מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכה או ריצה ?נועה27/03/2007
היי יורם,
שמי נועה, בת 23. גובהי 164 ומשקלי נע כל הזמן בין 50-51.
לאחרונה אני סובלת מתשישות ועוברת בדיקות בנושא.
כתוצאה מכך נפגמה המוטיבציה לעשות ספורט.
אני הולכת פעמיים בשבוע לסטודיו סי.
ועד לפני כחודש הייתי עושה אליפטי או ריצה כ-40 דק' כל פעם.
הדבר היחיד שיש לי כח אליו כרגע זה הליכה או מיני סטפר כזה שיש לי בדירה אבל זה נראה לי כל כך לא יעיל לשם שריפת קלוריות וירידה במשקל. בריצה אני יוצאת הרבה יותר סחוטה ומזיעה ומרגישה שעשיתי משהו.
אשמח לדעת גם מהו המינון הנכון מבחינת זמן כל אימון ומספר אימונים בשבוע על מנת לרדת במשקל ו/או לשמור על הקיים כיוון שהתנודות הן כל כמה ימים
אשמח לחוות דעתך בנושא
בתודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב הלב ..
יורם אילת28/03/2007קצב הלב הוא בעל משמעות רבה בעת קביעת עומס של אימונים , קצב הלב עולה ביחס ישיר לעצימות המאמץ .יש למצוא את "דופק המטרה " על מנת להשיג מטרה מסוימת. מומלץ לעבוד בטווח דופק של בין 60%-80% מהדופק המרבי החזוי - כדאי להקפיד ולשמור על עבודה בדופק לב מתון בה לא קיימת סכנה .
ככל שקצב הלב בפעילות האירובית מתבצעת בעצימות גבוהה השומן המנוצל בפעילות גופנית רב יותר .לפיכך , ניתן להעלות את עצימות האימון האירובי (בתנאי שאין מניעה רפואית כלשהי) לפרקים וע"י כך להשיג מספר מטרות :
*שיפור הכושר הגופני , ניצול מוגבר יותר של שומן בפעילות הגופנית , העלאת חילוף החומרים (מטבוליזם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)