אימון אישי לריצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אישי לריצות
    ענת
    30/08/2009

אני נוהגת לרוץ שלוש פעמים בשבוע בכל פעם כ-9-10 ק"מ, מנסה להשתפר אך ללא הצלחה,
    האם הפתרון הוא מאמנ/ת כושר אישי, במידה וכן אשמח לקבל המלצות לריצות בחוץ באזור המרכז

תודה,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי לריצות

הוספת תגובה

• רינה

ענת פלדמן
    30/08/2009

שאפו על הירידה במשקל !
    אני מפנה אותך ברשותך לאתר שלי תחת "מאמרים שלי" תראי כתבה שפורסמה בנענע 10 שקראתי לה "להיות שמנה בראש". המסר: כשאנחנו מתכנתים את המוח שלנו "לראות" אותנו רזים, להרגיש באמת את המשקל האידיאלי שלנו (בתת המודע) - כך גם שומרים עליו.
    תתכן עליה במסת השריר, לדעתי לא כזו שמביאה לצפיפות בבגדים.
    לא ציינת מה את אוכלת (ומתי) - אשמח לקבל פירוט על מנת לתת חוות דעתי. יכול להיות שגוון, "פיין טיונינג" בהרכבים ובשעות יעשה את ההבדל
    גם בכושר - כדאי לגוון. גם הליכות, גם ריצות, הכל הולך. להוסיף לכפיפות הבטן (גם בתרגילי הבטן אפשר לגוון) תרגילי התנגדות נוספים, וכמובן מתיחות.
    מחכה לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופנים

אמיר
    31/08/2009

היה לי מקרה דומה חוסר סחוס ברגל שמאל בגלל ששיחקתי כדורגל ורצתי. לא יכולתי לעלות במדרגות בלי כאבים.היום אחרי 4 שנים של רכיבת שטח וחדר כושר,אין לי שום בעיה בברך.
    אני בן 59 אבל לא רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון ריצה

עופר קיס
    30/08/2009

היכנס לאתר שוונג יש להם תכניות אימון לדוגמא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה, תודה רבה

ענת
    31/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימוני ריצה מסוכנים

רוצה לעזור
    31/08/2009

הם עצימים וקצרים אשר נועדו למקצוענים.
    גם אם בקבוצות הריצה שיש לחובבנים או בתכניות הריצה רשום אימוני מהירות, צריך להבין או לקבל שאין להם תועלת מול הסיכון וההקרבה.

עדיף לרוב להתחיל בריצות כיף ארוכות בטבע, לא בשעות החום, לאחר שלקחנו את כל הסיכונים בחשבון.
    אפשר להגביר לעיתים קצב ולתת מיאוצים קטנים ומתונים או כמה דקות מהירות.
    כדאי לקנות נעליי ריצה מקצועיות, חשוב מאוד לקנות מאנשים מקצועיים ( אני לא פרסומת אך לכל יבואן בישראל יש חנות דגל עם מוכרים מביני עניין - ברוקס סאקוני אסיקס אדידס נייקי ועוד)
    לאחר שמגיעים למשקל נמוך של ספורטאים מקצועיים רק אז עושים אימוני ניתור זריזות וכו'. צריך להבין שבריצה יש כוחות עצומים על השלד וככל שהמשקל גבוה כך הזנק גבוה יותר.

לגבי ירידה במשקל - 2 אימונים בשבוע זה ממש לא מספיק,
    צריך 4 שבועיות אירוביות (לא מכשירים או משקולות או יוגה) של ריצה או אופניים ואפילו שחיה כדי לראות תוצאות שיספקו את מי שבעל בעיית משקל או רוצה לרזות.

השאלה היא לא מה לאכול וכולנו יודעים מה התשובה שהיא להתאמן יותר.
    מי שמגיע ל-10 שעות שבועיות של אימון יכול לאכול יותר 'שטויות' ממי שעושה 2 אימונים (שעה בסה"כ?)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רוצה להגיב
    31/08/2009

אני רוצה להגיב להתייחסותך שהיא לדעתי מוגזמת ולא נכונה... אציין רק כי אינני מהנהלת הפורום או מדריך כושר או תזונה....

ענת אשמח אם תתיחסי אחר כך...

א) אימוני ריצה עצימים הם אומנם מקשים יותר על הגוף ויש לנקוט יתר זהירות לגביהם, ובאמת להתחיל עם אימוני נפח ורק לאחר מכן להוסיף לאט לאט אימונים איכותיים, אבל מפה ועד להגיד שרק ספורטאים מקצועיים יכולים לעשות אותם.... נשמע לי מעט מוגזם

ב) התזונה היא מילת המפתח והיא חשובה יותר מהאימון... לא חייבים להתאמן לטריאתלון כדי לרדת במשקל.. (שחיה אופניים וריצה!?) מה גם שאימון של 10 שעות שבועייות הוא דבר שצריך להגיע אליו לאט לאט...
    תזונה נכונה ובריאה בתוספת אימון מתון אמורים לספק את הסחורה....
    מה שכן אם מה שמעוניינים בו הוא הורדה במשקל (תגרום הורדה במסת שומן) אזי כי יש לשלב בתוכנית האימון אימוני אירובי בעצימות נמוכה ולמשך זמן ארוך (לא פחות מ 20 דקות..). (גם הליכה היא אופציה לא רעה בכלל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי :)

ענת פלדמן
    31/08/2009

משנתי נוטה יותר ל"רוצה להגיב". וודאי לגבי הסעיף הראשון, וכמובן לגבי התזונה. לגבי המשפט האחרון -
    חשיבות לשילוב של אימון אנאירובי, כדאי אימון אירובי בעצימות בינונית ומעלה, 45 דק' 3 פעמים בשבוע, אם כי פעמיים בשבוע - בכל מקרה - עדיפות על לא בכלל.
    ולא דיברנו בכלל על ה state of mind ועל כך שבסופו של דבר זה מאד אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודקת, ניסוח לא טוב

רוצה לעזור
    31/08/2009

אך אם מבצעים את האימונים הקצרים כמו שצריך אז הם עצימים ובכך אין ספק.

לא רק מקצוענים יכולים לבצע את האימונים האלה, אפשר להגיע לרמה גבוה בלי להיות מקצוען. אך שוב, אלו אימונים עצימים ואם לא מבצעים אותם באותה עצימות אז זו לא מטרת האימון - אבל אני לא רוצה להיכנס לנושא למרות שאשמח להסביר.

נכון, התזונה היא המפתח.
    אך הגישה שלי היא להרשות להתפנק קצת באוכל מתוק אבל לעבוד יותר קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזון איזון איזון

ענת פלדמן
    31/08/2009

:))
    נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעולה שאת רוצה לעזור

אדם מאמן
    01/09/2009

שלום רוצה לעזור

קודם כל ניכר שאת באמת מעוניינת לעזור ממניעים שלא מרווח אישי ובראש ובראשונה אני מעריך מוקיר כל אחד שנותן מזמנו מעצמו כדי לעזור בלי לבקש תמורה

מה שאת אומרת על אימונים לירידה במשקל נכון מאוד ואני מניח שאת יודעת בנושא יותר ממני ודבריך מבוססים ומכוננים.

החלק שאני רוצה להסב את צומת לבך ואת צומת לב הקוראים הוא ההתייחסות שלך לירידה במשקל ע"י תזונה. אפשר להשיג הרבה באמצעות תזונה נכונה והרגלים נכונים. אני ממליץ בחום לכל אחד על אימון גופני לדעתי זה משפר פלאים את אורח החיים, אך חשוב לשים לב להרגלי התזונה.

אשמח לשמוע את תגובתך,
    ושוב תודה על שהקדשת מזמנך לעזור לי ולרבים אחרים

אדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו