מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    רינה
    01/09/2009

הורדתי במשקל בצורה מתונה ביותר 24 ק"ג עד לפני שנה מ83 ק"ג ל59 (גובה 1.72).... ואיך אומרים? הכי קשה לשמור, לפני כחצי שנה עליתי 3 ק"ג ומאז ניסיונות ללא הרף לרדת חזרה ל59 ק"ג. לפני חודשים שיניתי את תוכנית האימונים שלי ועברתי מהליכה מהירה בחוץ כ4-5 פעמים בשבוע כשעה לריצת אינטוולים 4-5 פעמים בשבוע 5-7 ק"מ ובנוסף כפיפות בטן בכל אימון סטים של 15*10 במכשיר קשה במיוחד, ואכן הצלחתי להוריד 1.5 ק"ג. הבעיה שאני מרגישה עדיין צפיפות גדולה בבגדים, מבחינת תזונה אני במינמום וזה כבר לא יהיה בריא לרדת מזה. יתכן ועלי לחזור להליכות?(ואני לא מחפשת הקלות אני נהנהת מהריצות) יתכן והעלתי מסת שריר בפלג גוף תחתון בעקבות הריצות ולכן הבגדים לא משחוררים? אודה לעצות מועילות המצב הזה מתסכל וגם אם אני נראת סבבה לא בא לי להחליף מלתחה.
    ושוב תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• רינה

ענת פלדמן
    01/09/2009

שאפו על הירידה במשקל !
    אני מפנה אותך ברשותך לאתר שלי תחת "מאמרים שלי" תראי כתבה שפורסמה בנענע 10 שקראתי לה "להיות שמנה בראש". המסר: כשאנחנו מתכנתים את המוח שלנו "לראות" אותנו רזים, להרגיש באמת את המשקל האידיאלי שלנו (בתת המודע) - כך גם שומרים עליו.
    תתכן עליה במסת השריר, לדעתי לא כזו שמביאה לצפיפות בבגדים.
    לא ציינת מה את אוכלת (ומתי) - אשמח לקבל פירוט על מנת לתת חוות דעתי. יכול להיות שגוון, "פיין טיונינג" בהרכבים ובשעות יעשה את ההבדל
    גם בכושר - כדאי לגוון. גם הליכות, גם ריצות, הכל בולך. להוסיף לכפיפות הבטן (גם בתרגילי הבטן אפשר לגוון) תרגילי התנגדות נוספים, וכמובן מתיחות.
    מחכה לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מתחברת

רינה
    03/09/2009

ענת
    מאוד מתחברת לרעיון "שמנה בראש" כאשר הדיאטה הפכה אצלי בראש לאורך חיים ההתמקדות בכמה ירדתי וכמה ארד תוך כך וכך זמן הפך שולי וכך אכן הצלחתי בצורה מתונה ביותר (שנתיים) לרדת 24 ק"ג. יש לציין שרוב חיי הייתי בעודף משקל של 6-10 ק"ג ביחס למשקל היעד שלי ועודף משקל של 24 ק"ג היה משהו נקודתי וחריג וגם את זה ידעתי לקבל מתוך ידיעה שהשמנה שבי היא שמנה של עודף הרבה יותר נמוךוהחריגה נבעה מטראומה ומהצורך של התת מודע שלי להגן על עצמו (נשים בהריון למשל מעלות במשקל כצורך להגן על העובר) לאחר ירידה של 20 ק"ג בהפוך על הפוך החלתי להיות אובססיבית לפרקים.תזונה קפדנית ואף לעיתים לא בריאה (מזון מועט מידי) ואימונים מפרכים. תוספי לזה את אידיאל היופי הבלתי מתפשר, מה שיצר נוסחא הזויה של התעסקות 24/7 בעניין. ברור שמצב זה שהפך העיקר לא בריא בשום צורה ובעיני זו חשיבה של הפרעת אכילה. מכאן ועד איך להשתחרר מההפרעה העבודה ממש קשה, אך אין סיבה שכפי שהצלחתי להבין שדיאטה זה לא מצב זמני גם כאן לדעתי אפשר לעשות את השינוי לשמנה שבראשי, לדעת לשחרר זה הבסיס בעיני, משם הכל נפתח וצריך לדעת לתחזק זאת.
    אז ככה בניתי לי תפריט יומי. שיניתי הרגלים כמו לאכול פעם אחת ביום או פעמים לאכילה של כל 3 שעות. השינוי העיקרי היה , אכילה בבוקר של פרוסה מקמח מלא עם ממרח (לא מתוק) כאשר הארוחה הראשונה שלי היה רק ב12:00-13:00 ( ד"א זה השינוי הכי משמעותי שפתר לי בולמוסים של אכילת לילה). טוב נתמקד:
    07:00 פרוסת לחם קל מקמח מלא עם גבינה עד 3% / כפית תחינה ולפעמים תוספת של כף טונה או סרדינים.
    10:00 חטיף דגנים עד 100 ק"ל / תפוח / עוגיה / 30 גרם קורנפלקס פייבר עם רבע כוס חלב
    13:00 סלט גדול (מלפפון, עגבניה, פלפל, ולגיוון סלק/אפונה/אגס/ שועית ירוקה /מעט ענבים) + חצי קופסא טונה / סרדינים בשמן (סחוט) 100 גרם פסטרמה / קופסא גבינה לבנה / קוטג/ 2 קציצות עוף+ 2 פרוסות לחם קל/ כוס אורז/ כוס פסטה+ חצי כוס ירקות מבושלים ברוטב עגבניות.
    16:00 חטיף דגנים/פרי/ 10 שקדים/ כוס -2 פופקורן (ללא שמן)/ 2 פרכיות אורז/ חופן ביגלה
    19:00 ביצה / מנת עוף/ מנת גבינה + פרוסת לחם קל + ירקות בשלל צבעים
    22:00 זמן הנישנוש ..פופקורן ללא שמן / מנת קורנפלקס/ מנת פרי / קרטיב
    *** אם עשיתי אימון באותו יום אני עושה אותו בד"כ ב20:00 ולאחר האימון מוסיפה מנת פחממה וחלבון.

תרגול נוסף שעשיתי עבוד עליו זה מה שאני קוראת לו אווירת אכילה , תמיד לשבת ברוגע ובסביבה נטולת גירויים וללעוס לאכול לאט ולהנות מכל ביס.

בסופי שבוע אני משחררת וקובעת לי כל פעם מזון אחר שכביכול מפר את התפריט הבסיסי , פרוסת עוגה עשירה / מנת גלידה/ אכילה במסעדה / 2 מנות אלכוהול

מה שבטוח התכנונים האלו יוצרים שחרור מהראש ברגע שההרגל הופך קבוע וכמעט על אוטומט.

זהו! די ! כנראה שהשמנה בראשי תמשיך לעשות לי תרגילים :-)))
    מה את אומרת?

ועוד לא אמרתי אבל תודה ג- ד- ו-ל-ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו

ענת פלדמן
    03/09/2009

מדהימה, מופת והשראה. קראתי תגובתך בחיוך, מסכימה עם כל מילה: זהו מפעל חיי.
    הדרך עצמה, התהליך הוא העיקר, ואת עוברת אותו מצויין, כך עולה מהדברים, מהתפריט ומהחשיבה. מה שכדאי (כי אנחנו תמיד לומדים, מתפתחים, צומחים) הוא לתכנת את השמנה בראש להיות רזה בראש, להפנים באמת את דרך החיים הבריאה הזאת, להבין לפניי ולפנים שהכל בסדר. ואז הכל הרמוני, מאוזן, בין הגוף לנפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו