מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבולירוןגולדשטיין26/08/2009
שלום לכם!
אני בן 54 ומתאמן מחדש. מזהששה חדשים אני מתאמן באורח סדיר. שלוש פעמים בשבוע. אני רץ כארבעים דקות במהירות של כתשעה קמ"ש. אחר כך אני רוכב על אופניים כעשרים דקות במהירות 23 קמ"ש. בזמן הזה ירדתי חדות במשקל. התחלתי את האימון עם 106 ק"ג, גובהי 181 ס"מ. היום אני
שוקל שמונים ושמונה ק"ג. עד היום לא עשיתי תרגילי כוח בנוסף לריצה. רציתי להתרכז בשריפת קלוריות . לזה הוספתי תזונה נכונה. כלומר- שיניתי לגמרי את התזונה שלי ואני מרגיש מצויין עם זה.
שאלתי- האם הדרך שהלכתי בה עד היום נכונה? האם עלי להוסיף תרגילי כוח? האם הם צריכים לבוא על חשבון שלוש השעות ריצה בשבוע?
האם יש דרך לשלב כוח וריצה בצורה מושכלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ירון
ענת פלדמן26/08/2009ברכות ברכות ושאפו על הירידה במשקל, הכושר, החיוביות. זה נכון שההמלצה היא לשלב את תרגילי הכוח כבר בהתחלה, ובכל זאת זה לא מאוחר מידי:) הרעיון הוא לשמר ולבנות מסת שריר לטובת הבריאות (בהרזייה אנחנו מאבדים ממסת השריר) ובנוסף - אנחנו נהנים משריפה קלורית גבוהה יותר במנוחה (BMR גבוה יותר) כשמסת השריר מחוזקת.
ריצה ורכיבה על אופניים שלוש פעמים בשבוע זו פעילות מצויינת (האם זה לא קצת יותר מידי עבורך? ) אם אתה רואה עומס יתר, אז אפשר בהחלט להוריד הילוך, לשלב גם הליכות ושחייה. ובכלל לגון עם הקרדיו מידי פעם, אם אתה יכול. אני מזכירה את עניין עומס היתר במיוחד לאור השילוב העתידי עם הכושר האנאירובי - אין צורך להעמיס על הגוף יתר על המידה.
האפשרויות הן רבות, ותלויות גם בזמן שעומד לרשותך ובסדר היום:
3 פעמים בשבוע קרדיו, 3 פעמים בשבוע אנאירובי כך שיש לך יום כך ויום אחרת - ויום אחד מנוחה.
פעמיים פעילות אירובית עצימה , ופעמייים פעילות אנאירובית לא באותם ימים כמובן
לשמור על שלושה ימי אימון כשאתה מתחיל בבוקר עם האירובי ובערב אנאירובי או מתחיל עם האירובי ומקנח עם אנאירובי. במקרה האחרון הייתי מפחיתה מזמן האירובי לחצי שעה בלבד כך שיש לך אימון כולל של שעה.
מתיחות והרפיה לסיום, תמיד.
ממשיך להקפיד על תזונה מאוזנת, פחמימה לפני אימון ושילוב של חלבון ופחמימה אחרי - במיוחד בתום אימון אנאירובי.
קח בחשבון שכשאתה עובד על מסת השריר שלך פחות חשוב המשקל יותר ההיקפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)