מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הוא קצב בריא של ירידה במשקל ?רינת17/08/2009
הי
התחלתי להתאמן לפני חודשיים וחצי. הייתי במשקל עודף די רציני (BMI של 34 ). אני מקפידה על על תפריט של 1500-2000 קל' ביום ומתאמנת 4-5 אימונים בשבוע מתוכנם 2-3 אימונים של כוח ( משקולות) ועוד שלושה אימונים אירובים (הליכה ,ספיניג לפעמים , אליפטי ) עד עתה ירדתי 5 קג' , כאשר אני עולה ויורדת כל הזמן (כלומר , אני יכולה בבוקר לשקול משקל מסוים ובערב לשקול עד קילו יותר , במהלך השבוע לעלות ולרדת יותר משני קילו )
האם 5 קג' בחודשיים זה הרבה ? מעט ? האם כדאי לי ללכת לבדוק את בלוטת התריס?
חייבת לציין שלמעט הירידה במשקל שניראת לי קצת נמוכה , אני נכסת לבגדים שלא נכנסתי אליהם כשנתיים , מרגישה מצויין , מלאת אנרגיות וכולם אומרים לי שמאוד רזיתי .
אני רוצה להוריד בסך הכל 32 קג' ולהגיע ל BMI של 22 . אז 5 הורדתי נשארו עוד 27 . תוך כמה זמו אני יכולה לצפות להוריד אותם ? חשוב לי לציין שמאוד חשוב להוריד אותם בצורה בריאה ככל האפשר וללא דיאטות כאסח עקב הנזק שהן גורמות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב בריא של ירידה במשקל
שי אלנקרי17/08/2009שלום מירה,
עושה רושם שאת מלאת אנרגיות וחדורת מוטיבציה להצלחה בתכנית הירידה במשקל. עד כה הורדת כ-5 ק"ג בחודשיים שזה בחישוב פשוט קצת יותר מ-600 גרם בשבוע. אני לא יודע עליך הרבה נתונים,אך אם את אומרת שה-BMI שלך הוא 34 ועודף המשקל שלך הוא כ-30 ק"ג אזי הקצב לא רע בכלל. קצב הירידה במשקל הוא אישי, ומושפע ממספר גורמים. כמו: מין, גיל מבנה גוף (יחס בין מסת השריר לשומן), עצימות פעילות גופנית, טמפרטורה בסביבה, היסטוריה של הרגלי אכילה
המטרה היא להפחית משקל בהדרגה ובהתמדה, זוהי הדרך לשיטה עצמית ובקרה, מה שיאפשר להתמודד עם המשקל לטווח ארוך.
רבים נוטים לחשוב שירידה במשקל של זבנג וגמרנו היא הדרך הטובה אך לא לקוחים בחשבון שירידה מהירה במשקל מקורה מאיבוד נוזלים ושרירים ולא רק משומנים. לכן מומלץ שקצב הירידה יהיה מתון (דבר שיגרום לך להעריך כל גרם וגרם). לגבי השקילה בבוקר ובערב, ידוע כי יש שינויים שעשויים להגיע גם עד קילו-קילו וחצי הבדל מהבוקר עד הערב, אז השתדלי פחות לייחס לזה חשיבות. המבחן הטוב ביותר הוא מבחן החגורה, את אכן רואה שמידת המכנסיים ירדה, את מקבלת מחמאות ואת נכנסת למכנס מלפני שנתיים. כדאי שתנצלי את כל האנרגיות החיוביות האלה לטובתך ותעשי עוד צעד בדרך למטרה הסופית.
שיהיה המון בהצלחה בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
רינת17/08/2009הי שי, תודה על התשובה המהירה .
אני מבינה שהקצב הוא לא רע וזה משמח אותי . קשה לי , מחשבתית להתמודד עם אנשים סביבי שמפחיתים כמויות גדולות של משקל בטווחי זמן קצרים . זה נותן לי הרגשה שאני עושה משהו לא נכון .
מה לגבי בלוטת התריס ? הבנתי שבעיה בבלוטה יכולה לעכב ירידה במשקל . האם אתה ממליץ להבדק בכל מקרה בנושא או רק במידה והירידה במשקל תעצר ?
תודה , יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר
שי אלנקרי17/08/2009תשתדלי לא להתייחס לכל "היורדים בגדול" סביבך, תסתכלי מה קרה לחלק גדול מהמשתתפים בתכנית הטלויזיה לרדת בגדול, אחרי תקופה קטלנית הם העלו חזרה את המשקל (או לפחות חלק ניכר)
ירידה מתונה היא הדרך הבטוחה והטובה ביותר.
אכן כאשר יש בעיה בתפקוד הבלוטה ישנה בעיה והיא זו המעכבת את תהליך הירידה.
מומלץ שתיבדקי בכדי שתוכלי לשלול אפשרות זו ולצאת לדרך חדשה.
שיהיה בהצלחה, נשמח לשמוע על התקדמותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)