מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון ארוביד30/08/2009
שלום.יש לי בעיה בברך(אין לי פיקה וגם הסחוס הרוס עקב תאונת דרכים) , מה שגורם קושי בבצוע אימון אירובי.ניסיתי הליכון אבל בגלל הברךההליכה שלי איטית וגם זה רק כרבע שעה,וכמעט אין שריפת קלוריות.ניסיתי גם חתירה,ובהתחלה חשבתי שזה בסדר,אבל לאחר פעמיים-שלוש התחילו כאבים חזקים בברך.אשמח לדעת האם אפשרי לעשות מכשיר חתירה בלי להפעיל לחץ על הברך או שאולי יש תרגילים אחרים היכולים לפתור אתה בעיה.תודה מאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באימון אירובי
ענת פלדמן30/08/2009המטרה היא להעלות את הדופק ולאמץ את שריר הלב. לא חייבים להפעיל לשם כך את הרגליים. אימון קיקבוקסינג למשל, שמתבצע רק עם פלג הגוף העליון יכול לעשות את העבודה. גם שחייה - כשהרגליים לא זזות כלל (קשורות עם מצופים) והידיים מקדמות אותך זה יופי של פיתרון. בהתחלה קשה ומאתגר ובהדרגה קל וממכר. אם בחתירה מרגישים את הכאב - זה לא פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון אירובי
שי אלנקרי31/08/2009האופציה של השחייה והקיקבוקסינג יכולים להיות נהדרים, יחד עם זאת יש מכשיר שלא ניתן למצוא הרבה בחדרי כושר, זהו מכשיר האופניים לידיים (בדרך כלל נמצא במקומות שיקומיים) וגם מכשיר חתירה שגם לא מצריך כלל שימוש ברגליים. אופציה נוספת היא אימון על מחזורי לפלג הגוף העליון. למשל: את מכינה לעצמך 3-4 תחנות כוח לאימון ופשוט עוברת מאחד לשני ללא מנוחה, תוכלי לעבור מתרגיל חזה, לתרגיל כתף, לתרגיל גב ולקנח בבטן. כל סבב כזה יכול לקחת 2-4 דקות כאשר בסיומו של סבב את מגיעה לדופק גבוה, לפעמים אפילו יותר מאשר באימון אירובי רגיל. את לוקחת מנוחה קצרה של דקה-שתיים ושוב חוזרת על הסבב. 2-3 סבבים ואת מכינה סבב תרגילים חדש. 4-5 סבבים יכולים לקחת 30-40 דקות שבהם תרוויחי את שריפת הקלוריות הגבוהה, שיפור הסיבולת לב ריאה וחיזוק השרירים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ויש לי עוד שאלה
ד.31/08/2009היום עשיתי אימון על מכשיר חתירה רגיל אבל הקפדתי לא לכופף את הברך,כלומר במקום התנועה שבה משחררים את החבל וכל הגוף זז קדימה עם המושב תוך כיפוף ברכיים,נשארתי כמעט באותו מקום מבלי להזיז את המושב ורק התכופפתי קדימה עם הגב מבלי לכופף את הרגליים ושוב משכתי את החבל כאשר את רוב המאמץ אני עושה עם הידיים.(אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב).השאלה שלי האם אפשר לעשות את החתירה בדרך זו או שזה עלול לפגוע במשהו אחר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד תלוי
ענת פלדמן31/08/2009בזמן האימון, עצימות החתירה. עבדי עם קשב רב לגוף וקחי מנוחה מספקת לפני האימון הבא. גוון - גם כאן חשוב בגלל עומס על הגב, השרירים הפועלים ובכלל לטובת יעילות האימון. אני מאד מתחברת לתשובה של שי - זו בהחלט אופציה נפלאה לגוון איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)