שילוב אימונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב אימונים
    מתאמן
    13/08/2009

אני בן 16 וחצי ורוצה להגיע לשייטת.אני בעיקרון מגיל 6-7 עוסק בהרבה ענפי ספורט ולפני כשלושה חודשים התחלתי את מסכת האימונים שלי שכוללים:
    1.אימוני ריצה(נפח,פארטלק,אינט כרגע עושה 3 ריצות ועם הזמן אני אעלה בהדרגתיות ל4.
    2.שחייה בבריכה בתקופפת הרחצה 2 -3 פעמיים ולפעמים עוד פעם בים.
    3.אימוני כוח(רגליים פעמיים בשבוע בטן וגב תחתון שלוש פעמים וגם חלק גוף עליון.
    עכשיו השאל שלי היא איך לשלב בין הדברים זה עומס גדול ואני רוצה לדעת פשוט איך לשלב בשבוע אחד 3-4 אימוני ריצה,2-3 אימוני שחייה ושתי אימוני כוח לרגליים כששמים בצד את פלג גוף עליון כי הוא לא רלוונטי במנוחה לרגלים.
    ניסתי בהרבה מקומות לשאול ולהתעייץ,אי תשובות ולכן אתם התקווה האחרונה,מקווה שתעזרו לי.
    תודה וסוף שבוע נעים.
    *שאלתי גם בפורום כושר קרבי אך לא עונים שם וגם אם עונים אז לא על השאלה הזו לכן אני שואל גם כאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב אימונים

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    13/08/2009

עמוס מאד, ולא בטוח שאתה צריך כל כך הרבה אימונים. גוון -כן עומס - לא יותר מידי.
    1. 3 ריצות בשבוע? זה מספיק, למה 4?
    2. שחייה זה נפלא, אפשר פעמיים בשבוע.
    3. אימוני כוח יום כן יום לא - וגם שם אפשר לקצר את הסבב.
    לגבי איך לשלב: תלוי מאד בסדר היום שלך. אתה יכול לעשות את האימון האירובי זה אחר זה (תלוי כמה זמן אתה רץ, כמה זמן אתה שוחה) או לחלק. ובכל זאת לשמור על יום מנוחה
    להקפיד על מתיחות מתיחות ותזונה נכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

מתאמן
    14/08/2009

וואי תודה על התשובה המהירה!!
    הריצות שאני עושה הן דיי קשות,גם השחיות.(השחייה תיגמר בעוד שבועיים אז לעבור ל4 אימונים ללא שחייה?)
    האימוני כוח שאני מדבר עליהם הם אימוני כוח בעיקר לרגליים,ארבע ראשי,תאומים ,אמסטרינג ,איך אפשר לשלב זאת עם ריצה.
    אני בעיקרון אעשה ככה :
    שבוע 1: ראשון-שלישי-חמישי-שבת
    שבוע2:שני-שני רביעי-שישי
    ואז שוב שבוע ראשון ואז שבוע שני כאילו ריצה יום מנוחה ריצה יום מנוחה וזה יוצא שבוע אחד 4 אימונים שבוע שני 3 אימונים.
    איך את ממליצה להכניס בתוך זה אימוני כוח לרגליים?(האימונים הם דיי קשים והבנתי שהשרירים עייפים זה יכול לפגוע בעצמות בזמן הריצה.
    שבת שלום :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב אימונים, ועוד

ענת פלדמן
    14/08/2009

אם לא הזכרתי את עניין התזונה - אז זה הזמן, כי זה חשוב מאד.
    אני כן הייתי נותנת יום אחד מלא של מנוח (שבת?)
    אם השחייה מסתיימת אפשר בשקט להנות גם משלושה אימוני ריצ בשבוע, במיוחד אם העצימות גבוהה.
    ואז אפשר באמת לעשות יום כוח יום ריצה כיום כוח יום ריצה יום כוח יום ריצה - ושבת מנוחה. גם לפני אימוני הכוח אתה עושה אימון דינאמי קצר, ומתיחות לסיום.
    נשמע מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• /

מתאמן
    14/08/2009

כן נשמע מאוד טוב ויעיל.
    תודה רבה!
    לגבי תזונה, בתקופת הלימודים התזונה היא כזאת:
    ארוחת בוקר קורנפלקס,בבית ספר מ9 עד 2-3 בצהריים בערך שלוש רוחות של לחמנייה עם ביצה או טוסט או משהו בסגנון,ארוחת צהריים פחימימות (אורז,ספגטי,פטיטים וכו,)ועוף,בשר.
    בין לבין גם ירקות ופירות ובערב ארוחה נגיד טוסטים או ביצה עין עם סלט ירקות .
    טוב[?
    במה צריך להרבות באכילה שיעזור להתאוששות מהירה של השרירים והעצמות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

מתאמן
    14/08/2009

תראי אם אני עושה נגידאימון כו יום ראשון לרגליים,זה אימון כוח מאוד קשה שאני מאמין שלוקח לשרירים יומיים להתאושש בערך אז זה לא מסוכן שאני אעשה יום למחרת ריצה שגם היא קשה ואז יום לאחר מכן שוב אימון כוח ואז שוב ריצ ושוב אימון כוח זה פשוט נשמע עומס על שרירים הרגליים ואימון יתר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק בגלל זה אתה:

ענת פלדמן
    14/08/2009

1. קשוב לגוף שלך
    2. ישן טוב בלילה
    3. אוכל כמו שצריך (בתשובה השנייה)
    4. מתיחות מתיחות והרפיה לסיום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

ענת פלדמן
    14/08/2009

בסהכ נשמע בסדר. כמה עקרונות שכדאי לאמץ: \
    . לאכול כל שלוש שעות
    2. לשתות רק מים
    3. להקפיד על שתי מנות פרי ביום, וירקות
    4. חלבונים איכותיים
    5. להשתדל לכוון ל"מלא": אורז מלא, לחם מחיטה מלאה...
    לפני האימון - כשעתיים לפני - מנת פחמימה. אחרי האימון: שילוב של חלבון ופחמימה עד כשעה מתום האימון שלך. ולהקפיד על כמות חלבון מספיקה במשך היום כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

יוני
    14/08/2009

בתור אחד שגם שוחה וגם רץ אז אני יכול לעזור לך.. נגיד זה סדר האימונים בשבוע:
    יום ראשון: ריצה+שחייה
    יום שני: מנוחה
    יום שלישי: ריצה+ אימון כוח
    יום רביעי: מנוחה
    יום חמישי ריצה+שחייה
    יום שישי: מנוחה
    יום שבת: שחייה+אימון כוח

מקווה שעזרתי ושבת שלום=]
    יוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו