הליכה או ריצה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה או ריצה ?
    נועה
    27/03/2007

היי יורם,

שמי נועה, בת 23. גובהי 164 ומשקלי נע כל הזמן בין 50-51.

לאחרונה אני סובלת מתשישות ועוברת בדיקות בנושא.
    כתוצאה מכך נפגמה המוטיבציה לעשות ספורט.
    אני הולכת פעמיים בשבוע לסטודיו סי.
    ועד לפני כחודש הייתי עושה אליפטי או ריצה כ-40 דק' כל פעם.
    הדבר היחיד שיש לי כח אליו כרגע זה הליכה או מיני סטפר כזה שיש לי בדירה אבל זה נראה לי כל כך לא יעיל לשם שריפת קלוריות וירידה במשקל. בריצה אני יוצאת הרבה יותר סחוטה ומזיעה ומרגישה שעשיתי משהו.
    אשמח לדעת גם מהו המינון הנכון מבחינת זמן כל אימון ומספר אימונים בשבוע על מנת לרדת במשקל ו/או לשמור על הקיים כיוון שהתנודות הן כל כמה ימים

אשמח לחוות דעתך בנושא
    בתודה מראש
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה או ריצה ?

הוספת תגובה

• קצב הלב ..

יורם אילת
    28/03/2007

קצב הלב הוא בעל משמעות רבה בעת קביעת עומס של אימונים , קצב הלב עולה ביחס ישיר לעצימות המאמץ .יש למצוא את "דופק המטרה " על מנת להשיג מטרה מסוימת. מומלץ לעבוד בטווח דופק של בין 60%-80% מהדופק המרבי החזוי - כדאי להקפיד ולשמור על עבודה בדופק לב מתון בה לא קיימת סכנה .
    ככל שקצב הלב בפעילות האירובית מתבצעת בעצימות גבוהה השומן המנוצל בפעילות גופנית רב יותר .לפיכך , ניתן להעלות את עצימות האימון האירובי (בתנאי שאין מניעה רפואית כלשהי) לפרקים וע"י כך להשיג מספר מטרות :
    *שיפור הכושר הגופני , ניצול מוגבר יותר של שומן בפעילות הגופנית , העלאת חילוף החומרים (מטבוליזם).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו