מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיפור כושראיציק02/09/2009
בוקר טוב
1. האם שיפור סיבולת לב ראה בריצה עוזרת לכושר בשחייה ??
הסיבה שתחלתי לשחות פרפר וזה מאוד קשה ואני לא מצליח לשחות יותר מבריכה אחת או לפעמיים 2 בקושי (25 מטר ) השאלה איך ניתן לשפר את הכושר שאני יוכל לפחות לשחות 200 מטר רצוף
2. בקשר לחתירה - התחלתי לשחות עם קיפרים וזה ומוציא אותי קצת מהקצב בגלל האוויר
לאט לאט אני מיתרגל וזה נהיה יותר קל - השאלה מה ההבדל אם אני שוחה 30 בריכות רצוף בחתירה בלי מנוחה בכלל או שבגלל הקיפר כל 8-10 בריכות אני מפסיק לאיזה 20-30 שנ' (למה לא מומלץ לעשות הפסקה ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן02/09/20091. נשמע מוזר אבל אין קשר בין כושר לריצה לכושר לשחייה (!) כושר לפרפר: אימון אימון אימון. אישית אני הרמתי ידים, מתמקדת בחתירה חזה וגב. עד היום אני לא מסוגלת יותר משתי בריכות פרפר. יכול להיות שנחוץ גם פיין טיונינג בסגנון .
2. לא מומלץ להפסיק על מנת להוריד את הדופק לדופק מנוחה. עצירה של כמה שניות היא לא משמעותיתף נהפוךהוא - אתה יוצר שינויים בדופק וזה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתייחס
טל02/09/20091- מניסיוני האישי אין הרבה כושר בין שחיה לבין ריצה, ובכלל בשחיה משפיע מאוד יעילות הסגנון (אצל אנשים שלא שוחים מי יודע מה, זהו פרמטר ממש קריטי, כי אם הרבה מהמאמץ "הולך" על תנועות לא נכונות ולא הלתקדמות במים,אז גם אם אתה בכושר טוב שחיית בריכה תגרור מאמץ גדול הרבה יותר מכפי שהייתה לוקחת אם הסגנון הוא "יעיל" ) ועדיין שיפור כושר כללי גורם לשיפור כלשהו גם שחיה....
2- פרפר (בעיקר שאלה לענת...) אני הייתי נזהר מאוד עם הפרפר.... נכון שזה כיף מאוד אבל למיטב ידיעתי (ענת- התייחסות בבקשה) זה לא בריא לגב עקב תנועת הכימור.... כמו כן מניסיוני האישי: הייתה תקופה שרציתי לשפר את יכולתי לשחות פרפר וגם אני הייתי מת אחרי בירכה או 2, אז אמרתי לעצמי שאני אוסיף כל אימון עוד בריכה וכשהגעתי ל5 בריכות הייתה לי מה זה התקווצות שרירים ברגל, אז אם אתה בכל זאת הולך אם זה אני הייתי מאוד נזהר...
לגבי שחיה באופן רציף, לדעתי זה גם תלוי במטרה:
אם אתה מתאמן לתחרות שבמהלכה תשחה מרחק בים פתוח בלי עצירות : טריאתלון, צליחת הכנרת או משהו בסגנון, לדעתי כדאי גם לתרגל שחיה רציפה (לא חובה עם קיפר אבל פשוט לא לעצור, או לשחות בים-- ממליץ מאוד זה כיף לא נורמלי)
אם אתה מתאמן (=מתרגל) על מנת לשפר את סגנון השחיה שלך...(דבר שישפר את הישגיך באופן ניכר, גם כמעט ולא ישפר את הכושר) אז עלייך לעצור כל בריכה על מנת לחשוב על תנועותיך ועל סגנונך....וכתלות ברמתך גם "לפרק" רגליים וידיים, ודווקא לא להביא את הגוף למאמץ על מנת שתוכל לחשוב ובאמת לשפר ( מחומר שקראתי בנושא ומניסיוני האישי, שחיה על מנת לשפר את הכושר לא משפרת את הסגנון [מכיוון שבזמן המאמץ, הרבה יותר קשה גם לחשוב על הסגנון והגוף חוזר אוטומטית לתנעות המושרשות])
אציין רק שכתבתי את הדברים על סמך ניסיוני האישי בלבד ואינני מדריך מסוג כלשהו
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומות טל
ענת פלדמן02/09/2009ותודה על התרומה המשמעותית והנעימה בפורום.
פרפר: קול, מגניב ולטובת אימון: בעיקר מקפיץ את הדופק. אולי הייתי צריכה להזכיר את זה בהודעה הקודמת. זה מעורר, ממריץ, ומספיק שתי בריכות גג בשביל לאתגר את הגוף ואת שריר הלב.
כשמבצעים חימום כמו שצריך לפני (שחיית חזה חתירה או גב) מתיחות טובות אחר ובסה"כ שרירי הגוף מחוזקים - וכמובן כמובן אם הסגנון נכון - לא אמור להיות לחץ על החוליות.
מוציאה במנטה של חודש אוק' טיפים לשיפור השחייה, כדאי לחכות :))
לילה מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)