מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעון דופקתמר23/08/2009
הי ,
בשעה טובה רכשתי שעון דופק של פולאר . בשעון יש ספירת קלוריות (אני מניחה שמתבססת על היוזר כלומר משקל גובה גיל ) כמה ספירת הקלוריות הזו אמינה ? דוגמא :
אתמול עשיתי הליכה בחוץ של שעה ועשרים דקות . 40 דקות היום בירידה ( אני גרה על הר ) בדופק של בערך 100 בדקה . כשעליתי את ההר בחזרה זה לקוח בסביבות 40 דקות נוספות בהן הייתי רוב הזמן על דופק 155-165 . לפי השעון שרפתי באימון זה מעל 1,000 קלוריות ! זה נראה לי הרבה יותר מידי . כייוון שכמות הקלוריות שאני שורפת משפיעה על מה שאני אוכלת אשמח לדעת אם נכון להתייחס למספרים האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ענת פלדמן23/08/2009אמין, אם כי קחי את הנתונים בכל זאת בערבון מוגבל. בכל מקרה - ספורט לחוד ותזונה לחוד. במיוחד אם את מבקשת לרזות - שמרי על מספר קלוריות שמתאים לנתונים שלך ובעיקר קלוריות איכותיות ותהני מפה ושם שריפה קלורית מוגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק
דוד23/08/2009גם לי יש שעון דופק של פולר שעוזר לי מאד באימונים, ואני רוצה לשתף בכמה נקודות חשובות שהרבה משתמשים לא מודעים אליהן:
1. יש לשטוף במים את נקודות המגע המחוספסות שעל רצועת החזה לפני לבישת הרצועה.
2. אחרי כל אימון יש לשטוף את הרצועה במים, לנגב ולייבש. יש לנתק את המשדר עצמו מהרצועה עד לשימוש הבא, אחרת הוא ממשיך לעבוד וגומר את הסוללה.
2. ספירת הקלוריות נחשבת אמינה מאד, אבל עליך להזין את הנתונים האישיים שלך בהגדרות בצורה מדויקת, כל סטיה בנתונים האישיים תתן סטיה בספירת הקלוריות:
משקל, גובה, תאריך לידה, מין, דופק מקסימלי, דופק במנוחה, צריכת חמצן מירבית VO2MAX.
דופק מקסימלי זה 220 פחות הגיל, אם את בת 30 זה 190.
דופק במנוחה תמדדי 5 דקות דופק בישיבה עם השעון ותראי לפי הממוצע שיצא.
צריכת חמצן מירבית - צריך לעשות בדיקה מיוחדת בוינגייט.
יש כל מיני מבחנים עצמיים פחות מדויקים, ואם את רוצה ללכת לפי הערכה תיעזרי בטבלה הנ"ל:
לא לשכוח שהנתונים משקל, דופק במנוחה וצריכת חמצן מירבית משתנים ככל שמתקדמים באימונים ולכן חשוב לעדכן אותם !!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ! המון אינפורמציה חשובה
תמר24/08/2009ישר רצתי לנתק את המשדר שכמובן השארתי אותו על הרצועה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
דודי24/08/2009לפני חודש ירדתי לאילת, כמובן שלקחתי אתי את השעון והרצועה, ושכחתי את המשדר בבית .. זהירות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
תמר01/09/2009אני צריכה להגדיר דופק במנוחה מול דופק מקסימלי ?
כלומר אני בת37 אז הדופק המקסימלי שלי 183 ודופק המנוחה שלי הוא 60
אני במשקל גבוה (88 קג' על 1.65 . אבל תפרגנו , אני כבר 6 קג' פחות ...)
זה מה שאני מגדירה בשעון ?
כי הגדרתי את כל השאר ( גובה , משקל , גיל ) ושריפת הקלוריות עדיין נראית לי גבוהה מידי ולא הגיונית
למשל , אמול עבדתי 60 דקות על הסטפר . דופק שיא 172( 90% יכולת ) דופק ממוצע 146(76% יכולת ) שרפתי 1244 קלוריות .
זה הגיוני ? זה לא הרבה מידי ?
בנוסף , בצג של שריפת הקלוריות השעון מציג גם 40% FAT - מה זה אומר הנתון הזה ? השעון שלי מודד אחוזי שומן ואני לא ידעתי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי תמר
ענת פלדמן01/09/2009אני עונה לך טנטטיבית שכן, לאור הנתונים שלך הנתון הפנומנלי הזה של השריפה הקלורית הוא הגיוני. בדרכ השעון מוצא לבד את הדופק המירבי לפי הנתון של הגיל שאת מכניסה אבל את כן אמורה להכניס את הדופק שלך במנוחה. אני חושבת שזה שריפת שומנים פר פעילות, זה לא מודד את אחוז השומן בגוף שלך.
כל הכבוד על הירידה במשקל !! הקפידי על התזונה ואת בדרך מצויינת להשיג את המטרה שלך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון
דוד09/09/200940% שומן אומר ש 40% מהקלוריות ששרפת באימון מקורן בשומן.
את עובדת בדופק גבוה, מעל המומלץ לשריפת שומן, אבל מאמרים רבים שקראתי טוענים שזו תפיסה מוטעית וכמה שיותר גבוה - יותר טוב, כי בסופו של דבר קלוריה היא קלוריה ומה שחשוב זה כמה קלוריות שרפת ובסופו של דבר זה בכל מקרה יבוא על חשבון שומן.
1,200 קלוריות זה אמנם הגיוני תיאורטית אבל זה מלא, מה הנתון שהכנסת ב VO2MAX ? האם את כל שאר הנתונים הכנסת בצורה נכונה ומדויקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון בדופק מטרה
תמר09/09/2009הי דוד
אני עובדת אמנם בדופק מקסימום גבוה (95% מדופק המקסימום ) אבל לפרקי זמן קצרים . הממוצע שלי (75%-80% ) הוא יותר משקף וכמובן שמהלך האימון אני מורידה דופק עד 60% ופחות (אני בדרך כלל עובדת בתוכניות של אינטרוולים בסטפר , אליפטי והליכון עליו אני עושה בעיקר הליכה/ריצה )
שגרת האימונים שלי היא :
פעם בשבוע אימון עם מאמן אישי שבו אני עושה הרבה עבודה מגוונת הכוללת רצפים שבהם אני על דופק גבוה ואז מורידה בחזרה .
עוד פעמיים בשבוע אימונים משולבים (גם אימון משקולות של בערך שעה +אימון אירובי של בערך שעה) באימונים האלה לפי השעון אני שורפת בין 1,000 ל 1,500 קלוריות
ועוד פעם בשבוע אימון אירובי עצים (שעתיים אימון ) שיכול לכלול שילוב של כל המכונות האירוביות בחדר כושר , ריצה , לפעמים שיעור ספיניג ואז ממשיכה לעוד שעה הליכה . באימון כזה לפי השעון אני שורפת 2,000-2,500 קלוריות .
כל המדדים שלי תקינים בשעון - משקל , גובה . מין, אין לי בשעון הגדרה של הנתון ששאלת .
דופק במנוחה 60 דופק מקסימלי 189 .
מה דעתך ? להאמין לשעון ? גם המאמן שלי אומר שנראה לו המון קלוריות לאימון . אני כבר כל כך לא מאמינה שהתחלתי להקפיד עוד יותר על התזונה ... אולי טוב שזה ככה
ותודה לשניכם (דוד וענת ) על הזמן והמחשבה שאתם מקדישים בתשובה לשאלות שלי
המשך יום טוב
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר
דודי10/09/2009נראה לי מאד לא הגיוני ששעונים מסויימים של פולר יהיו פחות רציניים ומדויקים מהאחרים.
בואי נעבור ביחד על ההגדרות תחת USER :
WEIGHT
HEIGHT
BIRTHDAY
SEX
ושימי לב שאז כתוב
VIEW EXTRA USER SETTINGS
תלחצי שוב על הלחצן OK (מצד ימין) ואז נפתחות לך הגדרות נוספות
HR MAX
HR SIT
VO2 MAX
מצאת ?
אם כן, הנה הבעיה שלך, שפיספסת את החלק הזה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי מצאתי
תמר10/09/2009אני חושבת שזה באמת מסביר את זה . לא עשיתי בדיקה עדיין אבל עידכנתי 36 ( חפרתי קצת באינטרנט ומצאתי שזה נתון נכון לאנשים בתחילת הדרך לכושר גופני - נראה לך סביר ?)
תודה רבה לך מאוד עזרת לי נראה איך זה ישפיע על הנתון היום באימון
איך יכול להיות שאף מדריך ברשת הולמס פלייס המהוללת לא יודע להסביר דבר כזה ? אתה יודע כמה אנשים שאלתי ? לא יאומן החוסר מקצועיות שלהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר
דודי11/09/2009אני לא רוצה להיכנס לעניין של מדריכים בחדר כושר, כי אני לא מתמצא בעניין. בחדר הכושר שלי בירושלים חלק גדול מהמדריכים הם אנשים שיושבים ליד שולחן, מדברים בטלפון, מתחילים עם הבנות, מלחיצים אותך לסיים להתאמן כשמגיעה רבע שעה לסגירה ועושים פרצוף כועס כשמישהו מעז לשאול אותם משהו, ואחרי כמה פעמים ששאלתי וקיבלתי תשובות כל כך מטומטמות החלטתי שבכל מקרה אני מוותר על התענוג. מה שהכי מטריד אותי זה שאותם מדריכים הם אלה שבנו לי את תכנית האימונים מבחינת על איזה מכשירים להתאמן ואיזה תרגילים לעשות עבור כל קבוצת שרירים, אני מקווה מאד שאני לא עובד בצורה לא אפקטיבית או דופק לעצמי את הגב, אבל איך להתאמן על כל מכשיר זה כבר באמת מידע שמאד קשה למצוא באינטרנט. מה שכן למדתי זה שכשמתאמנים כל מכשירים, כמה אימונים אישיים שבהם מדריך בודק בדיוק איך אתה עובד על כל מכשיר ואיזה טעויות אתה עושה זה דבר הכרחי.
אכן שמעתי שבמקומות אחרים כמו רשתות יוקרתיות במרכז יש מדריכים יותר טובים ומקצועיים, אבל אין לי שום ניסיון בעניין, אבל אני מניח שבאופן טבעי רוב המדריכים מתמצאים ברמה סבירה בדברים שבהם הם מתעסקים יום יום כמו איך לבצע תרגילים ולהשתמש במכשירים, ופחות בידע תיאורטי ובעניינים כמו שעוני דופק. אבל מה זה משנה ? בשביל זה יש לך את הפורום הזה :)
בכל מקרה, צריכת חמצן מירבית ניתן לבדוק ב 3 דרכים :
1. בדיקה מקצועית במקומות כמו מכון וינגייט, בי"ח הדסה בירושלים וכו'. מדובר בבדיקה שכרוכה בתשלום, ואני החלטתי לוותר עליה מכיוון שמדובר בנתון שמשתנה כל הזמן, ואני לא אלך לעשות בדיקה חדשה כל שבוע. אולי אחרי שאגיע לכושר מקסימלי אגש לעשות אותה.
2. יש שעוני דופק של פולאר, דגמים יקרים יותר מ F7 הסטנדרטי (והמעולה), שיש להם תוכנית מובנית להערכת בדיקת חמצן מירבית.
3. יש בדיקות עצמאיות שניתן לעשות, יש הסברים באינטרנט.
4. יש טבלאות באינטרנט, חפשי בגוגל VO2MAX CHART.
מצטער שאני לא שם קישורים לאתרים, פשוט כשאני כותב כאן בפורום קישורים הם נמחקים. אבל את יכולה לחפש לבד בגוגל.
לגבי כמה לרשום ב VO2MAX, מצד אחד הדופק במנוחה שלך מעיד לפי רשימות שמצאתי על כושר מעולה לאשה בגילך, למרות שזה לא נתון אינדיבידואלי ולא החלטי שיכול להיות מושפע מעוד גורמים. האם מדדת דופק במנוחה בצורה נכונה ? מודדים אותו בישיבה, לא בשכיבה, ונותנים לשעון לבדוק את הדופק במשך 2 דקות ורואים כמה הוא רושם שיצא הממוצע. בודקים אחרי מנוחה של כמה דקות ולא אחרי אימון.
אם נתון הדופק במנוחה נכון, הייתי הולך על הנתון שמתאים לכושר "טוב" ומכניס את הערך 31.
אל תשכחי לעדכן את הנתונים פעם בשבוע כי הנתונים כל הזמן משתנים ככל שהמשקל יורד והכושר משתפר !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
דודי11/09/2009רק רוצה להקפיד ולהבהיר שלא התכוונתי לרמוז שלמדריכי כושר בחדרי כושר אין ידע תיאורטי מספיק או שהם לא טובים.
רק שיש אנשי מקצוע ברמה שונה, כמו בכל מקצוע.. ולפעמים, אם בחדר הכושר שלך ספציפית את מרגישה שאת לא מקבלת מענה מספק מהמדריכים, אולי כדאי להיעזר במדריך אישי. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
תמר13/09/2009הי , אכן ה v02max היה הבעיה . לאחר שעידכנתי אותו לנתון 38 (בדקתי בטבלה באינטרנט וזה והנתון הגבוה של כושר ממוצע - אני חושבת שזה מתאים לי) ובאמת באימון האחרון שרפתי במשך שעה 650 קלוריות (באמונים הקודמים זה היה 1,200 ..) מספר הרבה יותר הגיוני .
לגבי הדופק שלי במנוחה מדדתי שוב לפי ההנחיות שלך וזה הדופק שלי (60 ) . גנטית ,יש לנו במשפחה דופק נמוך וגם רמת הסיבולת שלי מאוד גבוהה (כושר טבעי ) . מאוד קל לי להכנס לכושר ואני גם פיזית מאוד חזקה ביחס לנשים אחרות שאני מכירה שמתאמנות .
מסכימה איתך לחלוטין לגבי המדריכים בחדר הכושר . גם בחדר הכושר שלי (של רשת הולמס פלייס) מדובר בחבורת צעירים שאתמול סיימו וינגייט . עסוקים כל היום בלדבר בטלפון ולהתחיל עם בנות , שירות ומקצועיות זה לא בסקופ שלהם בכלל . באימונים איתם (וניסיתי כמה מהם באימונים פרטיים) הם בדרך כלל מאוד התלהבו מהכוח שלי מה שגרם להם להעמיס עלי משקלים גבוהים שגרמו לי בסופו של דבר לפציעה בכתף . אז מצאתי מאמן אחר מחוץ לחדר הכושר שהוא מקצועי ובעל ניסיון ושעובד איתי בסבלנות ובמקצועיות והתחלתי להתאמן איתו פעם בשבוע . בנתיים הולך טוב .
תודה שוב על כל העזרה .
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת גרה בבית של פיסטוק ??
יעל10/09/2009איזה מגניב- לגור על ההר :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מעבר לשביל על יד הענן !
ענת פלדמן11/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית פעם בחיפה ?
תמר13/09/2009יש שם עליות חבל על הזמן . גן עדן למשפרי כושר למינהם .
רד ממרכז הכרמל עד לים ותחזור ברגל . זה חתיכת הר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק
דניאל11/09/2009יש הרבה שעוני דופק טובים של go gym ושל garmin כאן תוכלי לראות
גרמין היא חברה גדולה ומהיותר מוכרות בשוק והמחירים בהתאם, לGO GYM PW-022 יש מבצעים הם גם נחשבים לטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר קניתי פולאר
תמר13/09/2009ואני מאוד מרוצה ממנו. אולי בשעון הבא ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)