מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פירוק שריריםרוקי08/08/2009
שלום
אני בן 23, יש לי שאלה
אם אני מאמן שריר מסוים הרבה, מה שנקרא אולי אמון יתר... או אימון של סיבולת, הרבה סטים, והרבה חזרות עם משקל קל, האם זה מקטין את השריר?
אני כן מעוניין בהקטנת שריר...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקי
ענת פלדמן08/08/2009כשעובדים על השריר מתרחש תהליך קטבולי. גם כשמורידים במשקל אנחנו מאבדים מסת שריר. אני לא הייתי ממליצה לך "להקטין" ולפרק את השריר כיון שזה פוגע בבריאות. לשרירים יש תפקיד של ממש בגוף שלנו, מעבר לעניין הקוסמטי שכן או לא מוצא חן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוקי08/08/2009אני שמח שזה כך, אני לא אעשה אימון יתר שלא אפגע בשריר, אבל אעשה את האירובי שלי על השריר שאני מעוניין להקטין, מקווה שזה יעבוד .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שהבנתי
ענת פלדמן08/08/2009מה זאת אומרת "אירובי על השריר"? עבודה על השריר שלך משמרת את המסה שלו ומחזקת אותו - וזה טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עניין של פרופורציות
רוקי09/08/2009אני באמת מעוניין להקטין שריר... ולא לשמר את המסה שלו... אין דרך לעשות את זה? ובאותו זמן, להגדיל שרירים אחרים?
השרירים שאני רוצה להקטין, הם השרירים של החלק התחתון של הגוף שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין
ענת פלדמן09/08/2009אין דברים כאלו. אנחנו לא רובוט שאפשר לפרק להחליף לשנות נקודתית. תראה, בעיקרון אם חס וחלילה היית מגובס בחלק התחתון במשך כמה חודשים והיו מורידים את הגבס הרגליים אכן היו "מתכווצות:. אבל זה לא בריא וזה לא נכון לאבד כך מסת שריר, מכל הבחינות. קבל את עצמך כמו שאתה, כוון לעבודה מאוזנת ופרופורציונלית. יכול להיות שאימון והכוונה אישית חשובים לעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל
רוקי09/08/2009טוב, אז אני אעבוד על הגדלת החלק העליון, זה נותן לי עוד מוטיבציה לאימון...
אני יודע שזה קל להוריד שרירים בכללי, אם אני לא מתאמן ואוכל פחות.. חשבתי שסוג אימונים מסוים, או למשל לא לאמן חלק מסוים ואימון השאר בלי אכילת הרבה חלבונים, תגרום לפירוק השרירים שלא עובדים לטובת העובדים או משהו....
בכל אופן, אם זה לא עובד כך, תודה לך, כמו שאמרתי אני אגדיל את כל השרירים, ואם ארצה להקטין, אני אקטין את הכל על ידי אכילת פחות חלבונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)