן
    06/08/2009

אכן הגוף "זוכר" יחסית מהר אתה חוזר לעצמך. התזונה כדאי שתהא מותאמת אישית על ידי תזונאית לפחות פנים מול פנים. נתונים כמו גובה ומשקל חשובים, גם מבנה גוף, היסטוריה אישית. לא ממש אחראי בפורום, אם כי אפשר להתרשם באופן כללי. (באתר שלי למשל אני נותנת כמה דוגמאות). מבנה אימוני כוח כדאי שיכלול חימום דינאמי של 5 דק', רק כדי להכין את השרירים לפעולה. שלוש פעמים בשבוע, להתחיל מאימון כולל של זרועות, גב, חזה, בטן, ירכיים. ומתיחות לסיום. תרגילים יש המון. אפשר למצוא כאלו ברשת. ואתה הרי בעל ניסיון אז יש לך וודאי ארסנל של תרגילים שטובים לך. הריון הוא באמת לעלות על הגל וליצור הרגל חדש של פעילות ותזונה. רשום לי עוד פרטים אישיים , מה אתה אוכל וננסה לסדר ביחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רון
    07/08/2009

הבעיה שתזונה נכונה תהיה רק למשך שבועיים כי בבסיס כבר האוכל לא תלוי בי.

1.73 גובה
    משקל 64 ק''ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן ולא

ענת פלדמן
    07/08/2009

הם מגישים מה שמגישים, ואפשר אולי לעשות משהו עם מה שיש שם. אם תפרט נוכל למצוא ביחד.
    הנתונים שלך טובים.
    חימום דינאמי, עבודה על פלג גוף עליו, בטן, ולפג גוף תחתון - תכנית אימונים בסיסית בתור התחלה (גם אם יש ניסיון - מתחילים בקטן). אם יש לך משקולות בבית - מה טוב. אם לא - גם שכיבות סמיכה בזויות שונות, כפיפות בטן, סקווטים ומכרעים יעשו היטב את העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רון
    09/08/2009

כמה שאלות ובנוסף פרט ששכחתי לציין.

האם אפשרי לעשות שלוש פעמים ביום 3 סטים של שכיבות שמיכה, בטן ומתח?
    מועיל? כמו כן אני רוצה לשפר גם את הציון בר-אור כשאגיע, שלפחות עד שאתחיל לחזור לכושר, מבחינת כוח יהיה עליי רק לשמור ולא לשפר.

כמו כן קניתי סט משקולות - מוט 1.80 ק''ג ו7.5 קילו לכל משקולת (אפשרי להוסיף להוריד).

האם תוכלי לתת לי תוכנית אימונים יומית שאוכל כל יום לעבוד על השרירים ? וכולל תשובה לשאלתי הראשונה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוש פעמים ביום?

ענת פלדמן
    09/08/2009

למה שלוש פעמים ביום? זה לא יעיל, תן לשרירים זמן מנוחה והתאוששות לטובת תהליך אנאבולי.
    תרגילים עם מוט ומשקלים (תתחדש!) ממליצה לגלוש באתרים השונים שמדגימים בוידאו בדיוק את התנוחה ואת התרגילים השונים.
    אכן כדאי לעבוד על כל השרירים ולא רק על פלג הגוף העליון. בגיליון ספטמבר של "מנטה" יוצאת כתבה שלי של 20 דק' אימון לגברים (החודש יצאה כתבה של אימון לנשים). אז תוכל לקחת משם רעיונות. בכל מקרה - ההמלצה היא על אימון אישי - אפילו מספר שיעורים בודדים על מנת לקבל תרגילים והכוונה אישית ומדוייקת. כי גם סקווטים למשל או כפיפות בטן - כדאי לבצע נכון ומדוייק. וכמובן: תזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו