מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 61אשר16/08/2009
הי ענת,
ראשית תודה על ההשקעה.
אני בן 61 לאחר ניתוח קיבוע בחוליות L4-L5, במשקל 71 וגובהי 171.
אני צועד 4 פעמים בשבוע, רוב הדרך בעליות וירידות של 35 מעלות בערך, למרחק של 5600 מטר במשך 50 דקות. כמו כן אני עושה פילאטיס במשך שעה אחת בשבוע.
אני מרגיש שיש לי מעט מדי שריר ויותר מדי שומן. על תזונה מבוקרת לא הקפדתי.
האם את יכולה להמליץ על שינויים, וכמו כן מהו הדופק הרצוי וכיצד לבקר את המאמץ מבחינת דופק ו-או מדדים נוספים.
שוב תודה מראש.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשר
שי אלנקרי16/08/2009שלום אשר,
בכדי לעלות את מסת השריר ולהוריד את אחוזי השומן יהיה עליך לעשות שינויים בתזונה ועל כן מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית שתוכל להתאים לך תפריט אישי בהתאם לנתונים האישיים.
הדופק הרצוי משתנה בהתאם למטרה וליכולות הגופניות. אני הייתי ממליץ לך לעבוד בטווחי דופק שבין 65-75% מהדופק המירבי. ניתן להיעזר בשעון דופק שיחשב עבורך זאת או ללכת עפ"י אחת מהנוסחאות הפשוטות: 220 פחות הגיל=159 (זה ה-100%) מזה תלך לפי ה-65-75%, שזה מביא אותך לטווחי דופק שבין 103 ל-120. הנוסחאות האלה הם כלליות ויכולות לשמש כאינדקציה. זה מאוד משתנה מאדם לאדם ולכן בדיקה ארגומטרית במרכז לרפואת ספורט יכולה לתת לך מספרים אחרים ומדוייקים הרבה יותר.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אשר
ענת פלדמן20/08/2009ותודה. חזרתי מחופשה קצרה ואני מודה לקולגות המוכשרים על התשובות המפורטות. באתר שלי תוכל למצוא תפריט לדוגמא, אם כי כדאי בהחלט לקבל תפריט בהתאמה אישית - לפי הנתונים שלך, סדר היום, העדפות קולנריות ומצב בריאותי. ו... כן, חשיבות מכרעת לתזונה שלך, גם לטובת הורדה של אחוז השומן בגוף.
אני תמיד בעד גוון ושינויים, אם כי הפעילות שלך נשמעת מצויינת. אם אתה עושה מתיחות בסיום ההליכה אז זה מצויין.
מסכימה עם שי לגבי הדופק המומלץ לפעילות וממליצה (אם אתה רציני ומוכן להשקיע מעט) על שעון דופק של פולר שיהיה צמוד אליך ויתן לך תמונה ברורה לגבי הדופק (וגם הקלוריות, למה לא).
אם לא - בסיום הפעילות אתה יכול למדוד לעצמך את הדופק, להיות עם "יד על הדופק" תרתי משמע :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)