שרירי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי בטן
    דודי
    10/09/2009

הגובה שלי הוא 1.75 , משקל הגעתי כרגע ל 66 ק"ג.
    סף המשקל הגבוה ביותר התקין עבורי הוא 77 ק"ג והנמוך ביותר הוא 57 ק"ג,
    כך שאני כרגע מתחת לאמצע , ו 9 ק"ג מעל הסף הנמוך.
    אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אנארובי ו 3 פעמים בשבוע ארובי.
    אני בדיאטה דלת קלוריות מאז שהתחלתי להתאמן.
    אני עובד על שרירי בטן לפחות פעמיים בשבוע בחד"כ, 3 סטים * 12 על מכשיר תליה, ועוד 100 כפיפות בטן על מכשיר כנגד משקל לא גבוה (כ-10 ק"ג למיטב זכרוני).
    המצב כרגע הוא שאין לי טיפת שומן נראית בשום מקום בגוף, מלבד אזור הבטן התחתונה,
    מה שגורם לכך שכבר רואים התחלה.. קווי מתאר כלליים.. של שרירי בטן בבטן העליונה, אבל בבטן התחתונה כמובן שלא רואים כלום מלבד מעט שומן.
    השאלה שלי - האם עלי להגיע ממש עד סף משקל של תת תזונה בשביל שיראו שרירי בטן ?
    בגדול זה מה שאני מתכוון לעשות, אבל זה נראה לי קצת מלחיץ להגיע ממש עד לסף אז חשבתי להתייעץ ליתר ביטחון :) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן

הוספת תגובה

• הי דוד

ענת פלדמן
    10/09/2009

1. האם אתה יודע מהו אחוז השומן בגוף שלך
    2. אינטואיטיבית התשובה שלי היא לא לירידה במשקל, וודאי לא כמה ק"ג יפים, כן לשמירה על איכות קלורית (איכות קלוריות לעומת כמות קלוריות) והמשך פעילות אנאירובית ואירובית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

דודי
    11/09/2009

למיטב זכרוני ,
    בפעם האחרונה שעשיתי מדידה על משקל שמודד אחוזי שומן (כזה שעולים עליו יחפים)
    התוצאה הייתה בסביבות 15%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    11/09/2009

אילו ממש לא אמינים מבחינת מספר אבסולוטי, הם אולי טובים למדידות יחסיות. לא בכדי איציק רשם לך את תשובתו - הוא נמצא במצב דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות קלורית

דודי
    11/09/2009

ענת היקרה,
    אני מאמין גדול בתיאוריה של "קלוריה היא קלוריה", מכיוון שבמשך הדיאטה הארוכה שלי הדבר היחיד שהקפדתי עליו תמיד ובאופן מוחלט הוא מספר הקלוריות שאכלתי ביום, ותמיד-תמיד המשכתי לרדת באותו קצב, בין אם באותו שבוע אכלתי לחם מלא, חזה הודו וסלטים, או שבאותו שבוע אכלתי המבורגר, מיונז ובורקס. ההבדל היה שבימים שבהם אכלתי בריא הייתי שבע ומרוצה במשך כל היום, ובימים שאכלתי שטויות הייתי שבע ומאושר למשך שעה אחרי האוכל, ואז מסכן כל שאר היום כי הייתי שוב רעב אחרי שעה ולא הייתי יכול לאכול עוד כלום, כי גמרתי את הקלוריות לאותו יום על ארוחה אחת קטנה. כמובן שמהר מאד אתה לומר לא לעשות את זה יותר ולהפסיק לאכול שטויות, כי אי אפשר לחיות בסבל מתמשך וכמובן שאי אפשר לשבור את הדיאטה :)
    אם את באמת מאמינה בעניין של "איכות קלורית" מעבר לעניין של שובע ובריאות, ומעבר לעניין של תזונה לאחר אימון שמשפיעה מאד על בניית השרירים, אשמח מאד לקבל מידע כללי או הפניה למקורות בעניין. בגדול מרוב מקורות המידע שבהם נתקלתי קיבלתי את הרושם ששרירי בטן זה נטו עניין של אחוזי שומן בגוף, כמו שאת רמזת, ונראה לי במחשבה שנייה שאת אכן צודקת ושיש סיכוי טוב שבעוד 4-5 קילוגרמים כבר אגיע לתוצאות סבירות בעניין שרירי הבטן. וגם שכחתי לציין עניין חשוב והוא שאחרי שאגיע למשקל נמוך, אני מתכוון תחיל להעלות משקל, רק הפעם בשרירים ולא בשומן, כך שהמשקל שלי יחזור להיות בערכים יותר סבירים, אני מקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דוד יקר,

ענת פלדמן
    11/09/2009

אני לא בעד רמיזות, כי אם אמירה מפורשת. בהחלט איכות קלוריות משפיעה על אחוז השומן בגוף. נכון שירדת במשקל כשאכלת שטויות - אבל לא בהכרח תרמת לירידה באחוז השומן. מה גם שתארת בצורה נפלאה את התחושות שנלוו ואת חוסר היכולת להתמיד באורח חיים שכזה לאורך זמן.
    מסכימה לגבי הדרך, ראשית חיטוב ואחכ מסה, וגם בתהליך הזה חשובה האיכות הקלורית.
    יש מושג שנקרא Skinny Fat, אותם אלו שרזים רזים ואחוז השומן שלהם גבוה יחסית. וזה לא בריא:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת

דודי
    11/09/2009

כל שיחה איתך פותחת בפניי עולם חדש.
    אני הולך להתעניין בנושא בסופ"ש הקרוב.
    אל דאגה, לא על חשבון הריצה של שבת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות קלורית

דודי
    11/09/2009

טוב אז התעניינתי קצת מה טוענים בעולם האקדמי, וישנו ויכוח רציני בעניין.
    מצד אחד, חוקרים שעומדים בתוקף על כך ש "קלוריה היא קלוריה" ובין אם תכניס לגוף קלוריה שמקורה בשומן, חלבון או פחמימה, מה שחשוב הוא המאזן הקלורי בסופו של דבר, שכן הכלל הוא פשוט ביותר - כאשר הגוף נמצא בעודף קלורי, הגוף יהפוך את עודף הקלוריות לשומן, וכאשר הגוף נמצא בחוסר קלורי - הגוף ישרוף את העודפים ממאגרי השומן. גם אם הכנסנו לגוף שומן והוא התווסף למאגרי השומן של הגוף - ברגע שהגוף יימצא בחוסר קלורי הוא ממילא ישרוף את אותו שומן על מנת לספק את החוסר בגלוקוז. מעין משוואה מתמטית ברורה ופשוטה.
    מצד שני, ישנם חוקרים העומדים בתוקף על כך שהרכב המזון שאנו אוכלים חשוב ביותר מבחינת אחוזי השומן בגוף, שכן שומנים נוטים להצטבר בגוף גם כאשר אדם אינו סובל מעודף משקל. מעבר לעניין המראה - אנשים שאינם סובלים מעודף משקל לפי ההגדרה המקובלת אך עדיין יש בגופם מאגרי שומן נכבדים נראים לעין, ישנם חוקרים שטוענים שאדם יכול להראות רזה לחלוטין מבחוץ - ועדיין להיות בעל מאגרי שומן גדולים סביב איבריו הפנימיים, מה שמעלה את הסיכון למחלות שונות שנחשבות "מחלות של שמנים". אותם חוקרים טוענים שהפתרון היחיד הוא פעילות גופנית ואפילו שלעתים עדיף להיות שמן ובכושר מאשר רזה בלתי פעיל !!
    כך או כך, אני לא יודע אם הוויכוח הזה בין החוקרים כל כך משנה, כי כולם מסכימים על זה שלהיות רזה זה לא מספיק, להיות רזה ולא חטוב מכיוון שלא דואגים לשרירים זה לא יפה, להציף את הגוף בשומנים ופחמימות (=לחיות על ג'אנק פוד) זה מאד לא בריא, וכך גם לחיות ללא פעילות גופנית, ללא אספקת חלבונים סדירה לגוף וללא הקפדה על כל אבות המזון ועל כל הויטמינים חומרי המזון שלהם הגוף זקוק.
    ומה זה שווה להיות רזה וחולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה אלוף

ענת פלדמן
    15/09/2009

לא יכולתי לסכם את הדברים טוב יותר. אני מהאסכולה השנייה, וזה בדיוק עניין ה"רזה שמן" שדיברתי עליו. יום נפלא, ותודה ! !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דוד אנחנו באותה סירה -

איציק
    10/09/2009

נקווה לטוב - כנראה הגנטיקה שלנו לא משהו
    בכל מקרה אני מאמין שעד הקיץ אני כן יגיע למטרה בעזרת "אורח חיים בריא " והרבה אימונים - חחחח
    בוא נתפלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק

דניאל
    11/09/2009

יש הרבה שעוני דופק טובים של go gym ושל garmin כאן תוכלי לראות
    גרמין היא חברה גדולה ומהיותר מוכרות בשוק והמחירים בהתאם, לGO GYM PW-022 יש מבצעים הם גם נחשבים לטובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

דניאל
    11/09/2009

באימון שרירי הבטן יש לשמור על יציבה נכונה כדי לשמור על הגב לאורך זמן המומלץ ביותר להשתמש במכשיר שתומך בגב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו