מנסה להוריד במשקל ולפתח שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנסה להוריד במשקל ולפתח שרירים
    רועי
    02/09/2009

שלום ,

אני בן 28 173 ס"מ ושוקל 75 קילו .

התחלתי להתאמן לפני 4 חודשים (הייתי שוקל 83 קילו) , אירובי ומשקולות.
    אני רץ 4 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים במשך 55 דקות ומתאמן עם משקולות 6 פעמים בשבוע (כל פעם על חלק אחר בגוף)

בנוסף, אני מקפיד על תזונה של 1500 קלוריות ביום.

השאלה שלי היא :
    1. כבר חודש אני לא רואה תזוזה כלפי מטה של השקל שלי .
    2. אני לא מצליח לפתח שרירים

מה אני עושה לא נכון ?

תודה רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה להתייחס ..

טל
    02/09/2009

אציין כי אינני מדריך מכל סוג שהוא....
    גםם אני מתאמן כ 4 חודשים והרזתי באופן משמעותי כמוך, ובנושא זה רק רציתי להגיד לך כי גם לי היו שבוע שבועיים שהמשקל כמעט לא זז, ואז דווקה בשבוע שבו עשיתי מנוחה באימון המשקל ירד...וקשה לחזות את התנהגות הגוף...
    (למרות שחודש זה באמת קצת הרבה...)

ענת אשמח אם תתיחסי:

למיטב ידיעתי כמעט ולא ניתן "לעלות במסת שריר" במקביל לירידה במסת שומן... לכן תמיד יש לשאול מה המטרה... אם המטרה היא להרזות כי אז גם אימון המשקולות צריך להיות בהתאם...
    אם המרטה היא לפתח שרירים כי אז צריך לקחת בחשבון כי הדבר עלול לגרום גם לעלייה במסת שומן....

בברכה

טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם טל, ועוד :)

ענת פלדמן
    02/09/2009

ראשית חיטוב ורק אחכ מסה
    חשובה חלוקת האוכל במשך היום (מזמינה לאתר שלי תחת "תזונה", נק' למחשבה וכמה טיפים)
    האם מדדת היקפים?
    סבלנות והתמדה, גם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה?

רועי
    02/09/2009

כשאת אומרת קודם כל חיטוב ואח"כ מסה, את מתכוונת קודם כל לרדת במשקל ואח"כ לפתח שרירים ?

לאיזה משקל אני צריך לשאוף?

תודה על התשובות (לענת ולטל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    02/09/2009

קודם לרזות, להפחית את אחוז השומן בגוף, לשמר את מסת השריר, ורק אחכ נפח - וכל זה בהתאמה של תפריט לפי כל אחת מהמטרות.
    אני לא יודעת מה המשקל שאתה אמור להגיע אליו, תלוי במבנה הגוף, זה נתון פחות רלוונטי, מה שמשנה יותר זה אחוז השומן בגוף. היקפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוז שומן....

טל
    03/09/2009

אשמח אם ענת תתקן במידה ומה שאני אומר אינו נכון:
    אחוז שומן תקין לגבר בגילך הוא בערך בין 10-20 % כש 10 זה ממש מצויין ו20 זה על גבול של עודף שומן.... (לא מתחייב על זה- רק בגדול)

יש בכל חד"כ שמכבד את עצמו משקל שיודע למדוד אחוז שומן... (האחוז שהמשקל נותן אינו מדוייק מכיוון שהוא משתנה בין אדם לאדם וגם ע"פ "סוג ההשמנה"- למשל גברים שבד"כ נוטים יותר להשמין באזור הבטן יקבלו תוצאה טובה יותר מהערך האמיתי מכיוון שהמדידה היא מעבר של זרם חשמל דרך הרגליים... יש בוינגייט בדיקה אמינה יותר)
    למרות שהמשקל אינו מדוייק כדאי להמדד עכשיו, ולחזור להמדד עוד חודש/חודשיים, כי ההפרש בין המדידות הוא כן משקף... (כלומר יכול להיות שמהשקל יראה שאתה 17 וירדת ל14 ושבפועל אתה 19 וירדת ל16 אבל ההפרש נשאר אותה דבר...)

בפועל שמתאמנים לחיטוב שואפים להוריד את מסת השומן תוך כדי מינימום פגיעה במסת שריר...
    (לכן כדאי לאכול לפני האימון- מנה קלה של פחממות [פרי] ואחרי האימון [מומלץ כמה שיותר קרוב] מנה של פחממות וחלבון [עדיף מייד אחרי האימון לאכול חלבון ע"ב חלב כמו קוטג' או יוגורט מכיוון שיותר קל לגוף לעכל...)
    אכילת פחמימה לפני האימון תפקידה לספק לגוף את האנרגיה לאימון ולמנוע למינימום האפשרי את שירפת השרירים עצמם..
    .(באירובי אינטנסיבי תיהיה שירפה מסויימת...) איכלה של פחמימה + חלבון אחרי האימון תפקידה לאפשר לגוף לבנות את השרירים מחדש (במהלך האימון נוצרים קרעים מיקרוסקופיים בשריר ואחרי האימון הכגוף "מתקן אותו מחדש" כך למעשה נוצרת גדילה, אי הספקה של פחמימה עלולה לגרום לחוסר בנייה של השריר מה עלול לגרום לפגיעה במסת השריר)
    אכילת הפחמימה תפקידה להחזיר לגוף את מאגר הפחמימות שלו....

בגדול כשאנשים אומרים שהם רוצים לרדת במשקל כוונתם האמיתית היא לרדת במסת שומן...

לכן כאשר המטרה היא לרדת במסת שומן (==חיטוב, הרזיה) יש לשמור על מאזן קלוריות שלילי... כאשר מקפידים לפזר את הארוחות במשך היום... ולאכול לפני ואחרי האימון כפי שציינתי...
    פעילות אירובית למשכי זמן ארוכים(45 ד- שעה ) תורמת כמובן הרבה לצורך ההרזיה( באימון קצר ואינטנסיבי- לדוגמא ריצת 2000 בקצב תחרות, הגוף אומנם מוציא הרבה קלוריות אבל לא משתמש כמעט במאגרי השומן)...

מאידך כאשר המטרה היא לעלות במסת שריר, נשמור על מאזן קלריות חיובי, תוך כדי מתן דגש גדול עוד יותר לאכילת חלבונים ובפרט אחרי האימון (מתאמנים רבים משתמשים בתוספי חלבון [שייק] אני באופן אישי אינני מאמין בזה אבל זו דעתי בלבד ורוב המתאמנים יחלקו עליי....)

חשוב לי לציין שרשמתי פה ידע טיאורתי בלבד , מנסיוני האישי בלבד (אינני מדריך) ולדעתי כדי לך להתייעץ דבר ראשון עם תזונאי/ת, (גם אני זילזלתי וגיליתי כי טעיתי טעות מרה...) יש הרבה מה ללמוד באיך ומה לאכול (הרבה מעבר ללא לשתות קולה או לאכול שוקלד.... ואני באופן אישי מאוד ממליץ הפגישה שינת לי את החיים..) ודבר שני להתייעץ עם מדריך לצור

י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

טל
    03/09/2009

ובנוסף להתייעץ עם מדריך (שמבין על מה הוא מדבר) לצורך בניית תוכנת מתאימה למטרותיך....

לעניות דעתי 6 פעמים אימון משקולות כאשר מטרתך היא להרזות זה מעט הרבה

ענת אשמח מאוד עם תתקני מקווה שדייקתי ועזרתי

בברכה

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל טל

ענת פלדמן
    03/09/2009

כיף גדול שאתה פה, ותודה. מילים כדורבנות, כל הכבוד !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת וטל

רועי
    15/09/2009

אמנם קצת באיחור (מצטער)...

תודה רבה לשניכם. באמת עזרתם לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

ענת פלדמן
    15/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו