עיצוב הליכה וריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיצוב הליכה וריצה
    שיר
    30/08/2009

הי
    קוראים לי שיר ואני בת 30, אני מתאמנת מזה שנתיים במכון פילאטיס כפעמיים -שלוש בשבוע. בחודש האחרון הגברתי באופן משמעותי את ההליכות והריצות שאני עושה (בחוץ- לא במכון). אני מתאמנת בממוצע שעה ביום, כל יום (או פעילות במכון או הליכה מהירה ואינטנסיבית).
    לא שיניתי דבר בהרגלי התזונה שלי, אף פעם לא הייתי אוכלת הרבה (סביב 1000 קל' ביום) ולא באופן מסודר.
    בחצי השנה האחרונה ירדתי כ 2-3 ק"ג, אולם מאז שהתחלתי את ההליכות (חודש) עליתי יותר מקילו (1.2 ק"ג).
    רציתי לדעת האם יתכן קשר בין אימון אירובי כמו הליכה מהירה אינטנסיבי לבין עלייה במשקל?האם יתכן שזה קשור לעלייה במסת השריר? (אני לא מתאמנת בפילאטיס יותר מאשר בשנה-שנתיים האחרונות)

(אני אבדוק את אחוזי השומן שלי, לפני כשנה הם היו 17, לא ידוע לי כמה הם היום)

תודה רבה מראש
    שבוע טוב
    מצטערת על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיצוב הליכה וריצה

הוספת תגובה

• הי שיר

ענת פלדמן
    30/08/2009

סלחי לי שאני מדלגת הישר לעניין התזונה: מספר הקלוריות שאת צורכת נמוך מידי.
    1 האם את אוכלת 1000 קל' גם ביום עם פעילות אירובית אינטנסיבית?
    2. כיצד את מחלקת את הארוחות במשך היום
    לשאלתך: הפעילות האירובית אינה אמורה להעלות את מסת השריר. בהנחה שאת לא שינית מאומה בתזונה שלך (לא אוכלת יותר אחרי ההליכה למשל) : בהסתייגות: אולי תתכן עליה במסת שרירי הרגליים, בדר"כ זה זניח, יכול להיות שבמקרה שלך יש לזה משמעות כלשהי.
    הפחתה באחוז השומן בגוף - שזה באמת הנתון הרלוונטי, ולא המשקל. הייתי בודקת היקפים כיון שהמשקלים של אחוזי השומן בחדרי הכושר אינם אמינים בעליל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת - ותודה

שיר
    01/09/2009

הי ענת
    ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. היתה לי בעיה באינטרנט ולכן לקח מס' ימים עד שראיתי אותה.
    לשאלתך, איני אוכלת מסודר, אני נמצאת רוב שעות היום מחוץ לבית ככה שאין לי ארוחות מסודרות פרט לארוחת בוקר, כל יתר היום זה כריך, פירות, מעדנים או ירקות.

האם יש דרך לדעת האם העלייה היא במסת השריר או לא?
    אמרת שפעילות אירובית כהליכה לרוב לא גורמת לעלייה בשרירי הרגליים, האם יש מקרים שכן? האם יש משהו באופן ההליכה/הריצה שמעודד זאת?

תודה רבה
    על כל פועלך בפורום

שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שיר

ענת פלדמן
    01/09/2009

כל עוד את אוכלת ארוחת בוקר ומצטידת בכריכים פירות מעדנים ומים במשך היום - זה נפלא.
    אין דרך לדעת אם יש עליה במסת השריר, (מכון מיוחד, במקרה שלך לדעתי זה נתון מיותר) יש דרך יותר קלה לדעת אם יש הפחתה באחוז השומן (מדידת היקפים, מחשבון הערכת אחוז השומן בגוף אינטרנט, כמו גם מכון מיוחד ששוקל בצורה מדוייקת).
    כן, כי מי שמבקש להעלות את מסת השריר ברגליים לא יקבל זאת מהליכה. אבל מי שיושב כל היום ואז מתחיל ללכת - יש הבדל משמעותי בהפעלת השרירים ובמקרה זה כן תתכן עליה מורגשת במסת השריר. הליכה עם משקוליות על הרגלים - ואוסיף שלא בסוגריים שאני לא ממליצה בעליל, לחץ מיותר על המפרקים - תעלה את מסת השריר. אפשרות עדיפה יותר היא עליות, ההליכה בשיפוע מאמצת יותר את שרירי הרגליים. וכמובן האימפקט על השרירים (והמפרקים) בריצה מעלה את מסת השריר באופן יחסי להליכה.
    שורה תחתונה וחשובה ביותר: כשמשתפים את המוח בפעילות, מנווטים את הקשב למטרה הסופית ולשריר הפועל - ממקסמים את יעילות האימון והמטרה מושגת מהר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו