שאלות על אימוני כח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על אימוני כח
    אחד
    20/08/2009

כפי שראיתי במאמרים גם באתר הזה וגם במקומות אחרים ישנם כמה סוגי אימוני כח:

1)אימון סיבולת שרירית:
    2)אימון לחיזוק והעלאת מסת שריר (היפרטרופיה):
    3)אימון כוח מרבי:
    4)אימון כוח מתפרץ:

אני מעוניין לעשות אימוני כח כמו שכיבות סמיכה ואימוני משקולות במטרה- לפי הסדר הזה:
    1.לחזק את עצמי פיזית
    2.להיות שרירי יותר

אם כך אשמח לשמוע איזה סוג אימון אתם ממליצים לי מכל ה4 שיש?(משער שסוג האימון השלישי אבל אולי גם השני)
    ואיך אני אמור לבצע אותו מבחינת סטים, זמני מנוחה וכו'.

אם אנסה לעזור אולי אז אני יכול לומר ששכיבות סמיכה בפעם אחת הכי הרבה שאני יכול לעשות זה 20.
    ולהרים משקולת יד של 5 קילו אני הכי הרבה יכול לעשות 25 ברצף בכל יד.

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על אימוני כח

הוספת תגובה

• שלומות לאחד

ענת פלדמן
    20/08/2009

עבודה מגוונת, משולבת, כדאיות להנחיה אישית (אפשר בחדר כושר, להתייעץ עם המדריך במקום), ואפילו לטובת ביצוע אופטימלי של התרגיל מבחינת דיוק ועומסים שמתאימים ליכולת שלך.
    כל עניין הכושר הוא נרכש, ובתהליך נכון אתה רואה שיפור - ולכן וודאי יעלה מספר שכיבות הסמיכה שלך. כך גם לגבי המשקל שאתה מרים - זה תלוי תרגיל אגב. מה שמתאים לבייספס לא יתאים לטריספס או לזויות עבודה אחרות.
    כדאי מאד לעבוד במקביל גם על הסבולת האירובית, לא לשם ירידה במשקל אלא לטובת הבריאות. כך גם גמישות בסיום האימון.
    תרגילים יש המון, כך גם שיטות עבודה - מה שמותנה הרבה בסדר היום שלך, במספר הימים שאתה מקדיש לאימון.
    אם אתה מתאמן בחדר כושר בצורה מסודרת - ממליצה על אימון אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת, אך אשמח

אחד
    20/08/2009

לתשובה יותר ספציפית:)

אם אני בכ"ז מתאמן בבית ורוצה להגיע למצב של(לפי סדר עדיפויות) א.חיזוק פיזי וב.פיתוח שרירים
    איזה מארבעת סוגי אימוני הכח הוא האימון כח עבורי ודבר שני כיצד אני אמור לבצע אותו, כי הבנתי שיש למשל הבדל בכמות החזרות ובזמן המנוחה בין כל אימון ואימון.

למשל אני צריך בשביל מה שאני מבקש לעשות 3 סטים של 10 שכיבות סמיכה כשחצי דקה הפסקה בין סט לסט או 4 סטים עם דקה מנוחה וכן הלאה.

פשוט אני לא יודע איך לעשות את האימון עבור מה שאני מבקש...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור לי

ענת פלדמן
    20/08/2009

חבר, ובכל זאת אני נזהרת מלתת תשובה חותכת כי זה מניסיון שלי מאד אישי. לפי הספר מתאים לחכות בין חצי דקה לדקה בביצוע הסטים השונים, מחקרים הוכיחו (עברו על זה שרשורים לא מעטים כאן) שלטובת היפרטרופיה לא בטוח שבכלל צריך כמה סטים, אלא בעיקר שיתוף המוח בפעילות עם משקל נכון ותזונה מתאימה. זה הרבה עניין של ניסוי וטעיה, וקשה עד בלתי אחראי לתת פירוט בפורום. היה קשוב לגוף שלך. אם אתה בוחר תכנית אימון מסויימת, ובכל זאת עובד לבד, תראה איך זה מסתדר לך. מרגיש שדקה זה יותר מידי זמן מנוחה? עשה את זה חצי דקה. מרגיש אחרי חצי דקה מנוחה שהגוף לא סוחב? אולי מספיק סטים לאותו אימון. אין כאן מדע מדוייק. זה הגוף שלך, ונכנס אלמנט מנטלי מאד חזק.
    תתחיל, תראה איך זה מסתדר לך, תתיעץ אולי אישית באימון אחד על אחד, וגם אז הדברים יהיו מאד דינאמיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה.

אחד
    21/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו