חיזוק זוקפי הגו וכאבי גו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוק זוקפי הגו וכאבי גו
    ליבנת
    18/08/2009

כמורה לחינוך גופני וכמדריכת פילאטיס אני קצת מבולבלת.

אופן פעילותם של זוקפי הגו בתפקוד היומיומי של האדם מצריך תפקוד ממושך על מנת למנוע נטייה של הגו ליפול לפנים כנגד כוח המשיכה.

1. למה נרצה לחזק קבוצת שרירים זו אם היא מספיק פעילה ביום יום וקיצור של קבוצת שרירים זו גורמת לגלגול אגן לפנים ובעקבות כך לאפשרות להגדלת הלורדוזה המותנית?

2. האם למתאמנים הסובלים מכאבי גב תחתון כרוני נבצע תרגילים המחזקים את זוקפי הגו על מנת לחזק בקבוצת שרירי זוקפי הגו-את ה multifidus המשתייך ל core muscles ?
    דוגמא של תרגיל:בשכיבת אפיים ביצוע של פשיטת גו
    כי דווקא למתאמנים הסובלים מכאבי גב תחתון נרצה לחזק את השרירים המייצבים?

תודה
    לבנת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק זוקפי הגו וכאבי גו

הוספת תגובה

• חיזוק זוקפי הגו וכאבי גו

שי אלנקרי
    18/08/2009

1.כל השרירים בכל פעילות כולל פילאטיס, מתקצרים בזמן כיווץ וכל שריר מתארך בזמן ההרפיה. בהנחה ששריר מתארך יתר על המידה זה עשוי להחלישו, דבר שאין אנו רוצים. אכן זוקפי הגו פעילים ללא הרף בתפקוד היומיומי אך אין זה מספק. ממה שלי ידוע, הם פעילים אך לא בצורה מספקת ובכדי למנוע פציעות עתידיות, יציבה לקויה (כתוצאה מעמידה רופסת) וכאבי גב תחתון יש לדאוג לחיזוקם ולתחזוקתם. כמובן שכל פעילות גופנית, המתבצעת תוך הקפדה על טווחי תנועה מלאים עשויה לשפר את הגמישות.

2. מומלץ לבצע תרגילים ב- CO-CONTRACTION
    הכנסת הבטן פנימה ליצוב ושימוש יעיל בשרירי המולטיפידוס וטראנסוורס הבטניים.
    תרגילי שיטוח הגב התחתון לרצפה בתוספת ה - CO-CONTRACTION
    תרגול הנעת האגן קדימה \ אחורה
    תירגול נשימה דרך הבטן (ולא דרך בית החזה)
    ועוד לא מעט. אני ממליץ לחפש חומר נוסף באתרים על פיזיוטרפיה ושיקום הגב וכן הייתי
    ממליץ לחבור לפיזיוטרפיסט ולעבוד איתו בשיתוף וללמוד ממנו.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזק פושטי הגב

עופר קיס
    20/08/2009

1. בדרך כלל הפושטים המותניים חזקים והחזיים חלשים יותר ותתכן גם אסימטריה
    תרגיל קלאסי הוא מצב עמידת 6 ניתוק איבר ( רגל או יד ) ללא העברת משקל לצד השני. נשימת חזה תוך כדי BRACING ( כיווץ שרירים חיצוניים ופנימיים בו זמנית) והעלאות והורדות של הגפה, עם או בלי הפרעות מכוונות.
    בכל מקרה. על התרגילים להיות נקיים מכאבים בזמן ביצועם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והתשובה שלי:)

ענת פלדמן
    20/08/2009

1. אנחנו בעד איזון. אכן זוקפי הגב עובדים מניה וביה, גם ללא פעילות ממוקדת, אבל כך גם לגבי שרירי הבטן (כשאנחנו מתיישבים, מתרוממים, סוחבים, רצים, מדלגים....) עבודה ממוקדת על כל שרירי הגוף, כשהיא אחראית ומודעת - תחזק את השריר היטב, שרירי בטן מחוזקים ושרירי גב מחוזקים ישמרו על האיזון (כמו שמומלץ לעבוד במקביל על הקואדריספס למוריס וגל ההמסטרינגס). ותמיד תמיד לשלב, כמו שאת יודעת, מתיחות לאזור.
    2. חשוב מאד מקור הכאב למתאמנים כאלו, להתייעץ עם הרופא המטפל, לדעת בדיוק מה לעשות איתם. יכול להיות שדווקא מתיחות יקלו על שרירים תפוסים (שמתכווצים על מנת להגן על אזור דואב) ויכול להיות שאכן תרגילי חיזוק יקלו. כל מקרה לגופו ועם אנשים שסובלים - לא לקחת סיכון ולעבוד נכון - בהתאם להוראות רופא מטפל.
    והכי חשוב - כמו שאמר עופר - לא לעבוד אם כואב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו