מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי באורח החיים- למצוא איזוןטל26/08/2009
שלום
שמי טל ואני בן 23
לפני כ4 חודשים הפסקתי לעשן(תודה לאל) לאחר מכן גם נועצתי עם דיאטנית , הגברתי את האימונים שלי באופן די אינטנסיבי, ועשיתי שינוי משמעותי באורח חיי.
מאז הורדתי כ 6\7 קילו.
באופן כללי אני מרגיש מצויין ומאושר על שהפסקתי לעשן בטוח בעצמי וביכולת שלי להישאר לא מעשן ולשמור הן על תפריט האוכל והן על תוכנית האימונים.
הבעיה שלי היא כזאת הגעתי למשקל היעד שלי שהוא 67 קילו (אני גובה 175) ואני רוצה להפסיק לרדת במשקל מבלי לשנות את תוכנית האימונים.
השאלה שלי היא כיצד מוצאים את האיזון הקלורי הנכון מבלי להגזים לכאן או לכאן?
כמו כן ברור לי שלא אוכל להמשיך כל חיי להתאמן בתדירות העכשווית, האם יש לך המלצות כיצד אפשר לאזן בין כמות הספורט לבין כמות האימונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות עם יד על הדופק
ענת פלדמן26/08/2009- זה הרבה מאד עניין של ניסוי וטעיה, ניסוי ותהיה והרבה קשב לגוף. זו הכתורת, והלכה למעשה:
אתה נשקל פעם בשבוע, מודד היקפים פעם בחודש, כדי לדעת היכן אתה עומד.
מתחיל בהדרגה למתן את האימונים (אתה יכול לפרט מה אתה עושה. בעיקרון 3 - 4פעמים בשבוע פעילות שאתה אוהב לעשות ומרגיש ורואה שיכול להתמיד בה).
גם בתפריט אפשר ורצוי לגוון, לעבוד על "עקרונות תזונתיים" ובהדרגה יותר "לזרום" (למשל לשמור על 5-6 ארוחות, מרווח של עד 3 שעות, לשתות רק מים, שתי מנות פרי ביום) אני מניחה שכבר עכשיו אתה פחות חושב על הדברים וזה נטמע יותר ויותר. להקפיד על מנת כיף פעם בשבוע, ואולי אפילו כעת, כשאתה במשקל הרצוי (שאפו !!) לאכול כל יום משהו קטן שאתה אוהב ושהוא לא "בתפריט".
זה מאד כללי כיון שאני לא מכירה אותך, ובכל זאת אתה מכיר את הגוף שלך ומוצא בהדרגה את הדרך. לכל אלו מוסיף חשיבה חיובית, חיזוקים חיובייים על הבחירה בבריאות (כמו שאתה עושה עכשיו) ואיזון כולל - גוף-נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל26/08/2009תודה רבה
כיום אני מתאמן 3 פעמים חד"כ בשבוע : A עבודה על גב חזה ויד קדמית B עבודה על רגליים כתפיים ויד אחורית. רץ פעם \פעמיים בשבוע ספינינג/ אופניים פעמיים ושחיה פעם/ פעמיים בשבוע...
ברור לי שמבחינה אירובית מדובר בתוכנית עמוסה שלוקחת לי הרבה שעות בשבוע. כרגע יש לי הרבה זמן ואני נ הנה מאוד מהאימונים ומרגיש גם שיפור גדול אבל ברור לי שיבוא יום שהיקף הפעילות יאלץ לרדת.
ץןדה על החיזוק
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,
ענת פלדמן26/08/2009מעט עמוס, אם כי תלוי בעצימות. עם הזמן הפחת מעט באירובי, ושמור על הגוון, על מנת שאכן תוכל להתמיד כמה שיותר. נשמע מעולה בסה"כ. בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)